Сидеров отвръща на удара, иска имунитета на Цацаров

"Атака" ще търси за това подкрепа сред депутатите
Обновена: 12 окт 2015 18:15 | 12 окт 2015 18:12, Веселина Йорданова
142
Сидеров отвръща на удара, иска имунитета на Цацаров
Волен Сидеров. Снимка: архив, БТА

Партия "Атака" започва процедура за сваляне на имунитета и отстраняване от длъжност на главния прокурор Сотир Цацаров, обявиха от партията.

Още по темата
Националистите искат да съберат подписите на 1/4 от народните представители, с което да се поиска от президента Росен Плевнелиев да отстрани от длъжност главния прокурор с мотива "системно неизпълнение на служебните задължения".

От "Атака" заявяват, че ще представят на народното представителство десетки случаи, в които прокуратурата не си е свършила работата.

От партията също така смятат да сезират 1/5 от ВСС за основания за разследване на Сотир Цацаров за престъпление по чл. 308 от НК (за съставяне на неистински официален документ или преправяне на съдържание на официален документ - бел. ред.).

На това основание 1/5 от ВСС може да поиска сваляне на имунитета на Цацаров и разследването му, уточняват националистите.

По-рано главният прокурор Сотир Цацаров внесе в парламента искане за сваляне на депутатския имунитет на лидера на "Атака" Волен Сидеров и депутата му Десислав Чуколов.

Исканията са заради разследването от прокуратурата на хулигански действия на двамата. То започна след като в нощта срещу събота Сидеров и Чуколов станаха герои в инцидент в центъра на София.

Тогава двамата предизвикаха проверка за контрабанда в магазинче, а собствениците му ги обвиниха, че са се саморазправили с тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: Волен СидеровАтака
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя е започнал всекидневно да получава факсове от кораба майка. Много го пари главата, сигурно е получил резултатите от теста за бащинство.
2
6
 
15
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
mrazat go mnogo Siderov samo kak nasoli poslannicite sigurno ne bqxa pretarpeli prez jivota si takova unijenie da im kaje nqkoi 4e stranite im sa eksplotatori,ottogava mu xvanaxa cakata
1
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имунитета и на ББ за аферата с Мишо Бирата и НАП чадъра на Цацаров.