Ден трети: Протестите не спират, полицаи пак излизат…

Шествия на служители на МВР се очакват и в късните часове
5 ное 2015 17:08,
61
Ден трети: Протестите не спират, полицаи пак излизат…
Снимка: Булфото

Полицейските протести срещу орязването на привилегии на униформените продължават. За трети ден недоволни служители на МВР излязоха на улицата в различни градове. Други се канят да протестират довечера отново.

Напрежението избухна в понеделник, когато стана ясно, че финансовият министър Владислав Горанов е предложил чрез бюджета за догодина намаляване на заплатите при пенсиониране за полицаите от 20 на 10, на надбавките за прослужено време и на дните отпуск.

Още по темата

След първите протести кабинетът отстъпи и реши намаляването на заплатите да е само за новопостъпващите служители на МВР. Недоволството обаче не секна. Вчера полицаи блокираха кръстовища в различни градове в страната, протестираха и пред парламента, викайки: "Боклуци" към депутатите.

Днес акциите продължиха. Около 120 служители на МВР протестираха пред областната дирекция в Благоевград. Подкрепиха ги студенти от Югозападния университет и регионалният лидер на КНСБ, съобщи БНР.

Включиха се полицаи и огнеборци, както и служители на гранична полиция. Улицата не беше блокирана, но движението беше периодично спирано с организирано пресичане на пешеходната пътека. Протестът ще бъде подновен в 17.30 часа.

Над 100 служители на ОД на МВР в Пловдив и днес се събраха в обедната си почивка пред сградата на дирекцията. 

"Не отстъпваме от исканията си да отпаднат всички предвидени от правителството ограничения спрямо системата, заложени в бюджета за следващата година", казаха протестиращите.

Пловдивските полицаи ще се съберат отново в 17.30 часа пред сградата на ОД на МВР. Протест имаше и в Сливен. Очакват  се и шествия в други градове на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мачкай боко ***
31
9
 
14
 
! Отговори
твърд гербер преди 8 години
БРАВО БОЙКО!!! САМО ТАКА!!! ЩОМ КОМ. ПОЛИЦАИТЕ РЕВАТ ЗНАЧИ СЕ СПРАВЯШ ДОБРЕ!!! :-)
30
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С какво му е по-рискова професиятя ня един квартален или домакин в районното,от но частен охранител в банка или инкасо шофьор дет незнае откъде ще му дойде , или от на миньор ?За гранична и тежки престъплени и специялните да има , ама другите за какво протестирате ?Като не ви изнася сменете работата !!!
29
3
 
20
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Мисля, че трябва 6 годишен план за тотална подмяна на МВР от началниците до катаджиите. Да се подготвят кадри, да се изпратят на стаж в държави, където полицията реално работи и обществото я уважава, след това поетапна тотална смяна отгоре до долу !Защото цялата система на МВР защитава и служи на престъпниците, а не на обществото !
28
3
 
10
 
! Отговори
Студент преди 8 години
До ?!?! А защо не ни пречеше блокадата на Университета или пък бялото пиано по средата на високоинтелектуалната тълпа, която лежеше върху знамето на Родината ни. Защо сега коментираме това недоволство по грозен нацин?
27
6
 
14
 
! Отговори
До 28 преди 8 години
'Щото 10 заплати няма да им стигнат за понички на тюфлеците
26
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз полицаи не виждам на снимката. Приличат на таксиджии и охранители на училища
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А групата "Палките" с по 1 000-те лева на смяна на протеста ли е?
24
1
 
16
 
! Отговори
?!?! преди 8 години
Хе мога да разбера, с какво съм виновен аз? Защо се налага аз да патя? Да идат да блокират министерски съвет, президентство, определена къща в Банкя... А *** там ще ги бият, нали? По-лесно е да затапиш редовите граждани нали?Протестирайте и пречете на виновните, не на нас! Ние няма да ви помогнем, не можем, не зависи от нас! Разберете го!Никой от блокираните хора по улиците НЕ може да ви помогне!Идете при тиквата и малките тикви, те са тези, които трябва да тормозите, не нас!
23
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На всички им е ясно че промените ще засегнат на 99% администрацията ама се чудите що силоваците от улицата протестирато тогава? Ами много просто! Я жена му я майка му е в администрацията на катила та що да не повиси малко зарад тях.... шуробаджанащината в МВР е по голям бич дори от магистралните прасета!
22
0
 
4
 
! Отговори
До ГРАЖДАНИН номер15 преди 8 години
Наивник
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А "Ханко Брат" протестира ли или е толкова зле,че не може да намери пътя до София?
20
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно така, да напускат, ама то като не могат да си напишат даже CV-то... ех, то трябва и акъл.
19
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БУРГАЗЛИЙКАИ какви са ти проблемите и от кога са ти проблемите???От 2-3 дни,че преди това си живяла добре???Или че доста полицаи са арогантни,негодни за тази работа(дебели,възрастни и т.н.),взимат подкупи и спят по патрулките???И за това ползват куп привилегии???И си позволяват с цялата си наглост да правят незаконни протести???
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тея, дето най-много трбвада спазват законите, най-упорито ги нарушават и ехидничат "Викнете си полиция". Е, верно нема такава държава.И все пак да си припомним мантрата от преди 2 години, когато "нямали право да стачкуват" и охраняваха престъпниците от парламента.
17
3
 
10
 
! Отговори
Бадемски преди 8 години
Борко сутринта вика,абе аз немам проблем и да не съм Премиер,ама ще дойде некой друг като Орешарски.Или с други думи,не мЪ бутайте.
16
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като не им изнася , да напускат . Никой не ге кара на сила да стоят в системата . Докторите да не са с по-малко опасна професия или по-лека?
15
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
създадената от ББ полицейска държава му се изплъзва от ръцете и мутрата се страхува за властта си
14
4
 
10
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 8 години
До Анонимен 10Това означава само едно, че вече са разбрали кои са "***"...
13
7
 
13
 
! Отговори
БУРГАЗЛИЙКА преди 8 години
До Анонимен 9САМО ТОВА ЛИ ВИЖДАШ КАТО ПРОБЛЕМ? ЧЕ ТИ ЗАДРЪСТВАТ УЛИЦИТЕ ? Е МНОГО СИ ЕЛЕМЕНТАРЕН, АКО НЕ ВИЖДАШ ОСТАНАЛИТЕ ПРОБЛЕМИ НЕ САМО НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СЛУЖИТЕЛИ, А НА ВСИЧКИ НАС - ХОРАТА ОТ НАРОДА...