Къде в Корана са обещани 77 девици на небето?!

Радикалният ислям бил дело на необразовани ходжи
Обновена: 18 ное 2015 18:40 | 18 ное 2015 18:39, Камелия Цветанова
115
Къде в Корана са обещани 77 девици на небето?!
Снимка: Булфото, архив

Не всеки мюсюлманин е терорист и не всеки терорист е мюсюлманин. Това каза проф. д-р Недим Генджев, бивш главен мюфтия пред bTV.

Още по темата
Според него не може да се слага равенство между терор и ислям, защото самата дума „ислям” означава мир.

Той смята, че радикализираните живеят в общества от затворен тип, които позволяват да им се окаже влияние.

"Държавата е оставила тези деца на самотек и те попадат в ръцете на необразовани ходжи, които съответно ги карат да правят тия неща”, допълни Генджев.

Той заклейми убийствата в името на която и да е религия и каза, че "да убиваш хора е грях и то най-жестокият грях”.

"Коранът не насърчава битката с друговерец, ако убиваш хора или крадеш, или извършваш други забранения деяния, отиваш в ада”, допълни още Генджев.

По думите му обещаваните на джихадистите 77 девици нямат нищо общо с Корана.

"Не ми го побира акъла това, те убиват деца. Имам една сюрия внучета и веднага ми се привиждат. Дори животните пазят децата си”, каза бившият главен мюфтия за джихадистите.

Той допълни също, че не Коранът строго забранява самоубийството.

"Това означава, че им промиват мозъците и ги пращат да извършат задачата”, допълни Генджев.

Според него един от начините, по които може да са вербувани терористите в Париж, е с помощта на наркотици. 

"Имам означава водач, той трябва да пълни с вяра сърцата на хората, а не да им казва убивай, лъжи”, каза той.

Според Генджев в България има джамии, в които се проповядва радикален ислям от необразовани имами.

„Бих препоръчал на ДАНС да погледнат с по-сериозни очи на този проблем”, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бай тодор беше не само майстор ами истински българинвсички го слушаха и ходжи и попови и щат не щат ставаха патриотиа сегашните управляващи са си обикновини женски полови органи
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До само се замислетеНяма по-назадничева религия от мюсюлманството. Ами да. тя е най младата религия. Юдизма и християнството са преди мюсюлманството
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един терористичен атентат се подготвя понякога с години. Това е религиозна организация която подготвя местата и начините за извършване на атентати. Използват грамотни мюсюлмани с промити мозъци. Най голямата им сила е в това че са многоженци и правят много деца. Често при тях войните намалят броя на мъжете затова за да не се губи раждаемост религията им позволява многоженство.
45
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено, че Корана не обещава 77 девици. 72 са.
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Основната цел на мюсюлманите е да поробят кръстоносците и да премахнат евреите тъй като евреите могат да бъдат унищожени но не и поробени. имайки предвид тяхното свещено писание че първия евреин Аврам ( Ибрахим) е баща на тяхния Исмаил.
43
1
 
17
 
! Отговори
Калин преди 8 години
Не обичам евреите, но нямате представа колко са прави и как виждат нещата първи.Още преди 6-7 години един израелски журналист Цви Ихезкели говорящ перфектен арабски се преоблече като арабин и влезна с микрофон и скрита камера в себе си в европейски сварталища на мюсюсюлмани в Лондон, Париж, Рим, Стокхолм, Мадрид и Бон. Направи документален филм с превод на английски и го даде на, но те не го приеха като израелска провокация. В този филм журналиста каза, че терора има религия и тя е ясна.
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Краси Радков в ролята на Али Реза- Оооо, пак ми прилошава( и се свлича на пода и се държи за сърцето). Страх ме е да не умра аркадаш.- Защо? - го пита Тодор Башанов в ролята на друг турчин.- Живях праведно, спах в този живот само с Хайлие, а сега на небето ме чакат седемнадесет девственици!А Славито го поправя на висок глас:- Със седемдесет, бе!И Краси Радков импровизира вече:- Седемдесет ли? Мнооого бееее! )))
41
0
 
22
 
! Отговори
само се замислете преди 8 години
Няма по назадничава религия от исляма!Като факт,защо в Япония е забранено със закон да се проповядва ислям и да се дава убежище и гражданство на хора изповядващи исляма.Явно там хората са прозрели каква опасност за обществото се крие за исляма.
40
0
 
16
 
! Отговори
справка преди 8 години
Думата асасин(убиец) в английския иде директно от асасините - религиозен орден за убийства в халифата практикуващ дрогиране с треви .Това е било през 10 век .Тост нищо ново под слънцето .До 10 г исляма ще бъде тотално разобличен .Просто този стар либерално корумпиран елит трябва да си иде биологически и Европа ще се вдигне.
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали бяна 40 девици ? Кога ги вдигнаха на 77 ? Фесовете бая зор ще видят.
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На един истински мъж и 1 му стига .Стига да е хубава и да го обича.А тия не се гърмят щото им пука за 70 девственици.В париж толкова жени е изебал и колкото наркотици е изпрахосмукирал колкото няма в България накуп.Просто им доставя удоволствие да правят война.А и религията им ги насърчава тия безумия.Ислямът има нужда от реформи също както с християнството преди 3,4 века го сториха.
37
7
 
18
 
! Отговори
християнин преди 8 години
Повечето говорите неверни неща,вероятно от страх.ИД са МЮСЮЛМАНИ.Но на останалите мюслите не им изнася` да ги отъждествяват с огромната маса себеподобни.ТЕ МРАЗЯТ1.ХРИСТИЯНИТЕ И 2.ДРУГИТЕ ОБЩНОСТИ.В самия коран има стихове да избиват неверниците.Прочетете го внимателно.Ислямът е най-зловещата религия.Тя се изгражда идеолигечски,върху възможността да бъдат унищожени другите религии.Световния проблем е в същността на исляма.Разберете го .Тази религия трябва да бъде унищожена за да има мир на земят
36
1
 
5
 
! Отговори
аха преди 8 години
Ей ,ходжа ама много лъжеш бе ходжа.Преди 1000 години така сте лъгали ,че Мохамед бил необразован и неграмотен .За да се покриете .
35
5
 
34
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Спомням си 11-ти септември ,атентатите в метрото в Лондон.Терористите от Беслан.Бяха отдавна.Тогава медиите излизаха с обща позиция че тероризма няма религия...И аз мислих така.С годините обаче се оказа че всички грешим.Вече не се чува от никоя медия че тероризма няма религия!!!Просто защото тероризма си има точна и ясна религия,и тази религия се нарича Ислям.
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия са идеолозите на безмозъчните самоубийци, тия са корена на злото! Може да лъжат и да мажат но няма кой да им повярва! Трябва да се започне с тях!
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Арабите в пустинята и само с локален интернет.......да ги оставим на мира :_)
32
1
 
23
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
от 10000000 атентата на мюсюлмани , 1 направи Брайвик и то заради Ислямизацията на родината си!!То си му е в кръвта на Мюсюлманина да разпространява религията на неверниците с огън и меч.Или и това него пише в Корана!!!!!Всички МЮСЮЛМАНИ СА ПОТЕНЦЯЛНИ ТЕРОРИСТИ!!!П.С. Имам динамично IP имам и свободно време .Копирал съм и коментара.Ако го изтриите пак ще се занимавам цяла вечер и ще ви го напиша 10000 пъти!!!
31
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До пост 21 : Кой взриви църквата " Света Неделя ? Много ви е къса паметта.
30
4
 
12
 
! Отговори
1 преди 8 години
Добре де а тези лоши ходжи от къде са се научили да ги учат на лошо ? Ами от корана са се научили от къде другаде. При това лошите ходжи четат корана в ориинал защото арабският език им е майчин.
29
1
 
11
 
! Отговори
юбералес преди 8 години
''Държавата е оставила децата при необразовани ходжи'' Мдаааааааааа, Генджев знае най-добре как навремето ходжите бяха ''сътрудници'' още от имамското училище. Самият той го е преживял. Явно най-добре ще е ходжите да си ги направим пак ченгета. Вържи попа, за да е мирно селото.