Къде в Корана са обещани 77 девици на небето?!

Радикалният ислям бил дело на необразовани ходжи
Обновена: 18 ное 2015 18:40 | 18 ное 2015 18:39, Камелия Цветанова
115
Къде в Корана са обещани 77 девици на небето?!
Снимка: Булфото, архив

Не всеки мюсюлманин е терорист и не всеки терорист е мюсюлманин. Това каза проф. д-р Недим Генджев, бивш главен мюфтия пред bTV.

Още по темата
Според него не може да се слага равенство между терор и ислям, защото самата дума „ислям” означава мир.

Той смята, че радикализираните живеят в общества от затворен тип, които позволяват да им се окаже влияние.

"Държавата е оставила тези деца на самотек и те попадат в ръцете на необразовани ходжи, които съответно ги карат да правят тия неща”, допълни Генджев.

Той заклейми убийствата в името на която и да е религия и каза, че "да убиваш хора е грях и то най-жестокият грях”.

"Коранът не насърчава битката с друговерец, ако убиваш хора или крадеш, или извършваш други забранения деяния, отиваш в ада”, допълни още Генджев.

По думите му обещаваните на джихадистите 77 девици нямат нищо общо с Корана.

"Не ми го побира акъла това, те убиват деца. Имам една сюрия внучета и веднага ми се привиждат. Дори животните пазят децата си”, каза бившият главен мюфтия за джихадистите.

Той допълни също, че не Коранът строго забранява самоубийството.

"Това означава, че им промиват мозъците и ги пращат да извършат задачата”, допълни Генджев.

Според него един от начините, по които може да са вербувани терористите в Париж, е с помощта на наркотици. 

"Имам означава водач, той трябва да пълни с вяра сърцата на хората, а не да им казва убивай, лъжи”, каза той.

Според Генджев в България има джамии, в които се проповядва радикален ислям от необразовани имами.

„Бих препоръчал на ДАНС да погледнат с по-сериозни очи на този проблем”, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На снимката - злото в получовешки облик обясвява истините за живота. Ще повърна!
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Молитва на Шахида 76 хурий да изпълнят желанията на праведника КАТО ЗА ПРИМЕР
26
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Orginalen Prabalgarin! sie hodjata!Tozi hojda na snimkata e istenski prabalgarin! Bql sas sini ochi, takav kakavto e bil Vasil Levski Karadjatata!
25
2
 
16
 
! Отговори
п-р Натопорчев преди 8 години
Мога да се обзаложа ,че следващия терористичен акт ще се извърши от мюсюлманин....Вие също го знаете колкото и да не ви харесва..След време пак ще пиша тук и ще ви припомня......
24
0
 
5
 
! Отговори
амммм преди 8 години
Това какво е тогава?Abu Umama narrated: "The Messenger of God said, 'Everyone that God admits into paradise will be married to 72 wives; two of them are houris and seventy of his inheritance of the [female] dwellers of hell. All of them will have libidinous sex organs and he will have an ever-erect penis.' "Lo! We have created them a (new) creation, And made them virgins, Lovers, friends, For those on the right hand; Qur'an 56:35-38Sunan Ibn Majah, Zuhd (Book of Abstinence) 39
23
4
 
34
 
! Отговори
Лъже! преди 8 години
В корана пише,"унищожавайте с огън и меч неверниците" или всички ,които не са мюсюлмани! Генджев беше и най-върлият защитник на радикалните имами от Пазарджишко , а сега се прави на вода ненепита !Да,НЕ ВСЕКИ МЮСЮЛМАНИНИ Е ТЕРОРИСТ, НО ВСЕКИ ТЕРОРИСТ Е МЮСЮЛМАНИН!
22
2
 
11
 
! Отговори
п-р Натопорчев преди 8 години
До pa6koПешко малък ....Брайвик е изключенето което потвърждава правилото....От 100000000000 терористични акта 1 един извършен от християнин!? А и един истински християнин не би направил това което той.....
21
3
 
21
 
! Отговори
Християнин преди 8 години
И да, в Корана не пише за 72 девственици, но в Хадит-а който е добавка към Коран го пише.Хадит: съобщения; предания за живота и делото на Мохамед. Една от основите на мюсулманското право Шериат.Ако не е вярно откажете се от Хадит-а де, и от Шериат, който произлиза в голяма част от него.Ама не искате. Значи го вярвате.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До разликата 21 исляма си има своите отшелници не е в това номера е да обичаш ближния си както себе си а това го пише и в библията и корана а и в талмуда
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До pa6ko Брейвик Войнстващата форма на християнството изисква да се държиш колкото може по дълго за да повалиш повече врагове смърта е твърде лесна тук и традицията от РИМ си казва думата СИМОН де МОНФОРД
18
8
 
20
 
! Отговори
Християнин преди 8 години
Сърцето на Христос е:43 Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си".44 Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят;45 за да бъдете чада на вашия Отец, Който е на небесата; защото Той прави слънцето Си да изгрява на злите и на добрите, и дава дъжд на праведните и на неправедните.Мохамед е убивал, многоженствал, педофилствал, и т,н. написано е в Корана. Както искат да си го интерпретират. Това е биографията на техния духовен водач.
17
5
 
8
 
! Отговори
разликата преди 8 години
Има една очевадна разлика между истинската духовност и фалшивата. При първата човек се отегля от другите за да намери грешките в себе си, при другата човек се конфронтира с другите за да ги изкара виновни. Християните отиват в манастири, мохамеданите взривяват манастири. Коментари някакви?
16
7
 
11
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Като гледам снимката горе и ми се иска да го свитна с нещо по-тежко по шапката. Не че ще е голяма загуба, ама ме е страх да не ме обвинят в тероризъм.Тея са тотално превъртели, бре! Вижда се от 100 км. Муслитата що не се позамислят малко, кой ги храни тея ***? За това ли се трепат да работят? За да се гъзят по команда и да отидат в рая? А АКО НЯМА РАЙ? Тогава всичкото гъзене ей така ще си отиде, без полза.
15
7
 
11
 
! Отговори
така е преди 8 години
Недим Генджев е прав. Британският премиер заяви, че Ислямът е религия на мира.
14
5
 
10
 
! Отговори
pa6ko преди 8 години
До п-р Натопорчев А Брайвик?
13
11
 
30
 
! Отговори
п-р Натопорчев преди 8 години
"Не всеки мюсюлманин е терорист и не всеки терорист е мюсюлманин."Аз бих отговорил"Не всеки мюсюлманин е терорист, НО всички терористични актове до сега и бъдещите такива са извършени от мюсюлмани!Досега не съм чул християни да се взривяват и да убиват мирни жители с думите"Исус е велик" и БУМММММ!!
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Румбо по принцип корана не е лоша книга като цяло урежда доста традиционото на право арабските племена който са си рязали гърлата за един мях вода в пустинята И ЗА ОНЕЗИ ВРЕМЕНА Е МИРОЛЮБИВА КНИГА сега кой как я чете е друга бира НА ДЖИХАТ може да се тръгне и с книгите на Ленин ТАКА ДЕ ПРОЛЕТАРСКА РЕВОЛЮЦИЯ
11
1
 
5
 
! Отговори
Ali Kemal преди 8 години
Vreme e slujbite da obarnat vnimanie na mquftiata za tozi radikalen isliqm i ako otkriqt takiva djamii i imami da vzemat merki dokato e vreme, da ne gramne niakoia bomba v BG da izbie decata ni i blizkite,che nie armiq i policia nqmame ama az imam sarce vse pak,imam i karabina zad vratata i TT mi e pod vazglavnicata, posle da ne se chudiat tia afganistanci i siriiici ot kade im e doshlo
10
4
 
25
 
! Отговори
християнин преди 8 години
Правят се на умрели лисици.При удобна ситуация ще има нов БАТАК!
9
0
 
20
 
! Отговори
Защо преди 8 години
християнин не се опаше с бомби и не се гръмне някъде. Хайде моля Ви се необразовани. Корана промива мозъците на хората и превръща в терористи!