Павлова за винетката: Това са 8 лева на месец!

Само за зимно поддържане трябват 60 - 80 млн. лева, жалва се тя
Обновена: 19 ное 2015 20:08 | 19 ное 2015 19:31, Красимир Ангелов
186
Павлова за винетката: Това са 8 лева на месец!
Снимка: БТА

Осем лева на месец излиза цената на годишната винетка за леките коли у нас, пресметна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. По думите й тези пари няма да са толкова драматични за пътуващия.

Павлова изтъкна, че оставащите средства за текущ ремонт на пътищата са крайно недостатъчни, което е основен аргумент за ръста на цената на винетките. Строителният министър информира в отговор на депутатски въпрос в рамките на блиц контрола в парламентарната комисия по регионална политика, че към момента общо регистрираните в КАТ автомобили са 4 милиона и напомни, че републиканската пътна мрежа е дълга 20 000 километра. Настоящите нетни приходи са 180 млн.лева, при необходимост между 60 - 80 млн.лева само за зимно поддържане, посочи Павлова.

Още по темата
Оставащите пари са средства за текущ ремонт на пътищата и по думите й те са крайно недостатъчни и секторът с години е бил недофинансиран.

По думите на Павлова, очаква се от 2018 г. да започне строителството на последните 20 километра от магистрала "Струма" в района на Кресненското дефиле в участъка от Крупник до Кресна. Министър Павлова информира, че вече е предаден в МОСВ пълният комплект от допълнителни геоложки, сеизмоложки и други документи и е поискана актуализация на ОВОС.

Това се налата заради открити проблеми със сеизмологията, има радиоактивни елементи, както и особености, свързани със спецификата на скалата по отношение на това дали може да "поеме" толкова дълъг тунел, какъвто беше първоначално проектиран, отбеляза министърът.

Павлова посочи, че 2016 г. ще е решаваща за проекта - това ще е време на обществени обсъждания и ако всичко мине успешно, се очаква проектът да бъде одобрен през 2017 г. и да започне избор на изпълнител, за да може от 2018 г. да стартира строителството. “Не направим ли това, тогава има риск от загуба на финансирането и да не построим най-критичната точка от дефилето, заради невинаги чисти екологични намерения”, предупреди министърът.

Малко по-рано през деня Павлова, заедно с премиера Бойко Борисов, инспектираха строителството на Северната скоростна тангента на столицата.

В момента по трасето работят над 200 машини с цел ускоряване на работата. Очаква се до края на годината проектът, който се изпълнява със средства по оперативната програма "Регионално развитие", да бъде завършен в максимална степен. По време на проверката Борисов поиска пълна мобилизация, за да се спазят сроковете според европейските изисквания.

Очаква се до дни археолозите да напуснат терена и да го освободят за работа. Общата дължина на Северната скоростна тангента е близо 17 км. Проектът се финансира по ОП "Регионално развитие" (2007-2013 г.) на стойност близо 180 млн. лв. (с ДДС).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
2
 
! Отговори
ККК преди 8 години
не, това е 50% увеличение и на километър става по скъпо от Австрия
112
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Sa pavlova i boiko 8 lv sa kato 8 St sa 4ovek s 400 lv a sa pensioner e Absurt vignete saplatite 1000 lv nsi niska pensia 500 lv gerberi i lekarstvA sa pensioneri be pari da plaschtat tia s visokite pensii koito vsimat pove4e ot 310 lv bogatite v bG plaschtat smeschen Danak ednakav s bednite besobrasie a savedeniata im pravat nsi golemia *** kofite ne stigat ot bokluzite na restor. Barove Kafeta a schuma pre4i fandakova dy hodi na proverki s ne na Frisiori i s skapata Kola da schofior
111
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
8лв, ама кой ще издържа бежанците, изплаща заеми за КТБ, цанков камък и тн.
110
0
 
7
 
! Отговори
цезар преди 8 години
Е щом са 8 лв. на месец, защо месечната не е 8 лв. ами е 30 лв. това значи 360 лв за година. А седмичната 720 лв.
109
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чекай малко сега. Значи вие вземате европари, които ние ще врьщаме, а ни увеличавате даньците и таксите защото проектите са скьпи?
108
0
 
3
 
! Отговори
1111 преди 8 години
Забележете погледа и!!!!На това се вика любов.Единия гледа в една посока, другия в друга само и само да не се засекат ОЛЕ УЖАС.
107
0
 
6
 
! Отговори
шофьор преди 8 години
Значи има пари да се строят нови пътища,а не и да се ремонтират стари,това се казва логика.Министър Павлова да мине по пътя от Разград до Търговище и тогава да коментира.А не да си кара само по магистралите.
106
0
 
13
 
! Отговори
уМРИ НАГЛА ГАД преди 8 години
Абе иска ти се да крадете още по 2,50лв на калпак, а ***!? С тиквата и фандъка пак да ви изненада снега, посредата на Декември, а??? Наглостта ви няма край. До сега не съм видял и 1 лев на месец да влагате в пътища от предишните 5,50, така че да го д.хате *** долни.С кви очи ще ми искате още бе? Ще смята чак и на хората парите...
105
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От 5.50 на месец до 8 на месец разликата е 2.50 лв на месец ама само това ли е я да добавим сега разходите за 4бр. Зимни Гуми Преразходът на гориво при каране с включени фарове И ремонтите по ходовите части на нашите автомобили от лошите пътища ееееее Лиле Бюджетите не ни го Позволяват Бюджетът на Държавата го плащаме всички ние Заплатите ви ги плащаме всички Ние Ти на кого с какво си Платила Нещо от Собствен труд
104
0
 
15
 
! Отговори
8 лв са много преди 8 години
Тая угоена министърка знае ли че 70% от българите са със заплати между минималната и 500 лв. Знае ли че с такива заплати българите едвам отцеляват ФИЗИЧЕСКИ. Знае ли че с тези АФРИКАНСКИ заплати не магат да се плащат ЕВРОПЕЙСКИ данъци, такси и цени. Ако не знае, нека да пита първия срещнат българин на улицата. Той ще и разясни за какво стига една мизерна българска заплата.
103
0
 
12
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Абе гюбре, за теб ако 8 лв на месец са нищо заради откраднатите от теб и Борисов милиони, за хората това са 8 хляба. Винетки по 94 лв.... За какви пътища? Или това ви е начин да продължите да грабите, сега и с новия дълг от 5,5 милиарда, който се предвижда да вземете 2016 година
102
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво е тръгнала да ми прави математика на джоба. Да каже в кой джоб отиват парите от сегашните винетки. Колко пари са хвърлени за некачествени пътни настилки? На кой са фирмите които поддържат пътищата? Кой контролира качеството на работа? Да не питам пък за зимната поддръжка и как всяка божа зима снегът ви изненадва и все сте неподготвени да почиствате и хората висят по задръствания. На фона на всичко пред което ни изправяте всеки божи ден с какви очи искате от хората по 8лв на месец?
101
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе, какво са 8 лева за тези, които получават няколко хиляди!
100
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми права е! САМО 8 ЛЕВА!!!! Нека не си играем на дребно, нека я направим една минимална работна заплата - и без друго никой не знае какво влиза в цената и къде отиват парите.
99
0
 
14
 
! Отговори
Николай преди 8 години
Проблема не е в 8 лева,проблема е че не вярваме че събраните средства се ползуват целево и по предназначение,а потъват някъде.Така е и с местни данъци,така е и с осигоровките,така е с всички налози.Загубено доверие!
98
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
8 лева месечно? ама месечната винетка що е 25-30 лева нова цена?
97
0
 
6
 
! Отговори
НАСКО преди 8 години
НА Г-ЖА ПАВЛОВА И ПРЕПОРЪЧАМ ДА ИНСПЕКТИРА ОТСЕЧКАТА С.КАБИЛЕ-С.ЖЕЛЮ ВОЙВОДА,И ДА СЕ УБЕДИ ЧЕ ПРОБЛЕМА НЕ Е В 8 ЛВ НА МЕСЕЦ.ПРОБЛЕМА Е ЧЕ ОТРЕМОНТИРАНА СЪВСЕМ СКОРО ОТСЕЧКА Е ВЕЧЕ С ПРОПАДАНИЯ И РАЗРУШЕНИЯ.ИЛИ НЕ СЕ РЕМОНТИРА.ИЛИ СЕ РЕМОНТИРА НЕКАЧЕСТВЕНО
96
0
 
8
 
! Отговори
мен преди 8 години
Още по-малко, 26,5 стотинки на ден!
95
0
 
10
 
! Отговори
Търпим преди 8 години
Дай ни твоята заплата и тогава да кажем , това са само 8 лв на месец .Правителството защо не излезе и да обясни общо = какво плащаме на месец и да ни каже , може ли да се живее така !Или ние търпим !!
94
0
 
18
 
! Отговори
Жорж преди 8 години
Дааааа 8 лева на месец ... ама заплатите са мизерни! Като направите заплатите 1000 евро може да искате винетки колкото в Германия стига да ги строите качествено като тях. Като искате повече бюджетни пари направете данъка прогресивен, а вие сега с този плосък данък разтваряте ножицата между богати и бедни още по-широко. Пазите парите на богатите и товарите бедните със всякакви измислени *** данъци за едно и също нещо и мънкате ама само по-толкова ... Ми нека Бойко да даде от милиардите си.