Сиба – камериерката в Пампорово, която се моли на Аллах

Мюсюлманката написа история, която се надява да стане сериал
7 дек 2015 13:37,
194
Сиба – камериерката в Пампорово, която се моли на Аллах
Снимка: bTV

"Цял живот съм виновна без вина", казва 46-годишната българска мюсюлманка Сиба.

"Виновна без вина" е заглавието и на написана от нея история, която се надява да се превърне в сериал.

Пише стихове и приказки за деца. Родила се с името Насибе, като ученичка се прекръстила Сузана по името на музикалния хит от 80-те, промените я задължили да се казва Илияна. А когато принудата паднала, избрала да носи името на баба си – Сиба.

Тя има две дъщери и трима внуци. Сега се моли се на Аллах и работи като камериерка в Пампорово.

Не винаги е била толкова религиозна. Заричала се никога да не сложи забрадка. Бащата на двете й дъщери и вече бивш нейн съпруг обаче в един момент открил исляма и изискал от Сиба да се покрие. Тя се превръща в първата жена в селото, която слага забрадка. По същото време спряла да яде свинско и започнала да прави намаз.

Сиба казва, че за нея религията е най-важното нещо. Смята, че всеки има право да вярва в каквото пожелае, независимо дали е Аллах или Исус Христос.

"Моля ви, политици, направете така, че в небесата да има хвърчила, а не самолети, пускащи бомби", каза Сиба пред bTV.

Според нея войната е за пари, а оръжията на терористите са техните действия. "Когато кажат ислям, кърпа, винаги смятат, че и ние сме атентатори. Това е болезнено за всеки един мюсюлманин. Ислямът е един и същ, но има фанатици", казва Сиба.

Вдъхновението й да пише дошло от детските приказки, които чете на внуците си преди сън. Събира мислите си в детски приказки и стихове. Близките й я окуражили да издаде стиховете и приказките си.

Преди 5-6 години отива с тетрадките си в редакцията на местен вестник, но редакторът така и не погледнал написаното. "Българинът ще каже: Как може една жена със забрадка да научи на нещо децата ни", казва Сиба.

Според нея най-лошото било, че християните приемат мюсюлманите по външния им вид. "Мислят, че сме малоумни, че живеем в някаква капсула".

Стиховете на Сиба все още не са издадени, но следващата й мечта изглежда възможна.

"Писах една история, която искам заглавието й да е "Виновна без вина": цял живот съм виновна без вина".

Изпратила историята на Калин Сърменов със съобщение във Facebook, без да го познава. Пише му, че изповядва исляма и ходи покрита.

"След 2-3 дни влизам във Facebook и гледам отговор от Калин Сърменов. Аз мислех, че това е профил-фантом. И след 2-3 дни някой ми звъни и чувам гласа на Калин Сърменов. Историята вече е готова. Идеята е моя, Калин Сърменов я разширява, слага й сол и пипер, за да стане много по-хубава". Сиба се надява да заснемат сериал по нейната история.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
5
 
17
 
! Отговори
факт преди 8 години
ъъъ,има радикален ислям,но не съм чувал досега да има радикално християнство??Не си спомням някои да е извикал "Исус е велик" и после ........бумммммФакт е ,че всички досега терористични атентати са направени от ислямисти...Не всеки мюслю е терорис.т но досега всички атентати по света са тяхно дело....Ислма е единствената религия която налага на друговерци да я приемат с ятаган в ръка!
58
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТОТОТото, ти не си на този свят.
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да видим дали историята "Виновна без вина" ще бъде на Сиба или на сърменов. Днес да крадеш в България е на мода.
56
2
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
БЪЛГАРИЯ Е ПЪЛНО С МЮСУЛМАНИ И СИРИЙСКИ ДЖИХАДИСТИ!РУСНАЦИТЕ --НЯМАТ МЯСТО В БЪЛГАРИЯ!/...има голяма опастност за живота им../САРАФОВО ----ДА ИМ Е ЗА УРОК!!!
55
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горката. Значи по някое време е била и нормална, но са я избили чавиите. На всичкото отгоре и името си сменя 5 пъти. Догодина може и будистка да стане. И мен са ме кефили различни песни, но не съм тичала в паспортното да се прекръствам на поредният хит. Това звучи психически нездраво. И тази я е хванала модата да се прави на праведна забрадка. Иначе разведена. Онзи първо й е промил мозъка, после не я харесал такава и си е тръгнал. ако не искаш да те гледат различно, не бъди различен! Лесно е.
54
5
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
Всеки който изповядва руски комунизъм е потенциален престъпник и предател--ЗАЩОТО Е ПРОТИВ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ!
53
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки който изповядва ислям е потенциален престъпникзащото в Корана пише да се избиват неверниците
52
7
 
23
 
! Отговори
Истински Българин преди 8 години
До БългаринПърво на първо, исляма не е религия, а култ към смъртта.Българите сме християни. Има някои насилствено помохамеданчени българи - помаци, които вече УВИ не се чувстват българи. За тях Аллах е по-важен от това, че някога са били българи, а и това дори повечето не признават (както "македонците"). Ние българите не можем да "си бъдем едни" с мюсюлмани. Просто няма ка да стане. Клали са ни като пилета 500 години.
51
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбирам от кога забрадката стана мюсулмански символ. Забрадката сие е чисто български, елемент покривало за глава. Има го във всички носии.Тази жена просто се опитва да прави разделителни линии между Християните и Мюсулманите.Този номер обаче няма да се получи. Ние сме едно.
50
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ах горките ислямисти, и те душа носели, мирни били и кротки, сегрегирани и подтиснати и прочие... Е тия същите забулените дето ги жалите, тия същите ще ви колят децата един ден, нищо че сега са кротки ислямци и уж никому зло не правят. В статията си пише - мъжът й преоткрил исляма и станал друг човек. Ами ето, колко му е да станат кръвожадни? А пък на незабулените кой ще им обърне внимание?
49
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де нашия бог алах и исус е негов пророк а еашия господ е пак исус които е бог кои е бог пп. А дъщери нвма ли бог сега къде е къде е мохамед идус аврам да не са седнали на маса и да гледат зем брадър
48
6
 
14
 
! Отговори
Българин преди 8 години
С българите независимо от религията сме си едни. И това единство много трябва да го пазим.
47
8
 
4
 
! Отговори
ЕЙ ,"БРАТУШКИТЕ преди 8 години
ТУКА СТАВА ОПАСНО ЗА ВАС У БЪЛГАРИЯ!МЮСУЛМАНИТЕ И МИГРАНТИТЕ , ШЕ ВИ КОЛЯТ и ВАС /КАТО НАС ...ПРЕДИ ВЕКОВЕ/...!БЕГАЙТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ , ДОКАТО СТЕ ЖИВИ!ТУКА ШЕ ВИ ИЗНАСИЛЯТ И ЗАКОЛЯТ , КАТО ПИЛЕТА!
46
6
 
7
 
! Отговори
ЕЙ ,"БРАТУШКИТЕ преди 8 години
...не идвайте и по зимните ни курорти ------и тука става опасно за вас!ЧЕТЕТЕ ЛИ СТАТИЯТА....??!!!ПЪЛНО Е С МЮСУЛМАНИ И МИГРАНТИ ОТ СИРИЯ У НАС!СТОЙТЕ СИ У ДОМА!!!!!!!!!!!!!!!!!!
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Рус""фил"--*** дума ли е вече....ха,ха,хаааааа...ДА ЗНАМ ,БЕ .....НЕ ЗА ДРУГО..!!!
44
2
 
17
 
! Отговори
Радинела Бусерска преди 8 години
"По същото време спряла да яде свинско и започнала да прави намаз."ТАКАААА, ПРОДЪЛЖАВАЙ МИЛО, ОЩЕ МАЛКО И ЩЕ СВЪРША!
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
колку си по-***, толку си мислиш, чи знайш сичку
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 48 ми папанчоКой е този "фантазий"? Да не е бил някой таен римски пълководец по онова си време, докато турците са клали и изнасилвали българите? Така звучи поне!
41
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Тя има две дъщери и трима внуци. Сега се моли се на Аллах и работи като камериерка в Пампорово."ЧУДЕСНО! РАЗПЛАКА ***!
40
2
 
20
 
! Отговори
gosko преди 8 години
егати тъпата и несвързана история на тази нагла, *** тетка