Сиба – камериерката в Пампорово, която се моли на Аллах

Мюсюлманката написа история, която се надява да стане сериал
7 дек 2015 13:37,
194
Сиба – камериерката в Пампорово, която се моли на Аллах
Снимка: bTV

"Цял живот съм виновна без вина", казва 46-годишната българска мюсюлманка Сиба.

"Виновна без вина" е заглавието и на написана от нея история, която се надява да се превърне в сериал.

Пише стихове и приказки за деца. Родила се с името Насибе, като ученичка се прекръстила Сузана по името на музикалния хит от 80-те, промените я задължили да се казва Илияна. А когато принудата паднала, избрала да носи името на баба си – Сиба.

Тя има две дъщери и трима внуци. Сега се моли се на Аллах и работи като камериерка в Пампорово.

Не винаги е била толкова религиозна. Заричала се никога да не сложи забрадка. Бащата на двете й дъщери и вече бивш нейн съпруг обаче в един момент открил исляма и изискал от Сиба да се покрие. Тя се превръща в първата жена в селото, която слага забрадка. По същото време спряла да яде свинско и започнала да прави намаз.

Сиба казва, че за нея религията е най-важното нещо. Смята, че всеки има право да вярва в каквото пожелае, независимо дали е Аллах или Исус Христос.

"Моля ви, политици, направете така, че в небесата да има хвърчила, а не самолети, пускащи бомби", каза Сиба пред bTV.

Според нея войната е за пари, а оръжията на терористите са техните действия. "Когато кажат ислям, кърпа, винаги смятат, че и ние сме атентатори. Това е болезнено за всеки един мюсюлманин. Ислямът е един и същ, но има фанатици", казва Сиба.

Вдъхновението й да пише дошло от детските приказки, които чете на внуците си преди сън. Събира мислите си в детски приказки и стихове. Близките й я окуражили да издаде стиховете и приказките си.

Преди 5-6 години отива с тетрадките си в редакцията на местен вестник, но редакторът така и не погледнал написаното. "Българинът ще каже: Как може една жена със забрадка да научи на нещо децата ни", казва Сиба.

Според нея най-лошото било, че християните приемат мюсюлманите по външния им вид. "Мислят, че сме малоумни, че живеем в някаква капсула".

Стиховете на Сиба все още не са издадени, но следващата й мечта изглежда възможна.

"Писах една история, която искам заглавието й да е "Виновна без вина": цял живот съм виновна без вина".

Изпратила историята на Калин Сърменов със съобщение във Facebook, без да го познава. Пише му, че изповядва исляма и ходи покрита.

"След 2-3 дни влизам във Facebook и гледам отговор от Калин Сърменов. Аз мислех, че това е профил-фантом. И след 2-3 дни някой ми звъни и чувам гласа на Калин Сърменов. Историята вече е готова. Идеята е моя, Калин Сърменов я разширява, слага й сол и пипер, за да стане много по-хубава". Сиба се надява да заснемат сериал по нейната история.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
7
 
4
 
! Отговори
48 ми папанчо преди 8 години
И как толкова кланета и как къщи улици пътища дет сеа не могат да се асфалтират как колко воиска имало тук че... Ай стига фантазий
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До мдаайде спри се най-сетне да дразниш православните българи с долнопробните си коментари, рeзняk гнасен!
37
9
 
4
 
! Отговори
до 48 преди 8 години
Чети внимателно, никъде не съм споменал мюсюлмани. Написах "радикални организации". Нямах предвид Батак и тем подобни. А междувпрочем, кой ви е виновен, че не можете да си пазите националните граници и самите себе си сте предавали на врага? Примери: Левски и Ботев. Вие самите сте си врагове на себе си. От алчност и завист сте предавали още от векове. Така че не е луд, който яде зелника. Като сте си скотове, ще има и кой да ви е*. Както и сега ви таковат амерканците.
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде нема нужда от подобни паптетични статии. Тя може и да не, ама сина й нищо не пречи след джамията да иде да се гръмне на някоя главна улица.Достатъчно е на 100 мюсулманина само 1 да компрометира религията им.
35
3
 
14
 
! Отговори
Историкът с фес преди 8 години
"До преди 40-50 г. нямаше такива радикално организации. Да напомням ли кой ги създаде, финансира, обучи и въоръжи? Много сте лесни за манипулация. То ако ен бяхте, нямаше и да сте на този хал сега."ДААА... ДОПРЕДИ 40-50 ГОДИНИ МЮСУЛМАНИТЕ БЯХА СВЕТЦИ! НИТО СА КЛАЛИ БЪЛГАРИТЕ 500 ГОДИНИ, НИТО СА ИЗНАСИЛВАЛИ ЖЕНИТЕ ИМ! А ПЪК БАТАШКОТО КЛАНЕ Е ТОТАЛНА ИЗМИСЛИЦА, ЗАЩОТО ДОПРЕДИ 40-50 ГОДИНИ МИСУЛМАНИТЕ БИЛИ ЧОК ГЮЗЕЛ!
34
7
 
7
 
! Отговори
мда преди 8 години
Преди месец посетих ЦЕРН (ако някой не знае какво е ЦЕРН да провери макар че е съмнително да има такива) Направи ми впечатление колко много хора от цял свят работят заедно. Тука пише за някаква камериерка и веднага има хора дето са готови да я убият :) някой мож ели да открие къде са 10те разлики...
33
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американците като борбардират в Близкия Изток, сигурно бомбите падат ей така мирно и убиват точно само лошите и никой невинен и цивилен не страда. Някакси с любов падат бомбите и пукат като фойерверки на новогодишно парти така с красота и любов. Прогледнете малко. Да не дава Господ да сте на мястото на тези мюсюлмани, тогава ще ви питам колко миролюбиво ще сте настроени.
32
10
 
4
 
! Отговори
ЕЙ ,"БРАТУШКИТЕ преди 8 години
..БЪЛГАРСКОТО МОРЕ И ЗИМНИ КУРОРТИ , НЕ СА ВЕЧЕ БЕЗОПАСНИ ЗА ВАС!!СТОЙТЕ СИ В РУСИЯ , И ХОДЕТЕ В КРИМ НА МОРЕ , И... В СИБИР НА СКИ.ПРИ ТОЛКОВА МНОГО МИГРАНТИ ОТ СИРИЯ И АРАБСКИЯ СВЕТ --НЕМА КАК ДА ВИ ОПАЗИМЕ!ПОМИСЛЕТЕ ЗА СЕБЕ СИ ---ЗА ДА НЕ ВИ ПРАВИМЕ ПАНАХИДА ,КАТО ЗА ЛЕТЦИТЕ ВИ В СИРИЯ..У СЛИВЕН !САРАФОВО --ДА ВИ Е ЗА УРОК!!
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До преди 40-50 г. нямаше такива радикално организации. Да напомням ли кой ги създаде, финансира, обучи и въоръжи? Много сте лесни за манипулация. То ако ен бяхте, нямаше и да сте на този хал сега.
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние сме си в нашата държава, който не му харесва, да живе както му харесва, но не в нашата държава.
29
2
 
2
 
! Отговори
до питаща преди 8 години
това го пишеш под всяка статия, не ти ли омръзна вече да правиш копи-пейст. Ако ще пишеш, поне пиши нещо смислено.
28
0
 
2
 
! Отговори
МЪДЕхамед преди 8 години
след свинете най-виновни са христяните, след тях комунистите.Кебап акбарточкане яжте свинско и стреляйте на месо. Точка
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 2000 година нямаше ли ги
26
4
 
17
 
! Отговори
Питаща преди 8 години
Тука мирише на крака, вмъкнал се е някой pязaн и пише като луд антибългарски и антихристиянски коментари, които се толерират от модeрaтоpа, а в същото време про-българските се трият на мига! Защо се прави това и чии интереси обслужвате?
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българина на година харчи 10 лв за бело ФАКТ
24
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо да реагирате първосигнално, помислете малко. Защо се стигна до тук и нима мюсюламните са решили ей така да убиват за кеф. Помислете вие дали нямаше да се озверите, ако американци ви бяа оставили сираци като малки и сте били свидетел на мъчителната смърт на родителите си. Медиите покзват само едната страна на монетата, но има и друга и в това е лицемерието ан медиите.
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е такова е нивото на бг племето като коментарите из форумите то вече 25 години живота им го показва трябва някои да ги командва под строй инак сами както върви ще изчезнат
22
13
 
7
 
! Отговори
До Кузма Кузмич преди 8 години
Ислямът е единствената религия, която признава всички религии преди нея. Всички пророци на евреите и християните са и мюсюлмански пророци. Аман от невежи.
21
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...... и като се сетя как "НЯКОЙ" ни казваше да не ядем сланина, да не пием ракия, ...... та се питам, абе аджиба тоя "човек" дали не иска да ни направи мюсулмани ???? Даже съм сигурен че след някой ден същия този "човек" ще излезе и ще каже да забулим жените си !?
20
6
 
1
 
! Отговори
Ди гневния бг преди 8 години
Леле 40 години работили казваш а сеа нямат за евтино свинско е за мен те не са работиликак ще блъскаш толкова а нема даимаш после много широко са живяли кой им е виновен