Отгледахме си цяло едно поколение безработни!

Висят по барове, по молове, момчета с огромни мускули и рамене...
Обновена: 29 дек 2015 12:07 | 29 дек 2015 10:22, Камелия Цветанова
381
Отгледахме си цяло едно поколение безработни!
Снимка: flickr

В България е отгледано цяло поколение, което смята, че не е длъжно да работи, смята лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

"От 1992-а година насам имаме едно цяло израснало поколение и е захванато следващото, което е убедено, че не се работи. Тук не говорим само за малцинствата", коментира той пред Нова телевизия.

"Те не просто не желаят, те са убедени, че не се работи. Ето ги, висят по барове, по молове, момчета с огромни мускули и рамене и не знам за какво им служи това вместо да почетат малко книги, да поработят, да получат някой занаят", продължи Манолов.

Според него обаче населението в световен мащаб обеднява с развитието на технологиите. 

"Само 3D принтерите са способни да изместят от пазара на труда много хора. Ако се върнем във времето на Йовков и Елин Пелин с многото жетварки, сега нещата са много различни - минава един трактор и готово", мотивира се синдикалистът.

Той предупреди още, че ресурсите на планетата не са неограничени и заради това също все по-малко работни места остават на разположение, а хората се увеличават.

"В един момент тези толкова много хора няма да има какво да работят", коментира Манолов.

По думите му необходимата месечна издръжка за един човек у нас е 500 лева, което надвишава минималната работна заплата.

Навсякъде в света работещите бедни се увеличават и така дори хората да работят, пак живеят в ограничения, обобщи лидерът на КТ "Подкрепа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
0
 
41
 
! Отговори
Майк преди 8 години
+ високи цени = геноцид или измиране/изселване на хората. Невъзможност да се създават нови поколения. Смърт на държавата!
222
2
 
46
 
! Отговори
Майк преди 8 години
Затова когато мнозинството от хората работят на фиксирани заплати, нивото на заплатите трябва да е такова каквото е в западна Европа - да стига за всичко и да остава в излишък за отглеждане на семейство. Нивото на заплащане на обикновения човек трябва да се контролира от държавата така че да е достатъчно защото "гладна мечка хоро не играе". Няма пари - няма деца! В българия заплатите са африкански, но цените не са африкански а европейски! Фиксирани ниски заплати + феминизъм и западни ценности
221
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ne ste otgledali,a ste sozdali,i tova strashno,ne che bezrabotni,a che bez moral,bez lyubov k Rodina,k semeyistvo ,che bezgramotnost na tova pokolenie minava granici na razuma.Da zhivee Demokraciya!
220
2
 
44
 
! Отговори
Майк преди 8 години
Освен това феминизма е разрушил семейните ценности в Европа и е научил жените да гледат финансиите. Как човек взимащ 500лв да се ожени? Хора които могат да имат деца в България са или високо платени професионалисти или хора със собствен бизнес където печалбата няма таван като при заплатите. При собствен бизнес има смисъл да се напъваш да работиш защото това кореспондира с умножаване на печалбата, при заплатата няма връзка!
219
0
 
39
 
! Отговори
Майк преди 8 години
Ученето дълги години пречи на раждаемостта и затова от запад искат да го въведат и в Африка. Хората са най-плодотворни на 16-22 години тогава трябва да се раждат деца! Когато човек работи в България, той не работи своя земя като африканците която да даде многократна печалба в пъти на изразходвания труд. Тук човек работи за фиксирана заплата която не му стига, не може да отиде при работодателя и да му каже заплатата не ми стига дай ми три пъти по-голяма. Тавана му е фиксиран!
218
3
 
44
 
! Отговори
Венгер преди 8 години
Е как да се работи за 420 лв. Толкова години се гаврят с нас, че вече всичко е отишло в крайни граници на търпимост и човещина.
217
3
 
44
 
! Отговори
Майк преди 8 години
Много ме дразнят тези които казват че раждаемостта нямало общо с доходите и сравняват Африка с Европа! В Европа има феминизъм и неолиберализъм там "ценностите" са други! В Африка се женят на на 14-15 години и не ползват презервативи, семействата работят заедно земеделие. Тука ако някой се ожени на 15 години и си направи дете ще го арестуват, ше ме кажат че трябва да учи безкрайни години, после да работи, да стане "финансово независим" и тогава на 30-40 години да мисли за семейство!
216
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Самбисте ти мое ги усерщаш захватите *** знаеш ли колко ми е много лошо левото Маваши с крак Направо към 580 кг без да вкарвам флекса .Ко ти падне в Зелката.. Кръст брато :-(
215
0
 
18
 
! Отговори
Adieu преди 8 години
Bravo na liderite na Podkrepa...za podkrepata im!:-):-):-):-)pak taka i dogodina doamina!:-):-):-):-)
214
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали аз самия бях дете на бедни родители и не бих могъл с заплата от 500 лв да осигоря на едно дете това което осигоряваха на мен през соцая с 300 лв. заплата.
213
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
''6 часа работен ден 1500 лева средна заплата и почват да работят всички тези млади хора.'' каза Дени самбиста!!!Дени,дай си фейса да те адна на мъртва тяга!!!
212
0
 
18
 
! Отговори
Do 279 преди 8 години
Mmm kato chaucolat s 85% cacao:-)
211
1
 
18
 
! Отговори
Do 275 преди 8 години
Sladurke, kolko deca imash?:-)
210
2
 
27
 
! Отговори
за офисите преди 8 години
Донякъде е прав 260 :) А и това, че не работиш в офис нищо не значи- най-заможните хора, които познавам си работят от вкъщи, модата на офисите беше през 90-те и си отиде отдавна, но ние нали сме все назад още си се радваме на "бизнес парка".
209
0
 
19
 
! Отговори
Ballet kundur преди 8 години
Nali imame zakon - do 3 meseca mogat da rabotiat chujdenci v bulgariata. A tesi sa im rabotodatelite.:-)
208
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Дени самбистаКак в Северо-Западналагла Бг, гладно ли е селчо?!
207
0
 
19
 
! Отговори
Salsa преди 8 години
Polojitelna novina za nov kocek Djurnalista:-)
206
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Отгледахме си" казва всичко :) Преди да обвинявате младите хора си помислете за всички глупости, които сте им наговорили и комплексарските идеи за добър живот, които сте им насадили ;)
205
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Дени самбиста 247Като виждам колко си *** определено няма да те бъде дълго.А че си пигмей е повече от сигурно.И не разбирам защо си се нарекъл "сЪмбиЗ" при положение че един шамар не можеш да отнесеш.Балък!От кое село си да ти изпратя картичка за нова година?
204
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рано или късно всичко си идва на мястото. Хубаво е човек да се цени и уважава, но колко млади хора реално заслужават да работят за 1500 лева начална заплата ;) А и родителите им няма да са вечни, за да ги издържат, и поощряват мързела им цял живот. Пътят от разглезена кифла в мола до продавачка в квартално магазинче, с кредити, деца от безотговорни бащи и т.н , е доста кратък.

Спонсорирани публикации