Отгледахме си цяло едно поколение безработни!

Висят по барове, по молове, момчета с огромни мускули и рамене...
Обновена: 29 дек 2015 12:07 | 29 дек 2015 10:22, Камелия Цветанова
381
Отгледахме си цяло едно поколение безработни!
Снимка: flickr

В България е отгледано цяло поколение, което смята, че не е длъжно да работи, смята лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

"От 1992-а година насам имаме едно цяло израснало поколение и е захванато следващото, което е убедено, че не се работи. Тук не говорим само за малцинствата", коментира той пред Нова телевизия.

"Те не просто не желаят, те са убедени, че не се работи. Ето ги, висят по барове, по молове, момчета с огромни мускули и рамене и не знам за какво им служи това вместо да почетат малко книги, да поработят, да получат някой занаят", продължи Манолов.

Според него обаче населението в световен мащаб обеднява с развитието на технологиите. 

"Само 3D принтерите са способни да изместят от пазара на труда много хора. Ако се върнем във времето на Йовков и Елин Пелин с многото жетварки, сега нещата са много различни - минава един трактор и готово", мотивира се синдикалистът.

Той предупреди още, че ресурсите на планетата не са неограничени и заради това също все по-малко работни места остават на разположение, а хората се увеличават.

"В един момент тези толкова много хора няма да има какво да работят", коментира Манолов.

По думите му необходимата месечна издръжка за един човек у нас е 500 лева, което надвишава минималната работна заплата.

Навсякъде в света работещите бедни се увеличават и така дори хората да работят, пак живеят в ограничения, обобщи лидерът на КТ "Подкрепа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАЙ-ЯКО Е ДА СЕ РАЗХОЖДАМ В МОЛ-А И ДА ФЛИРТУВАМ С ГОТИНИ ПИ'ЧЕТА, ВЕЧЕРТА АКО НЕ СЪМ ЗАБИЛ НИЩО СИ ПЛАЩАМ И ПАК ПОЛУЧАВАМ СЕКС, А ВИЕ СИ МЕЧТАЙТЕ ЗА КАРИЕРА В АНГЛИЯ, ПРИ НЕГ'РИТЕ, ХАХАХАХАХА
182
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз от личен опит мога да ви кажа ,че ако имаш собстветост нямаш право на социялни !Баща ми почина и Аз ако не работя трябва да сни плащам здравните вноски, гражданската на 22 г таратаика която не продавам защото няма да и взема повече от 500 лв. които бързо ще свършат а все пак с нея карам старата си 80 г майка на чист въздух . За мен тази държава не съществува нито народа .
181
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
спокойно другарю синдикалист,младите все повече намаляват,рждаемостта спада,малди хора напускат Бг- няма се тревожите за ''младите поколения'' Старитепоколения,израсли преди 1989 г -хм от тях се появиха мутрите от 90 те год ,политиците от прехода,''бизнесмените'' раграбили държавата,банкерите фалирали банките през 96,-све успешни стари умници ,нали другарю.То като видиш старите какво искаш от младите .пс; много млади хора които работят го правят извън Бг -пак не са ви проблем другарю
180
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По мои наблюдения (от набор 92) нещата са 50 на 50. Чак цялото ни поколение не е изгубено, както има хора, които учат, работят и се реализират добре дори в България, така има, и като описаните в статията. А проблемите идват мнооого преди това, когато още на нашите родители са втълпявани някакви сбъркани ценности- затова сега всеки втори учи икономика, защото от малък са му наливали в главата, колко е престижно и доходоносно...
179
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Целия ПОЯС от страни около Русия се подготвят за камикадзета , с възможно най-голямо отвличане на руски ресурси.Ловеца пуска гончета да джавкат срещу мецан и не е задължително да са нахранени.
178
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 212 "без с НИЩО да е допринесъл за държавата!!!!" Затова пък Тиквата допринесе 8+5 млрд ? за 1 година без никаква мисъл и цел.Като се изпапат тия пари може да палиме вече БГ.
177
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, това е истина!!! Но г-н Манолов кога е изкарал ЛИЧНО пари САМ без да е на издръжка на нечия софра?!?!??! Гадно е когато поредната Номенклатура дава акъли без с НИЩО да е допринесъл за държавата!!!!
176
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От 89г 2 поколения майданути (кой не скача е червен и москал) т.е. политиканите плащат да ТЪПОТИЯ чрез НПОта и дори директно, а след време какво може да прави човек без образование и мерак за работа - само и единствено (цветни) революции и побоища.Добре дошли в ХАМСКА България !
175
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е луд които яде баницата а които му я дава .Аз като дете на работническо семейство израстнах в лишения и като завърших отидох в казармата а като се уволних баща ми каза отиваи да работиш каквото и да е пари няма.
174
3
 
19
 
! Отговори
Dublin преди 8 години
Naskoro slusah po radioto-obsuzdase se slucai, kogato na roditel v 4-clenno semeistvo se predlaga rabota za 30k, a toi otkazva,t.k. ste im spriat sociala, a kato si napravi balansa-peceli povece, ako ostane na nego.prosta smetka na parite...
173
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много вярно, а на фона на цялата ситуация всякакви призиви да се ражда повече и мрънкане за демографската криза са абсурдни, и смешни.
172
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОБИЧАМ ДА СЕ РАЗХОЖДАМ В МОЛ-А И ДА СЕ ЗАПОЗНАВАМ С ГОТИНИ ПИ'ЧЕТА, А ВИЕ СТОЙТЕ НА СЕЛО ПРИ ГОВЕДАТА, "НА ЧИСТ ВЪЗДУХ", ХАХАХАХАХА
171
2
 
23
 
! Отговори
Dublin преди 8 години
Ирландия, няма как да вземаш 3000 евро и да ти остават 2500. Нещо много здраво ме ментиш....kolegata ostrovitianin ne e nuzno da menti..., ima mnogo vrutki, pri koito moze da polucis povece, otkolkoto si zarabotil...family income supplement....v kravarskata koloniika ne sa go i cuvali...,zalko za otrudienia bulgarski narod...
170
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 192 ti vav voina li iskash da jiveesh ili v normalna darjava qvno nemislish mnogo mnogo
169
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дрън- дрън. някакъв нов вид евтина манипулация да се примиряваме с мястото ни на най- бедни в света. Работещите бедни, уважаеми синдикалисте, са само и единствено в България, до сега няма данни природните ресурси да ограничени за който и да е с изключение на българите.
168
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До FemmaЕла да те видя и ще те "оценя" по достойнство.Ще останеш доволна.
167
2
 
21
 
! Отговори
Данс with me преди 8 години
Че ти ги пориш като риби. Какъв мъж! Сигурно си и космат. Треперя от вълнение!
166
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Данс with meПонеже ме питаш та да ти кажа !Епа я работя само с моята бургия която е 30 см., и да ти кажа оплаквания за сега немам ! Плащат си хората, и са доволни, а и аз покрай тях !
165
9
 
26
 
! Отговори
До: 192 преди 8 години
Отговор: Отиваш някъде, работиш и след това учиш, а не хленчиш, че нямало кой да ти плати образованието. Никой не е длъжен. След войната да не би всички да са имали пари?! Ето такива мрънкалници ни дърпат надолу.
164
1
 
19
 
! Отговори
Данс with me преди 8 години
До FemmaГърдите разбира се! Линкове със снимки за лексикона няма да са излишни. Статистиките са важни. Така казаха по телевизията!

Спонсорирани публикации