Майката на Тодор: Патологът е бил подкупен!

Как 28 рани липсват при първата аутопсия, пита съкрушената жена
Обновена: 18 яну 2016 07:50 | 18 яну 2016 07:00, Петя Славова
182
Майката на Тодор: Патологът е бил подкупен!
Снимка: Facebook

Патологът, дал първото заключение, че по тялото на Тодор няма наранявания, е бил подкупен. Това предположиха майката и братът на убитото във Враца момче.

"Как така на първата аутопсия няма никакви следи, а на втората има 28 рани - кой го преби това дете? Единственото обяснение е, че патологът, който е направил това заключение, не си е свършил работата", коментира майката.

Според нея може да му е било платено, за да бъдат оневинени двамата обвиняеми – братята Иван и Десислав Дамянови.

Пред Нова тв братът на починалия младеж Ивайло отрече информация, че нямат пари за погребението.

"Не знам кой извъртя нещата. Става дума за средства за адвокатите", поясни той и допълни, че идеята за тези адвокати е дошла от хора, живеещи във Франция, които са им обяснили, че за да се свършат както трябва нещата, ще са необходими доста пари.

Още по темата

Ивайло разказа, че очевидец на трагедията е чул как братята Иван и Десислав, с прякор Поничките, са заявили на Тодор: "Сега ще видиш какво ще се случи като дойде полицията". Изводът, който си прави Ивайло е, че двамата са наритали колата на момчето така, че да изглежда, че той ги е блъснал и да предявят претенции.

Именно инцидент на пътя стана причина за фаталния край на 18-годиишното момче. Трагедията се случи в центъра на Враца, където Тодор карал колата си и свирнал с клаксона на двамата братя, които се намирали на пътя. Това предизвикало техния гняв. В защита на факта, че младежът е носил бокс излязоха негови приятели като обясниха пред bTV, че в града всички носят оръжие в автомобилите си за защита.

Бащата на приятелката на Тодор – Грета сподели, че дъщеря му още не може да се съвземе и пие много силни успокоителни.

Убийството на Тодор породи множество болезнени въпроси за жестокостта в съвременното обществото и различните й проявления. Те бяха провокирани най-вече от направените записи на трагедията, от които се вижда как никой от намиращите се на мястото на сблъсъка не се е намесил да помогне на битото момче.

По този повод кметът на Враца Калин Каменов коментира, че момчето е можело да бъде спасено, ако свидетелите са били качили Тодор в колата и закарали в болницата, вместо да чакат да дойде линейката или просто да снимат.

Пак общественото мнение бе причина и да бъде сменено първоначалното повдигнато обвинение срещу Поничките за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на лека телесна повреда. 

След протести в града в защита на загиналото момче, Сотир Цацаров изпрати във Враца екип от Върховна касационна прокуратура, който промени обвинението на съучастие в предумишлено убийство по хулигански подбуди.

Братята Дамянови бяха задържани за 72 часа, а в момента се намират под домашен арест без право да напускат страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде стига с това облъчване де !? УБИЙЦИ ??? При толкова свидетели ..... ????Не може така ! Разбирам майката, брата, бащата на починалия, но ако наистина братята така наречени "убийци" не са виновни ??? Тогава какво правим ??? Кой от вас иска да лежи 20 г. в затвора без вина ??? Защо още 2 живота трябва да бъдат съсипани ??? Пак повтарям - при толкова свидетели ..... А ако са виновни - да лежат !!!
43
6
 
19
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
До Анонимен 47Ти чувал ли си за сърдечно съдови заболявания? Нещо за инфаркт да си чувал случайно, за дисекация на аорта да си чувал? От двете ако са достатъчно сериозни, падаш и умираш на място. Ей така, както си вървиш. И при двете заболявания има по леки случаи, но те също не са за пренебрегване, защото при леките случаи умират около 70% от заболелите. При по тежките случаи, смъртнoста е 100%-ва. Вървиш си, падаш и умираш за минута - две, не повече. А понякога и под минута си си заминал...
42
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз мисля следното: някой допуска ли хипотезата, че Тодор може да е бит преди случката? Ако наистина е тръгнал с бокс, лесно се предполага, че момчето е конфликтно. Защо да не е имал и други пререкания, за които се мълчи? Изобщо възможно ли е да се докаже с относителна точност кога един удар е нанесен?
41
9
 
43
 
! Отговори
user преди 8 години
Защо е тръгнал с рогата (бокса) напред?! Вина имат колкото братята, толкова и това момче. Ако беше ударил с бокса главата на някой от братята и го беше убил?! Тогава какво щеше да се пише?!Народът яко озлобя и скача за най-малкото нещо.
40
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кажи, че някой е пребил до смърт дете и на никой не му пука. Кажи, че жертвата е имала бокс и всички веднага го обвиняват във всички грехове.България 2016
39
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте статистиката - колко често се случва здрави младежи внезапно да умират на улицата?Престанете да защитавате убийците - вместо това нека заедно се борим те да си получат заслуженото наказание.
38
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бокс имал Тодор, но разум нямал.
37
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всеки които се занимавал с боини игри знае че след тренировки остават доста синини по тялото затова че трябва да се разбере истината дали тези синини са вследствие на ударите които са нанесли евентуално братята или са вслествие от тренировките коитое е провеждал потърпевшият
36
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако ходиш с бокс в джоба значи си отхвърлил възможностите за избягване на проблемите и си решил да нападаш.Аз никога не съм носил бокс, но съм си жив и здрав !
35
24
 
15
 
! Отговори
fal преди 8 години
Момчето е мъртво!!Само в тази скапана държава убийци и престъпници се разхождат на свобода а тъпоумният българин вика, че жертвите сами са си виновни. Срам за тази държава, срам за цялата нация.
34
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пак повтарям - невъзможно е здрав 18-годишен младеж да умре без причина!Дори и да има "заболяване", то пак не може да причини толкова внезапна смърт.
33
3
 
18
 
! Отговори
До 42 преди 8 години
Виждали сме и други млади да умират без (очевидна) причина. За съжаление може :(
32
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
43 - Заболяване, което се е появило 5 минути след нанесен зверски побой?Ти за колко наивни ни взимаш? Братята са УБИЙЦИ и аз не се стеснявам да го кажа на глас!
31
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледах видеото... В момента на падането няма човек, който да го докосва това момче. Сигурно седят и се псуват. Мъже, запомнете! С жена ли сте, стойте си на седалищата! Този Тодор ако беше сам в колата и през ум нямаше да му мине да излиза.
30
5
 
30
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Прав е цацар .Никой няма право да нарича братята убийци.Само съда е този който казва кой какъв е и дали са убийци.Ако делото приключи и се установи че момчето е починало от заболяване , братята да издират всики *** дето са ги нарекли убийци и да ги съдят.Съдим младите че били зле, а журналята са много добре ,щом не спозват елементарни етични норми.
29
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе хора, НЕ МОЖЕ здраво 18-годишно момче просто ей така да умре без причина!Очевидно е умрял заради нанесен побой. Тоест братята са виновни за убийство.
28
31
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте защитавали братята - те са УБИЙЦИ и не заслужават съчувствие.Не забравяйте, че Тодиор е ЖЕРТВАТА в слуая.
27
4
 
30
 
! Отговори
цацар преди 8 години
ще има ли съдени журналисти най-накрая?!разбрали, неразбрали пишат гръмки статии без да имат идея изобщо...
26
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не я е срам, но и медийте са виновни. Имал 28 рани, не рани а охлузвания. Сигурно 15 са били най-малко по прътстите му от бокса. А колко имат братята? Защо медийте не кажат за техните наранявания. Случая е едно към едно с този в Бургас, където 16 годишен преби 60 годишен мъж. Трагедията е че тези млади момчета са възпитани по този начин. Проблемите на прехода. И сега се вижда колко е недостойно сем на Тодор и как лъжат
25
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То е ясно, че роднините на тодор искат да бомбят хората, за да искарат едни лесни пари, но докато копаят гроб другиму дано не паднат сами в него! Ще ги осъдят за тия клевети хората и ще плащат като попове!