Майката на Тодор: Патологът е бил подкупен!

Как 28 рани липсват при първата аутопсия, пита съкрушената жена
Обновена: 18 яну 2016 07:50 | 18 яну 2016 07:00, Петя Славова
182
Майката на Тодор: Патологът е бил подкупен!
Снимка: Facebook

Патологът, дал първото заключение, че по тялото на Тодор няма наранявания, е бил подкупен. Това предположиха майката и братът на убитото във Враца момче.

"Как така на първата аутопсия няма никакви следи, а на втората има 28 рани - кой го преби това дете? Единственото обяснение е, че патологът, който е направил това заключение, не си е свършил работата", коментира майката.

Според нея може да му е било платено, за да бъдат оневинени двамата обвиняеми – братята Иван и Десислав Дамянови.

Пред Нова тв братът на починалия младеж Ивайло отрече информация, че нямат пари за погребението.

"Не знам кой извъртя нещата. Става дума за средства за адвокатите", поясни той и допълни, че идеята за тези адвокати е дошла от хора, живеещи във Франция, които са им обяснили, че за да се свършат както трябва нещата, ще са необходими доста пари.

Още по темата

Ивайло разказа, че очевидец на трагедията е чул как братята Иван и Десислав, с прякор Поничките, са заявили на Тодор: "Сега ще видиш какво ще се случи като дойде полицията". Изводът, който си прави Ивайло е, че двамата са наритали колата на момчето така, че да изглежда, че той ги е блъснал и да предявят претенции.

Именно инцидент на пътя стана причина за фаталния край на 18-годиишното момче. Трагедията се случи в центъра на Враца, където Тодор карал колата си и свирнал с клаксона на двамата братя, които се намирали на пътя. Това предизвикало техния гняв. В защита на факта, че младежът е носил бокс излязоха негови приятели като обясниха пред bTV, че в града всички носят оръжие в автомобилите си за защита.

Бащата на приятелката на Тодор – Грета сподели, че дъщеря му още не може да се съвземе и пие много силни успокоителни.

Убийството на Тодор породи множество болезнени въпроси за жестокостта в съвременното обществото и различните й проявления. Те бяха провокирани най-вече от направените записи на трагедията, от които се вижда как никой от намиращите се на мястото на сблъсъка не се е намесил да помогне на битото момче.

По този повод кметът на Враца Калин Каменов коментира, че момчето е можело да бъде спасено, ако свидетелите са били качили Тодор в колата и закарали в болницата, вместо да чакат да дойде линейката или просто да снимат.

Пак общественото мнение бе причина и да бъде сменено първоначалното повдигнато обвинение срещу Поничките за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на лека телесна повреда. 

След протести в града в защита на загиналото момче, Сотир Цацаров изпрати във Враца екип от Върховна касационна прокуратура, който промени обвинението на съучастие в предумишлено убийство по хулигански подбуди.

Братята Дамянови бяха задържани за 72 часа, а в момента се намират под домашен арест без право да напускат страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък да ви кажа една истина, дето вие гледащите много филми не знаете!Сърдечния масаж, правен от човек, който си няма понятие от това, води до cмърт!!!Сърдечен масаж се прави, когато пострадалия няма съдечна дейност!!!Ако пострадалия има сърдедечна дейност и вие му правите сърдечен масаж, просто го убивате!!!
63
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя не си научила детето да не бие хората с бокс, не го закарала в болница, а после патолога бил подкупен...
62
2
 
3
 
! Отговори
До 72 преди 8 години
"Медии" не се пише с Й !
61
10
 
28
 
! Отговори
da ama ne преди 8 години
Изводът който си е направил Ивайло не е правилен, защото Ивайло не е много умен. Правилният извод е, че след като са задържали нападател с бокс, двамата братя са му казали "сега ще видиш какво ще стане като дойде полицията" защото идеята им е била да предадат нападател с бокс на полицията за да бъде подведен под отговорност за хулиганство и нападение с оръжие. За това един от приятелите на тодор е скрил бокса. Те не са имали идея да го убият, а да го задържат. И не са 22 рани, а охлузвания.
60
6
 
31
 
! Отговори
до 72 преди 8 години
Какви минувачи да го закарат до болницата? Родната му майка е била там. И аз също съм майка и никаква линейка нямаше да чакам, или пък някой да свестява детето ми, а аз да гледам. Ако положението е било зле, качвам го на неговата кола, която е била там и и газ до дупка към болницата. Ако нямах кола щях да се хвърля на капака на първата преминаваща кола и през сълзи да моля да закарат мен и детето ми до болницата, изобщо нямаше да разчитам някой друг да спасява детето ми или пък да чакам чудо.
59
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повече от половината от писалите тук дори не знаят как правилно се изписва думата "емоции".Ума не ми го побира как може да сте такива неграмотни шапшали ?!?!А иначе си умирате да се изказвате компетентно по всички теми!
58
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този случай много се разнесе по медийте и се покзава само едната гледна точка, смениха се 15 причини за настъпване на смърта... от гълтане на езика до задавяне.... защо не са ги ръзтървали зяпачите... защо не са го закарали в болница минуачите... аз така да попитам ако наистина е бил бокс в играта.. кой нормален ще застане на пътя на този бокс между трима бая едрички мъжаги, знаещи, че единия от тях тренира и бойни спортове...
57
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
даже уил смит не може да помогне на този див див запад
56
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"домашен арест без право да напускат страната" ...звучи ли ви познато?Да се обзаложим ли дали след седмица няма да ги намерят или в седмицата когато (ако) съдът ги осъди, но не постанови задържане?
55
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изобщо не ми се иска и този случай да приключи както онзи случай с бай Петко от Лясковец ! Когато нападнатия без причина в собствения му дом бе обявен за убиец !?
54
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички медии трябва да се извинят и да оставят компетентните органи да си вършат работата, не е нормално ученици да се движат въоръжени, защото едно че е незаконно, друго, че нямат нужната култура!
53
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До това се стига, като оставиш 2 невръсни деца, да се гледат и възпитават сами!
52
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЯко манипулиране на форума от двата братя ур*оди УБИЙЦИ!- - - - -Алоу, я по-леко бе ! А появата на родителите на починалия по телевизията какво е ? Без да има ответната страна да се защити ? Това не е ли облъчване ? Не е ли даване на определена насока на делото ?
51
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тез дечица, вчера по телевизията, приятелчетата на Тодор... ...МИ ТЕ ПОТЕНЦИАЛНИ УБИЙЦИ БЕ!!!
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕмоциИ бе мамка му... Иначе подкрепям с две ръце
49
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До falИ защо да съм убиец ? Защото и аз искам да се намери истината ли ??? А какво значи пък това - Затова нацията ни е оскотяла и ще продължава да деградира! ????? Деградирал ???? Защото не се поддавам на емоций ли ? А аз пък мисля че точно поддаването на емоций, а не на разума си, води до Деградация на личноста ! Защото всичко това което се е случило там е било изблик на емоций, а не на здрав разум !!! Ефекта от емоцийте е това което се е случило ! Дали щеше да е така при малко разум ?
48
7
 
4
 
! Отговори
смазан преди 8 години
тримата на снимката стоят и гледат ???Тоя в ляво на снимката да се беше намесил
47
5
 
15
 
! Отговори
т. преди 8 години
1/2 от пищещите обвиняват някого,след, като не са присъствали на инцидента! Как толкова сте сигурни ве хора??
46
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И още нещо - понеже случкана е филмирана /заснета/, забележете лицата на действащите лица ! По тях кръв няма ! Нито на "убития", нито на "убийците" ! По земята също !!! ????За мен това си е чист нелеп инцидент ! Просто тези хора са били на неправилното място в неправилния момент ! Ужасно съвпадение на обстоятелства !!! За това считам че само свидетелите ще докажат истината, ако разбира се желаят да направят това !
45
22
 
10
 
! Отговори
fal преди 8 години
До АнонименТи снимката на статията не я ли виждаш или си сляп?Ти си същият убиец като тях и всички които защитават тези убийци са УБИЙЦИ!!Затова нацията ни е оскотяла и ще продължава да деградира! МОМЧЕТО Е МЪРТВО!!!!