САЩ чакат 100-хилядния наш студент за бригада

Скоро обаче визите за българи в САЩ няма да отпаднат
27 фев 2016 07:45,
223
САЩ чакат 100-хилядния наш студент за бригада
Снимка: архив, Ройтерс

Около 6000 кандидати от България за студентски бригади в САЩ се очакват да бъдат одобрени таз година. Толкова са били те през 2015 г. Ако това се случи, участниците в бригадите за 16 години ще надхвърлят 100 хиляди. Това заяви генералната консулка на САЩ Кейт Макгиъри, цитирана от вестник "Труд".

Лятната програма за работа и пътуване съществува от 2000 г. и се радва на голяма популярност.

Новият американски посланик у нас Ерик Рубин избра за своя първа официална проява да връчи лично визите на първите 5-има български студенти, които ще участват в традиционните летни бригади на САЩ през тази година.

"Много съм горд да се срещна с български студенти и да им пожелая успех, приятелства и забавления в САЩ, програмата ще им помогне да тръгнат по пътя на успешната кариера, която надгражда глобалната им перспектива, владеенето на английски език и взаимоотношенията, които изграждат”, каза Рубин.

По думите на Рубин основната цел на бригадите е насърчаването на културния обмен и укрепването на отношенията между България и САЩ.

Много студенти работят в САЩ през лятото по няколко пъти по време на следването си. В момента най-популярни сред предпочитанията на младежите са щатите Мериленд, Масачузетс, Охайо, Флорида и Ню Джърси.

Макгиъри съобщи още, че отказите за US визи за българи през 2015 г. са били 17,3%, което е твърде далече от изискваните максимум 3%, за да падне този режим за страната ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДо 97 Прав си че Русия е номер две след САЩ по имигранти Но не си прав да пропуснеш че в САЩ заминават най добрите от целия свят ВКЛЮЧИТЕЛНО И ОТ РУСИЯ КАТО ШЕФА НА ГУГЪЛ а в русия заминават ескимоси от Централна Азия или дръпнати китайци
87
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1 лев при соцаЕй *** или просто болен русофил, при соца имаше СИВ Варшавски договор СССР но вече ги няма защото се насссраха защото бяха грешна и губеща система, икономиката ни беше консерви за москвичи след десет години чакане за москвичи по времето на СИВ и бодлива тел да не избягаме в изгнилия запад а се оказа че изгнилите са русия насссрето варшавския договор и Съвета за икономическа взаимопомощ, за тях плаче и путин да възражда евразийския съюз но кандидати за този съюз няма нитоедин
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименА бе, в америка няма ли студенти? Или те не искат да ходят на бригада? Защо?---------Има, от целия свят и то. И те също ходят на "бригади" , каквото и да означава този термин от соца. Отиват на работа , не на бригада ама както и да е :)
85
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 90При "добрия" соц България имаше над 10 милиарда дълг заради "добрата ни "освободителка"" Русия. Русия, която през 1878 година се опита да ни пороби. Да- СПОРЕД САНСТЕФАНСКИЯТ ДОГОВОР СМЕ РУСКА БАЛКАНСКА ОБЛАСТ. Това не е ли било опит за поробване?А дългът който се взе последните 2 години е заради наследството от соца- съборени и некачествени панелки, рухнали заводи и липса на нормални пътища, които сега се санират и строят.
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
100 хиляди от децата ни, в комбинация с милион българи в САЩ както и 4тия по големина град в България който не е в България а е в Чикаго говори че "русофилите" в България са на изчезване но пък биват заменени с платени руски *** да постят и да хвалят путин денонощно
83
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха ха ха изяжте се от яд бе тъ пи русофили ха ха ха вашата русия плаща за обучението на български студенти и въпреки това никой не се навива, даже и децата си не пращате в русия за безплатно обучение ха ха ха ох яд мори русофила ха ха ха
82
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 88При соца България не е теглила кредити, даже беше кредитор - Ирак имаше заем 4 милиарда към България, който братята американци ни принудиха да опростим за да плати Ирак на американските фирми които получиха тлъсти поръчки за възстановяване на страната която самите те бяха разрушили.При евроатлантизма България за последните 2 години взе 30 милиарда кредит.
81
1
 
2
 
! Отговори
до 88 преди 8 години
хрантутник бездарен, тея цени изкуствено са поддържани с помощта на теглени кредити, които днес се иплзщат от нас!
80
6
 
2
 
! Отговори
1 лев при соца преди 8 години
кутия цигари - 0.60 лвкибрит - 0.04 лвбаничка - 0.12 лвбоза - 0.06 лвдве вафли Чайка - 0.18 лв
79
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При комунизма и руското робство българите са били затворени като в концлагер и не можели да ходят на бригада в Америка и в Испания и Англия да берат ягоди, карали грозни руски коли и се избивали на опашки за банани, но братята американци ни освободиха и ни донесоха демокрацията и банани и портокали и правото да ходим да берем ягоди и с доларите и еврата да си купуваме красиви западни автомобили.
78
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 83. ПО ВСЯКА ВЕРОЯТНОСТ ПО ВРЕМЕТО НА СОЦИАЛИЗМА СИ БИЛ НА БАЩА ТИ В СКОРОСТНАТА КУТИЯ И СИ СИ ИГРАЛ С ЛОСТА. ТЕЗИ ЦЕНИ И ЗАПЛАТИ КОИТО ГИ КАЗВАШ СА ПО ВРЕМЕТО НА ЛУКАНОВ СЛЕД 89 ГОДИНА. ЕТО ГИ ЦЕНИТЕ ПРЕЗ СОЦА. БИЛЕТЧЕ 6 СТ. ТОК 1.5 СТ. КВЧ.ХЛЯБ КГ. 32 СТ. ЦИГАРИ 55 СТ. СИРЕНЕ ОТ МЛЯКО 2.50ЛВ. МЛЯКО ПРЕСНО 30 СТ. КИСЕЛО 23 СТ. НЯМА ДА МИ СТИГНАТ СИМВОЛИТЕ ДА ГИ НАПИША ВСИЧКИ ЦЕНИ ПО ВРЕМЕТО НА БАЙ ТОШО. А ТИ СПРИ ДА СИ ИГРАЕШ НА БАЩА ТИ СЪС СКОРОСТНИЯТ ЛОСТ!!!!!!!
77
0
 
2
 
! Отговори
до Георги преди 8 години
С други думи българин на българин не е офера да разчита, тъй като бай *** си остава бай ***, в случая си си изпатил поне 2 пъти от такива индивиди. Колко години ти отне да завършиш бакалаъвр там? Каква е цената за семестър? Може ли да се комбинира работа и следване едновременно?
76
0
 
2
 
! Отговори
Георги Георгиев преди 8 години
21)Няколко месеца по-късно се приключи с възстановяването на Хоместед , и аз се хванах на работа в фабрика за производство на пласмасови изделия . В същото време и се записах в Department of Engineering Technology Miami University където завърших с bachelor's degree и бих нает на работа в ThyssenKrupp . От 1997 работя за тях и не смятам да търся друго поприще .
75
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пита се, защо не заминават за "добрата" Русия? Нали според някои Русия е добра? Наближава 3 март- за някои руснаците са ни освободили, но не е това истината. Ето фактите: За 500 години "робство" имаме език, култура. В санстефанският договор не е записано България а РУСКА БАЛКАНСКА ОБЛАСТАми през "добрия" соц. нали бяхме "добре"? Какво ни е било добре- ето фактите: Заплати 100-200 леваЦени: билет градски транспорт 0,70 лв. цигари - 3-10 леваУнищожена икономика и голяма безработица.
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
US e naistina miasto, koeto otkasva ot Bg blatoto, uspeh na kandidatite, i edin joker Marthas Vineyard .. :)
73
3
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 8 години
Чета отдолу мненията на нкои видове и типове и ми става жал. Въпросът ми е към организаторите на тия бригади. Не мой така Другарки и Другари. То бива бива ама чак пък 10 000 и то само за една страна,и то до САЩ дето има омразен империализъм. Ами за Русията няма ли да пратите бря???? Държава голяма,работа бол,кеф им на студентите в Мурманск,кеф им в Нижний новгород. Как патриотично звучи само...ама нейсе,бъркате нещо посоката.
72
0
 
2
 
! Отговори
Георги Георгиев преди 8 години
20)Тогава човека изплака , и ми каза че е платил на Георги $6000 за да избута напред в списъка и да е следващият на която къща да работим . Аз се шашнах , дори си нямах и идея че адаша върти такива номера зад гърба ми . В последствие се оказа че Георги е направил подобни сделки с около 20 собственици на къщи . Те се оплакаха на Полицията и те дойдоха да ме разследват , но нищо не ми направиха , само поискаха личн ите данни за Георги .
71
0
 
2
 
! Отговори
Георги Георгиев преди 8 години
19Аз му отговорих че не съм го виждал от предишният ден и нямам представа къде е. Тогава той поиска да му потвърдя че неговата къща ще е следващата на която ние ще работим , на което аз му отговорих че те самите са направили списък , и когато е неговият ред , то тогава ние ще дойдем .
70
0
 
2
 
! Отговори
Георги Георгиев преди 8 години
18)Така ние продължихме да работим два месеца , докато един ден адаша не дойде на работа. Този ден аз започнах работа както обикновено с наетите от нас Мексиканци очаквайки всеки момент адаша да дойде. Него обаче никакъв го нямаше. На следващият ден, един от собствениците на чакащият списък дойде на обекта и ме попита къде е Георги?
69
0
 
2
 
! Отговори
spasov преди 8 години
Беше ви добре в соца, защото държавата ви издържаше!Нямаше как да не работите ,никои не го е интересувало,дали сте квалифициран или не,седите и работи,няма значение ,че продукцията е скапана.Имате си работа,знаете,че вземете "кола"след 10-15г.,телевизор след 5г.Добре е било за хрантутници като вас,но до там сега не можете да надмогнете,че младите хора пътуват и виждат как се живее в поквареният запад,а вие си стойте в панелките и мизерствайте и завиждайте ,че някои е отишъл да работи в чужбина.