Проект: Религиите у нас – с водачи и пари само от България

Вероизповеданията да поддържат и регистър на служителите си
2 мар 2016 19:21,
50
Проект: Религиите у нас – с водачи и пари само от България
Снимка: архив Reuters

Вероизповеданията в България да бъдат проповядвани само от българи или от граждани от страни-членки на ЕС. Религиозни водачи, идващи от държави, които не са в Европейския съюз, имат право да извършват богослужения, обреди и ритуали на територията на България след като уведомят Дирекция "Вероизповедания" на МС. Но само за три месеца в рамките на една календарна година. 

Дирекция "Вероизповедания" пък да може да забранява на отделни лица да проповядват, ако нарушават законите на страната ни. 

Това предлага независимият депутат Георги Кадиев. Той е внесъл промени в закона за вероизповеданията. 

В проекта на Кадиев има и текст, който забранява вероизповеданията да проповядват нарушаване на териториалната цялост на страната, промяна на социално-икономическия ред или обществените норми и отношения, както и да правят политическа агитация и пропаганда. 

Кадиев предлага и вероизповеданията да поддържат регистър на служителите си - с трите имена, ЕГН, адрес, копия на дипломите и др. 

Проектът предвижда и финансирането на религиозните храмове и духовни училища у нас да идва само от местните религиозни общностни. Дарителите на вероизповеданията пък вече трябва да декларират произхода на средствата си. Всички вероизповедания пък се задължават да подават финансови отчети. Те ще подлежат и на финансов одит. 

С измененията си Кадиев предлага и значително завишаване на глобите за неизпълнение на закона. Вместо досегашните от 100 лв. до 1000 лв., той настоява за санкции от 10 000 лв. до 25 000 лв. 

Проектът предлага и промени в закона за училищното и предучилищното образование. Те повеляват в духовните училища в България трябва да се изучават всички световни религии.

Според измененията в детските градини и училищата на чужди държави в България трябва задължително да се изучава български език. Учебните програми там пък трябва да бъдат одобрени от Министерство на образованието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До 43Нека има Църкви и деноминации стига да се държат здраво в учението на ранното апостолическо християнство, защото това не е човешко учение а Божие.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В скъпата не Татковина има (внимавай!) 141 деноминации. Регистрирани. От Съда, който регистрира и фирми за внос на шам-фъстък или ароматизирани презервативи. Христа го разпъват безброй брадати, ама повече бръснати търгаши. Много доходно предприятие! Блажат, г.а.д.о.в.е.т.е! Блажат и промиват мозъците на доверчивите хорица, решили, не знам защо, че са намерили спасението си! Съборат им десятъци и си ги мушат в джобовете. Трябва нов закон, трябва да се намалят "църквите" до 15-20. Стига им толкоз!
26
4
 
3
 
! Отговори
д преди 8 години
Ако държавата можеше да ги накара и да се избръснат.Мязят на ИДИЛ ,но вместо автомати носят икони , Младенеца с дева Мария и хоп някакви бради.
25
2
 
3
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До ЗанзибарНяма да стане! Аз пиша до тези които имат очи да видят и уши да чуят, а ако теб не ти харесва подминавай с мълчание!
24
2
 
3
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До НаглостКогато някой изобличава лошите неща, в случая аз особено ако с Църквата това АКО е вярно трябва да се приеме смирено и тези неща да си оправят защото те не толкова грешат пред хора а пред Бога. Както се казва в Псалом 140:5а "Нека праведникът ме наказва: това е милост; нека ме изобличава: това е най-добър елей, който няма да повреди главата ми"
23
3
 
3
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До НаглостАко адресираш мен уважаеми ще ти отговоря. Аз не съм бил никога комунист. Аз съм вярващ в Бога и Господа Иисуса Христа който посочвам тежките грешки които са в православната църква и които са я отклонили от истината. Ти вместо да адресираш тези много тежки прегрешения се нахвърляш върху мен. Знаеш ли в Светите Писания кои са правили това? Тези които не са приемали укорите и изобличения на светите пророци и на самия Христос а са ги преследвали.
22
1
 
4
 
! Отговори
Марко преди 8 години
До НаглостДали възмутената Наглост ще успее да представи контрааргументи на идеята, различни от плюнките по онзи, който я е предложил? Съмнявам се!
21
6
 
5
 
! Отговори
Наглост преди 8 години
Странно-един комунист, възпитан в научен атеизъм-решава какви да са правилата за вярващите! Каква наглост и безочие-типично по комунистически! Все едно шефа ва фен клуба на ЦСКА-г-н Дучето да направи структурата на Левски-да реши кой ще е треньол,кой ще иглае,кои футболисти ще вземат и кои ще продадат-и да каже-ми тва е нормално и умно! Как така едно атеистично възпитано човече ще дава съвет и мнение на тема-религия? Каква наглост,какво безочие!Типично по комунистически!
20
6
 
7
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
Виждате ли на снимката как поповете мъкнат иконата и вървят пред и около нея в процесия, така са носили идолите ид0л0поклониците включително в предк0лумбова южна @мерика а и сега носят идолски статуи с езическата "кралицата на небето" която наричат с богохулното име "богородица". Православната Църква трябва да се очисти от гнусните езически доктрини които са влезли в нея и да възстанови изначалната чистота на апостолическото учение на ранното християнство.
19
3
 
3
 
! Отговори
Mарара преди 8 години
Разумно!
18
9
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Такъв проект може да предложи само ляв комунистически пр0стак, който смята народонаселението за разходен материал на Държавата. По тая схема във Фашиска *** главния фашис решава какво да ядат хората и къде да ходят на море.
17
4
 
13
 
! Отговори
цък преди 8 години
Най-сетне!!!Трябваше ли Бг да се напълни със секти и радикални емисари от С.Арабия, Катар и Турция и да съсипят традициония за Бг ислям та да се сетите да си размърдате зад...ни...ците?Ами, сектантите които се изсипаха от Щатите и размътиха мозъците на децата?Колко човешки трагедии трябваше да преживее населението на Бг - и християни и мюсулмани!Дано само не е твърде късно.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВасилевРазбрахме че си от село, но не всички в този форум сте от селата, така че не е разумно да се обръщаш само към твоите съселяни.Има и граждани все пак.Не ни игнорирай.
15
1
 
2
 
! Отговори
От 23 преди 8 години
Но ако имат законово право да не изпълняват функциите си е вече друго.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един човек може да живее пълноценен живот,без еврейски измишльотини
13
1
 
4
 
! Отговори
до 18 преди 8 години
Истината е че не знам дали е приела но ако е приела е факт , че е под защитата на БПЦ.И няма начин БПЦ да допустнат връщането и иран.Ако не е приела проблема не е техен.Но ако е приела и те допуснат този прецедент, рухва сериозно доверието в способността да изпълняват техните задължения към тези които са приели вярата.
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вяра и религия са различни понятия.Човек може да е вярващ,но не религиозен
11
1
 
2
 
! Отговори
от 16 преди 8 години
Сигурно има нещо в тази иранка заради което се налага да се променят наредбите.Но никой не ни информира какво е.
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По правилата цървата е длъжна да защити ,иранка Захра Шасавани поради това че е приела вярата.По новите правила спокойно можем да я върнем в Иран и не ни интересува че ще я съдят на смърт за това че е приела християнството.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добрутро, сетихте се тиквочи недодялани. Щом БПЦ се издържа финансирана от държавата, що мюслите ще се финансират от вън? Каквато е необходимоста, такова е и финансирането. Село без хора строи джамия. 110 000 квартал събира пари за църква?!

Спонсорирани публикации