Полицаи на протест: Всяка година им взимали по нещо!

Социалният пакет на служителите се влошава, алармира синдикалист
5 мар 2016 10:21,
139
Полицаи на протест: Всяка година им взимали по нещо!
Снимка: архив, Булфото

Всяка годна нещо се взима и нещо се влошава в социалния пакет на служителите на МВР. Става въпрос за трайната тенденция за влошаване условията на труда в тази сфера. Така Галентин Грозев, председател на синдикалния алианс "Сигурност", МВР, обясни готвения протест на полицаи и пожарникари.

Още по темата
По думите му от страна на министерството трябва да дойде гаранцията, че тези пари няма да се изпарят.

"Ето това е проблемът. Не виждаме кога ще се осигурят ресурси и как ще се гарантира правилното им използване, за да бъдат насочени именно там, където е проблемът", каза още Галентин Грозев, председател на синдикалния алианс "Сигурност", МВР.

"Гаранти за това как ще се харчат парите, как ще се подобрят работните процеси в министерството, което е абсолютно необходимо, и част от тази реформа, не е проблем на закона. Той е проблем на управлението. Намаляването на обезщетенията от 20 на 12 заплати е въпрос какво може да си позволи бюджета. Това не е синдикален въпрос", контрира зам.-министърът на вътрешните работи на МВР Цвятко Георгиев.

"Имаме специализиран отряд за обрба с тероризма и ние постоянно трябва да проверяваме своята готовност за това дали винаги сме готови да реагираме на спешни акции. Много е вероятно такива подобни мероприятия, да продължават да бъдат правени по различни поводи в столицата и на други оживени места. Всеки един сигнал ние считаме за сериозен, затова го проверяваме така, че да изчистим всички възможни заплахи", обясни в  зам.-министър на вътрешните работи Цвятко Георгиев пред Нова телевиция. Изказването му бе по повод засиленото полицейско присъствие в столицата на 3-и и 4-и март.

По думите му сигнали за опасност често се получават в службите на МВР. Но не уточни каква е била заплахата, вдигнала на крак цялата структура на сектор "Сигурност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Капите в земята и навън. Писна вече. Да дойдат в частни сектор да видят как е, но едва ли, като знаят че нищо друго не умеят.
39
3
 
23
 
! Отговори
Изплашеният орган преди 8 години
Посъветваха ме да се поставя на мястото на полицаите, за да разбера какво им е. От 4 часа люпя семки на една пейка и джобя преминаващите тийнейджъри.?
38
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Полицаи на протест: Всяка година им взимали по нещо!"И на мене всяка година ми вдигат по нещо - я данъци, я винетка, я цена на тока, я цена на горивата...
37
3
 
6
 
! Отговори
изгрев преди 8 години
До АнонименМоже да съм допуснал малка правописна грешка,но аз съм от хората ,които създават БВП НЕ ВЗИМАТ ОТ НЕГО.Не е нужно да си много просветен ,за да разбереш жалкото състояние на личният състав в МВР.
36
3
 
18
 
! Отговори
ист преди 8 години
Държава в която полицаите получават повече от учените, няма бъдеще.
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До изгревизгрев ли си запад ли - но минаваш горната граница на ***
34
2
 
13
 
! Отговори
не забравяйте преди 8 години
Как ще напуснат и да идат да слугуват при чорбаджия-изедник?!Вие луди ли сте?Знаете ли колко връзки(пари) трябва докато ги назначат ушевите?
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До изгревКогато дори не си достатъчно грамотен за да знаеш как се пише полицай в множествено число, то не коментирай теми където си пълен лаик.
32
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
робска психика и робски манталитет това са българите -заслужавате си съдбата на най мизерната държава в Европа -слушайте онези душички от парламента тикваря в мин.съвет как ви редят приспивно лъжи ,скачайте и си пилейте времето и нервите с дребни глупости и маловажни истории ,кой набили на пътя и пр.слушайте опорните точки по медиите ,спете мечешки сън и един ден ако се събудите -се сърдете единствено на себе си за положението в което се намирате .
31
6
 
14
 
! Отговори
Изход преди 8 години
На когото не му харесва да напуска и да си търси друга работа.
30
7
 
20
 
! Отговори
изгрев преди 8 години
Ууууууу,как не ви е срам бе мързеливи ,корумпирани ,крадливи и най -вече некомпетентни полицай ,.Като не ви харесва МАХАЙТЕ СЕ НЕКАДЪРНИЦИ непрокопсаници.Идете при частника бе *** ,идете да видите как се изкарва КЪРВАВ ХЛЯБ,БЕЗ ПРИВИЛЕГИИ И ЕКСТРИ.
29
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 37 що не станеш ти полицай -да се корумпираш и само да го местиш от един крачол в друг -или смелостта ти стига само да надраскаш един ред ....за това и се кефя като гледам родните продажни политици как си мачкат собствения народ -щото народа е *** и се оставя да бъде манипулиран и разединен .Днес плюят полицаи ,утре учители ,в другиден лекари ...и така до безкрай продължават да си влачат скотското съществуване -българите са народ мечта за най-корумпираната политическа класа
28
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на бай *** и толкова полиция му е много -след време когато няма да остане никой там понеже млади хора няма как да ги излъжеш да почнат работа да им плащаш по 500-600лв. при условие че ще се пенсионират след 35 г. служба но не по рано от 55 г. възраст с орязана отпуска и 12 заплати при пенсиониране -с куп ограничения които им налагат -кой луд ще работи в МВР!Така мечтата на повечето тук драскачи ще се сбъдне -да няма полиция да стане анархия и всеки да се оправя както може !
27
20
 
9
 
! Отговори
pipo преди 8 години
В момента България има около 21000 полицай, пише си го в сайта на МВР. Това са вкл. пожарна, гранична полиция, следователи и всички други без т.н. "чантаджий". За средна заплата от 1000лв. аз не бих станал кука или пожарникар и да си рискувам живота или мръзна по границата денонощно за нищо на света. Предпочитам да си бачкам в офиса и да си плащам данъците за да има полиция която да върши тази работа.
26
3
 
21
 
! Отговори
Добрият пример преди 8 години
Нека дадем пример, когато полицията е помогнала на хората.
25
19
 
8
 
! Отговори
BG преди 8 години
Браво всичко върви по план! Като гледам коментарите! България става една територия със скотове, които мучат, че не искат нищо освен съседа му е да е по-зле от него. Скотове, които искат и вече са станали консуматори на здравеопазване, сигурност и образование. Да няма армия, полиция, училища и университети, хак му е на скотът да си прави каквото иска и да консумира гнус в особено големи количества и да преяжда от простотия и завист. Скотове мучете, поне стадо бъдете!
24
5
 
31
 
! Отговори
изгрев преди 8 години
Някой да е чул полицай да се е отказал от службата и да отишъл да работи в производството?Гарантирам ви ,че няма такъв случай..Полицайте са хрантутници ,марзеливи хора без трудови навици.
23
3
 
18
 
! Отговори
мижи да те лажем преди 8 години
Как инспектор Гешев държеше всички с желязна ръка, въпреки липсата на сегашната съвременна техника?!Може, но НЕ ИСКАТ!
22
14
 
7
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Чета всеки един коментар и си правя извод ,че предимно коментират хора които хал хабер си нямат за какво иде реч ! По интересно ще ми еда прочета коментари от бивши или настоящи полицаи .
21
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименкъде я преброи 60000 полиция бе компетенцио? дай някакъв извор и ние да прочетем че сме имали толкова полицаи -или е по лесно да пишеш глупости по форумите и да си вярваш на тях