Полицаи на протест: Всяка година им взимали по нещо!

Социалният пакет на служителите се влошава, алармира синдикалист
5 мар 2016 10:21,
139
Полицаи на протест: Всяка година им взимали по нещо!
Снимка: архив, Булфото

Всяка годна нещо се взима и нещо се влошава в социалния пакет на служителите на МВР. Става въпрос за трайната тенденция за влошаване условията на труда в тази сфера. Така Галентин Грозев, председател на синдикалния алианс "Сигурност", МВР, обясни готвения протест на полицаи и пожарникари.

Още по темата
По думите му от страна на министерството трябва да дойде гаранцията, че тези пари няма да се изпарят.

"Ето това е проблемът. Не виждаме кога ще се осигурят ресурси и как ще се гарантира правилното им използване, за да бъдат насочени именно там, където е проблемът", каза още Галентин Грозев, председател на синдикалния алианс "Сигурност", МВР.

"Гаранти за това как ще се харчат парите, как ще се подобрят работните процеси в министерството, което е абсолютно необходимо, и част от тази реформа, не е проблем на закона. Той е проблем на управлението. Намаляването на обезщетенията от 20 на 12 заплати е въпрос какво може да си позволи бюджета. Това не е синдикален въпрос", контрира зам.-министърът на вътрешните работи на МВР Цвятко Георгиев.

"Имаме специализиран отряд за обрба с тероризма и ние постоянно трябва да проверяваме своята готовност за това дали винаги сме готови да реагираме на спешни акции. Много е вероятно такива подобни мероприятия, да продължават да бъдат правени по различни поводи в столицата и на други оживени места. Всеки един сигнал ние считаме за сериозен, затова го проверяваме така, че да изчистим всички възможни заплахи", обясни в  зам.-министър на вътрешните работи Цвятко Георгиев пред Нова телевиция. Изказването му бе по повод засиленото полицейско присъствие в столицата на 3-и и 4-и март.

По думите му сигнали за опасност често се получават в службите на МВР. Но не уточни каква е била заплахата, вдигнала на крак цялата структура на сектор "Сигурност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
18
 
! Отговори
persian преди 8 години
за толко работа, толко пари. освен това никой не е незаменим, като не ги устройва да не мрънкат, а да си търсят друга работа
19
13
 
7
 
! Отговори
pipo преди 8 години
Като им вземат всички придобивки и повечето напуснат, тогава ние сами ще трябва да си пазим границата, да издирваме всякакви престъпници и когато някой така наречен бежанец изнасили жена Ви или дъщеря Ви, ще се питаме къде са куките, но няма да ги има. Сега не са много ефективни, но за тези пари и условия толкова: А, 'ИЧ! Здрава полиция се прави с пари и мерак, но за съжаление нищо от двете нямаме. Ние, т.е. народът сами желаем да си останем корумпирана държава на крадците и разбойниците!
18
4
 
33
 
! Отговори
Умник преди 8 години
И това им е много! В държава в която те заплашват с "Господари на ефира", а не с полиция... Никой не вярва на тези хрантутници.
17
5
 
32
 
! Отговори
Ощетен преди 8 години
И аз се чуствам ощетен! През последните две години само ми взимат неща. Два пъти обраха дома ми и откраднаха колата ми например. Извършителите са все още неизвестни.
16
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Живеем в милицоинерска държава. Спират те за рушветче редовно. А отидете в Гърция и вижте дали там през 3 км. те спира полицай. Нямат право да те спират без причина.Как да живеем добре, като постоянно 60000 те гледат какво правиш и отвсякъде те дебнат, Милиция скапана.
15
5
 
28
 
! Отговори
Бай Хинко преди 8 години
Мой приятел полицай ми разказва постоянно за какви пари става реч които се взимат на ръка. Става дума за минимум 100-200 лева НА ЧАС! Искаха от пътен полицай да го издигат да работи на бюро. Какви ли не доводи измисли да го оставят на пътя, че инак ще му секне кранчето. В мазата си си е монтирал зад едни бъчви таен сейф. Казва, че вече му е малък от пачките вътре и ще купува втори. И все завижда на митничарите, че те взимали повече.
14
4
 
18
 
! Отговори
ах Морето преди 8 години
Те горките чакали на заплата само, бре?!Забранени химии се продават на всеки ъгъл, ама ченгета мълчат, щото вземат редовно парички!И вълка сит и агнето цяло!!!
13
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държава с 30000 армия и 60000 полиция. Къде го има това? Не ни е страх толкова от външно нападение, колкото от хората живееще в страната. Да се съкрати полицията наполовина на армията.
12
5
 
5
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Не виждаш ли за какво ? Малко ли са ти бежанците ? Или път малко са кражбите , трафика на хора , контрабандата , продажбата на наркотици ? Ако всичко това го нямаше , нямаше да има за какво да ги назначат . Кое е първото кокошката или яйцето ? А ?
11
4
 
24
 
! Отговори
3232 преди 8 години
Тея пък наглеци пари им не стгинаха, не стига че нищо не работят а и само мрънкат.
10
1
 
24
 
! Отговори
Батко от село преди 8 години
В съседна държава румъния Даймлер се кани да прави мерцедес. Да ,да произвеждат в Румъния,не в корумпенистански Дс държави! Някви бездареници и хрантутници вместо да им намалят бройката на Половина ,искат да ги Храниме с още и още! Къде по света има толкова Полицай и милиционери и за какво!?!
9
1
 
8
 
! Отговори
Ай преди 8 години
Айайай
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миличките!
7
8
 
5
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Ако така ревяхте вие да имате цената нямаше да имаме като народ .... Ама не бай Ганьовщината тряббва да е на лице.
6
19
 
6
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Стига сте ревали. Всеки път опирате до тях .
5
5
 
29
 
! Отговори
Shark преди 8 години
А стига бе, нагляри. Ами ако спрем да плащаме данъци, откъде ще ви дойдат заплати и социални и т.н придобивки, а бе селски тарикати мързеливи. За работа никакви ви няма, ама кога е да протестирате за придобивките си сте първи. Също и да биете хората, когато протестират, няма ли кой сега вас да иде да бие??
4
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно нещо НИКОГА не могат да отнемат от българският полицай - УМЪТ му...муха-хааа....!!!!
3
2
 
16
 
! Отговори
ojughpihj преди 8 години
I na men vsqka godina POLICAITE mi vzimat po neshto(po nqkolko puti na godina daje),no ne se oplakvam.....Jalko za 10-te %,koito sa chestni i otgovorni!
2
4
 
39
 
! Отговори
Ами да напуснат... преди 8 години
Когато някой не е доволен от условията при които работи просто напуска и си търси по-добри такива.Защо след като са толкова недоволни не напускат?Хем няма видими резултати от работата им хем недоволни
1
3
 
15
 
! Отговори
59422 преди 8 години
Tiya pak kakvo iskat kato stoyat pari vzemat i vecno sa nedovolni