Австрийски министър: Да се затвори Балканският маршрут!

Похвали ни за мерките по границата
Обновена: 12 мар 2016 20:27 | 12 мар 2016 20:23, Веселина Йорданова
15
Австрийски министър: Да се затвори Балканският маршрут!
Австрийските гости заедно с министрите Бъчварова и Ненчев. Снимка: БТА

Затваряне на Балканския миграционен маршрут е най-правилното решение, което може да се вземе, независимо, че в Европа има "гласове", които казват нещо друго. Това заяви пред журналисти днес в Бургас федералният министър на отбраната и спорта на Австрия Ханс Петер Доскоцил.

Още по темата
За нас е важно да се охраняват изключително добре външните граници в цяла Европа и да се води борба срещу незаконния трафик на хора и срещу каналджиите, добави Доскоцил.

Той заедно с федералният министър на вътрешните работи на Австрия Йохана Микъл-Лайтнер, министърът на вътрешните работи на България Румяна Бъчварова и министърът на отбраната Николай Ненчев посетиха Регионална дирекция "Гранична полиция" - Елхово днес.

Там двамата български министри са запознали австрийската делегация с предприеманите от страната ни действия за охрана на българо-турската граница. След посещението в пограничния район министрите дадоха брифинг на Летище-Бургас.

Поздравяваме българското правителство за мерките, които е предприело за охраняване на българо-турската граница. Изключително важно е да окажем съдействие на страните, които са по външната граница на Европа, каквито са България и Македония. Тази полемика, която се води в Европа, правилата, които са валидни и се прилагат към Гърция, би следвало да бъдат прилагани и за България, заяви Доскоцил.

Министър Бъчварова каза, че сигурността на външните граници е важно условие за намаляване на бежанския поток.

Ако навреме България не беше изградила тази ограда, в момента миграционният натиск щеше да мине именно през тази граница. Нашата основна цел е да спрем неконтролируемия поток от бежанци през Европа, каза федералният министър на вътрешните работи на Австрия Йохана Микл-Лайтнер.

Тя информира, че се организира конференция на равнище високопоставени военни и полицейски ръководители, на която ще бъдат поканени представители на всички страни засегнати от Балканските маршрути на миграция. Ние можем да ги подкрепим в няколко основни направления - осигуряване сигурността на границите, стабилно сътрудничество, съдействие при установяване на фалшиви документи на самоличност на лицата които преминават през границата, добави Лайтнер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо бяха пуснати? За да направите проблем на Гърция, Сърбия и Македония ли? И продължавате. Мизерна тактика. Но всеки с греховете си.
10
0
 
18
 
! Отговори
до 8 преди 8 години
Русия се намеси преди 3 месеца, а бежанците са от 2011 година в Турция, Йордания и Ливан.Така че, не вини Путин а снабдителите на оръжие на т.н. умерена опозиция и Ислямска Държава. САЩ, Саудитска Арабия и Турция ноцят най-голяма вина. От 2 седмици благодарениве намесата на Русия има поне временно прекратяване на военните действия.
9
1
 
13
 
! Отговори
защо? преди 8 години
Защо не пишете, че част от договорките е искането на Турция, Европа да продаде европейските си ценности в замяна на един гигантски затвор за бежанците на турска територия? Че част от договорките е Европа да си трае за грубите нарушения на човешките права в Турция, за липсата на демокрация, за липсата на свобода на словото и за войната, която режима на диктатора Ердоган води и срещу опозицията и срещу кюрдите?
8
3
 
21
 
! Отговори
без визи преди 8 години
По-добре е Европа да приеме 2 милиона сирийски и иракски бежанци, от колкото да пропусне през границата 80 милиона безвизови турци. Ако визите за турците паднат, диктаторът Ердоган ще осъществи възвръщането на отоманския ислямски халифат. България ще престане да съществува и ще се стане част от турската империя. И Русия отново ще трябва да дойде и да ни освободи от турско робство!
7
22
 
3
 
! Отговори
АМИ , ..ПРОСТО Е: преди 8 години
ОСИГУРЕТЕ НА БЕЖАНЦИТЕ НОРМАЛНИ ГРИЖИ И СВОБОДЕН ЖИВОТ ----И ТЕ НЯМА ДА ИДВАТ ТУКА!ДОКАТО ИМ СЕРВИРАТЕ САМО РУСКИ БОМБИ И СМЪРТ ОТ АСАД-----ВСЕ ЩЕ БЯГАТ !ПУТИН И АСАД---НЕ МОГАТ ДРУГО .....ОСВЕН ДА УБИВАТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боце, от къде я извади лелята с червеното? Гола вода е!
5
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво БравоВий наш ТИКВОНИЙ БАНКЯНСКИ за прос ли го имате Шваби МръсниБаце давай с Рогите като не разбират от ДумаС теб смеБЪЛГАРИЯ ТЕБЕ ГЛЕДА
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СПРЕТЕ И ТЕЗИ , КОИТО ГИ ПРАВЯТ БЕЖАНЦИ , КАКТО И ГИ ИНФОРМИРАЙТЕ СЕГА ДА ПОЕМАТ И ДРУГИ ПОСОКИ НА СВЕТА! БЕЖАНЦИТЕ НЕ МОГАТ"ДА ИЗБИРАТ", СЛЕД КАТО МЕСТНИТЕ ЖИТЕЛИ ЖИВЕЯТ С ПОГОЛЕМИ ПРОБЛЕМИ И ОТ ТЯХ! КОЙ ГИ БУКВАЛНО ЛЪЖЕ , ЧЕ РАЯТ СЕ НАМИРА В ЕВРОПА , И ЧЕ ЕВРОПА Е ДЛЪЖНА , И ЩЕ ИМ ДАДЕ ВСИЧКО ОТ КОЕТО СЕ НУЖДАЯТТАКА МЕЧТАНИЯ НОРМАЛЕН ЖИВОТ И ЗА МЕСТНИТЕ! ТОЛКОВА ЛИ ИМ Е ТРУДНО ДА АСИМИЛИРАТ ВСИЧКО ТОВА ПРЕДИ ДА ТРЪГНАТ ИЛИ ИДВАТ И С "ДРУГИ ЦЕЛИ" В ХРИСТИЯНСКА ЕВРОПА?! И С ИСТИНСКИ ДОКУМЕНТИ!
3
0
 
22
 
! Отговори
Глупости! преди 8 години
Баба Меркел , *** целата работа......ЕС , знаеше за какво става дума.Източните членове на ЕС, бяха ясни и категорични!НО ---РАНО ИЛИ КЪСНО ---НЕЩАТА СИ ИДВАТ НА МЯСТОТО!
2
3
 
8
 
! Отговори
АМИ , ..ПРОСТО Е: преди 8 години
...КАКВИТО СА ПАРИТЕ ЗА НАРОДА ----ТАКАВА Е И ОГРАДАТА ,БЕ....ХА,ХА,ХАААААААААААА...АКО , ПОЧНЕ , ГРУХЧО ДА Я СТРОИ ....ПРЕДСТАВЯШ ЛИ СИ КВИ ПАРИ ШЕ ПАДАТ...??!!ШЕ ГРЪМНЕ ПАК , НЕКОЯ БАНКА..........."НА ПОЛЗУ РОДУ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
4
 
22
 
! Отговори
Цирк Герберски преди 8 години
То пък една ограда.. има публикации в нета където пише че ''бежанците'' със флекс в ръце се подигравали на телената оградка, на места пък със овчарски скок я прескачали :)