Полицаите пак на протест - с листовки "Птиците отлитат"

Униформените предупредиха, че мислят за национално недоволство
17 мар 2016 22:39,
43
Полицаите пак на протест - с листовки "Птиците отлитат"
Снимка: архив Булфото

Полицейски протести имаше тази вечер в различни градове в страната.

Служители на МВР от Смолянска област протестираха пред сградата на полицейската дирекция. Те раздаваха листовки с нарисувани отлитащи птици от мрежата на МВР и надпис: "Това се случва в МВР след всяка "реформа", съобщи БНР.

Полицаи излязоха на протест и пред Народното събрание в столицата. Униформените застават твърдо против новия проект за Закон за МВР, който беше внесен в парламента. Според Синдикалната федерация на служителите в МВР проблемът не е единствено в посягането към социалния пакет на служителите.

Борис Прешелков от синдиката смята, че предлаганите от ръководството на МВР промени, като намаляване броя на заплатите при пенсиониране, няма да важат само за новопостъпилите служители.

Масово се твърди, че това, заради което протестираме, били някакви социални придобивки, но това не е истина, каза Прешелков, цитиран от ”Дарик”.

"Това са едни обезщетения, без които системата на МВР ще остане без качествени служители и това означава рухване на сигурността. Постепенно хората виждат, че това не е само за новопостъпили служители, тъй като това рано или късно ще бъде приложено към всички в МВР”, прогнозира той.

От думите на полицаите стана ясно, че ако управляващите не се вслушали в аргументите им, щяло да има национален протест между първо и второ четене на промените за реформа в МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Какво сте се заяли с полицаите? Е, не са много ефективни, но в много случаи съдиите им обезсмислят работата. Как да останат мотивирани тогава? Тя заразата е тръгнала отгоре, не си го изкарвайте на последните по веригата! Защото и те са жертви като целия български народ...
34
2
 
4
 
! Отговори
ауууууу, голем праз преди 8 години
Полицаите пак на протест - с листовки "Птиците отлитат" Накъде ще отлетите бе пилета шарени? На запад, едва ли, там ще ви карат да бачкате ако искате да получавате. По вероятно е да станете охранители на Миланото и пак да размахвате палките!
33
2
 
9
 
! Отговори
номер2 преди 8 години
Уволнете всички работещи в системата на МВР, до един! Използвайте примера на Грузия!
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То пък сега са едни качествени!! Тия наглеци наяждане нямат!
31
2
 
10
 
! Отговори
Krom преди 8 години
Ами отлитайте, Господа. Тази професия е или би трябвало да е призвание. Когато покажете, че служите на нацията си, и се окажете там където сте необходими, нацията Ви ще Ви подкрепи. А до тогава, приятен полет.
30
3
 
3
 
! Отговори
varban преди 8 години
kato ne iskat da se reformira sektora da otivat v pernik miniori
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Кирил СофийскиИ кои са тези които ще отидат по селата кажи бе компетенцио?Коментиращите тук освен *** се оказва че са освен другото ами и *** ***. Това да не ти е казарма или армия да пращаш някой от Варна или София във Вълчитрън примерно. Решението е да се назначат местни хора ,но като е калпав материала и е съставен предимно от неграмотни селяци такова ще е положението и още по лошо ще става .
28
1
 
3
 
! Отговори
Funny преди 8 години
Tva im e rabotata na pticite - da letiat...:-):-):-):-)******** a pilicaite za kolko leva/ euro/liri/ se boriat ne e iasen nagradnia im fond, a i tehnata CEL v darjavnata hazna ne e iasna, ili ei, taka si streliat - da stavat mnogo dupkite v trezora?:-):-):-):-)
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-да полицаи, неочаквайте обществото да ви подкрепи докато не го защитавате.
26
2
 
3
 
! Отговори
Куку преди 8 години
Гаргите или лешоядите? Май по цвят по-скоро гаргите... Но някакви такива птици ще са - дето кълват трупове...
25
3
 
14
 
! Отговори
ТИ преди 8 години
ЛЕТИ,ЛЕТИИИИИИИИИИИИ!АМА САМО ПЛАШИТЕ.
24
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отлитайте и не се връщайте.
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Това са едни обезщетения, без които системата на МВР ще остане без качествени служители и това означава рухване на сигурността."И къде я виждате тая сигурност? Щото като обраха дома на родителите ми никой не си мръдна пръста, като пребиват всекидневно възрастни хора - също, а за телефонните измамници просто е ясно че сте в комбина. Така че не ми говорете за сигурност!!!! Държавата се е превърнала в джунгла! Ако това ви е качеството на служителите, можем и без него.
22
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицаите са против , а народа е за. Никой не поддържа нищоправещите.
21
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мутри с осигуровки !
20
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Недоволни, обаче не се махат от полицията, а се натискат. Аз бях учителка, не ме устройваха условията и напуснах, Сега работя в частния сектор. Заплатата е по-добра и, въпреки че понякога се налага да оставаме и по 10-12 часа на работа, след работния ден се чувствам по-малко изморена от 5 часа в училище. Спокойно ми е, не съм нащрек всяка секунда и за 3-те години само веднъж имахме конфликтна ситуация и тя беше заради един ревнивец, който дойде да прави цирково представление на една колежка.
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сините ризки са толкова прости, горките, че не знаят кой сезон е сега. Прелет е. Птиците долитат. Не отлита никой от вашата хранилка и това е проблем.
18
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМИ НЕЗНАМ ЗА КАКВО ПРОТЕСТИРАТЕ МВР, КОГАТО ПРЕСТЪПНОСТТА СЕ ШИРИ ВЪВ ВСЯКО ИЗМЕРЕНИЕ - ОТ ПЕЧАТАНЕТО НА ПАРИ, С УЧАСТИЕ НА ВАШ КОЛЕГА, ПРЕЗ ВСЯКАКЪВ ВИД РЕКЕТИ И САМОРАЗПРАВИ ДО БАТАЛИИТЕ ПО СЕЛАТА.... КАК ИМАТЕ ОЧИ, ЗА МОРАЛ НЕПИТАМ ДА ИСКАТЕ ПРИ ТАЗИ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ КАКВИТО И ДА Е ПРИВИЛЕГИИ, ЗА КОЕ ЗА ТРУДА ВИ, ОТ КОЙТО НЯМА РЕЗУЛТАТИ, А СЕ ЗАМИСЛЕТЕ АКО МОЖЕТЕ...
17
7
 
33
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
До Анонимен 10Нямат право да стачкуват, имат право на протести, различно е. Житейски погледнато са най-паразитната структура в държавата - дебели, мързеливи, арогантни, ***, със самочувствие, че са над закона (само преди няколко часа бях свидетел как един к.а.п.у.т. нагло направи ляв завой от трамвайната линия като влезе до средата на кръстовището на червено и после отне предимството на идващите насреща), да не говорим как са ме спирали с цигара в ръка и са ми говирили на "брато". Аре къш!
16
1
 
29
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До МВР и ПолициятаАко вие не вземете нещата в свои ръце и не започнете да разтуряте *** гета и да ги гоните от страната и да ги биете както ислямистките и африканските емигранти на границата не само, че заплатите и правата ви ще намаляват непрестанно, но и в България няма да може да се живее! Свършете тази работа и тогава искайте пари и заплати! Запомнете едно обаче - без белите качествени хора които да пълнят бюджета, за вас няма да има нищо, абсолютно нищо!