Фалшиви двулевки и петолевки заливат пазара

Аматьори използват обикновен принтер и хартия за отпечатването им
18 мар 2016 07:00, Елка Василева
38
Фалшиви двулевки и петолевки заливат пазара
Снимка: Dnes.bg

Фалшиви банкноти от 2 лева и 5 лева заливат пазара. Това пише "Монитор", като се позовава на търговци, които почти ежедневно се сблъскват с ментетата.

Измамата ставала ясна едва след специална проверка, която много малко хора се сещали да направят заради ниския номинал на банкнотите. При „просветване“ на ултравиолетова лампа обаче се оказвало, че парите са фалшиви.

Според разследващи, занимаващи се с престъпленията по линията на фалшифициране на парични знаци, ментетата се правели предимно от аматьори.

В повечето случаи това били ученици. Те използвали цветни принтери и малко по-специфична хартия, която лесно се намирала на пазара. Тя била по-мека от обикновената и след печат двулевките и петолевките изглеждали просто като по-овехтели. Благодарение на това не си личали и релефните изображения от лицевата страна на банкнотата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
4
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
То държава няма, те за два лева се жалват... Проблема е, че тези двулевки ги взимат някои търговци, които после горят реално... Но на фона на общото състояние на държавата, не се учудвам, че хората прибягват до принтиране на пари вкъщи... Докато няма институция която да ни защити, всеки ще си принтира пари, ще обира магазини, ще бие на пътя и т.н. Това е България вече...
16
1
 
5
 
! Отговори
ФБАЙ преди 8 години
До ЖиборГлупак! Тъжен си, човече. Само ти може да вярваш в това...Сигурно приятелите ти те съжаляват
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПЛЕВЕНЧАНИННякакъв шанс да са започнали по-рано с подготовката за 6-ти май? Нямаш ли познат, който да работи там или да има роднина, който работи там, за да каже?
14
11
 
8
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
Това и още много други неща се прави по нареждане на Путин- така тоз елемент наказва България за това,че стана член на НАТО.
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 17Весо Парцала го разправя тоя виц....още преди 30 години.
12
0
 
38
 
! Отговори
1 преди 8 години
Двама балъци почнали да правят фалшиви десетачки, но като пуснали машината, излезли банкноти по 15 лв. Кво да ги правят, умували и решили да ги развалят при дядо Иван в кварталното магазинче. Той е стар, недовижда и няма да се усъмни. Отишли и наистина старецът им развалил парите-дал им две банкноти по 7.50.
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 15 Впрочем 2013-та мкогато американците се бяха наточили на Башар Асад да го атакуват, над България минаваха самолети на 10 км височина посока югоизток като в ескадрила едва ли не. Не си спомням кой месец беше.
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 13Спокойно, бе! Нали до Плевен се намира Долна Метрополия? И Искаш да няма изтребители? Аз когато бях новобранец в Плевен няма да забравя как един изтребител един следобяд мина на не повече от 300 метра над ШЗО-ти. Стъклата на спално се бяха разкдрънчали от звука.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 11Новината си е много сериозна, а е поднесена несериозно, защото от прочетеното в нея едва ли не ни казват че лапетиите си правят петолевки на поразия, и няма кой да ги хване. А това е престъпление за 20 години затвор поне. П.С. Да им имам статията на тия олигофре.ни!
8
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква покъртителна новина, просълзих се...От какво ни отвличате вниманието днес?
7
3
 
32
 
! Отговори
печатар преди 8 години
Абе то и вие заляхте България с фалшив морал, *** ценности и корупция...оставете децата да си купят закуска
6
9
 
9
 
! Отговори
гербист-столичан преди 8 години
Затова, нека БНБ да печата повече пари за да има достатъчно за да се поддържа паричното обръщение у нас. Тогава на хората няма да им се налага сами да си печатат парите. Колкото повече, толкова повече.
5
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фалшиво правителство отдавна залива страната,така че петолевките са ни най-малкия проблем.
4
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За жалост аз вече изгорях с една петарка на пазара на Младост 1 в София - платих с 20 лев зеленчуци и миги подаде лелката сгънати една десетка петицата и една двойка, но така бяха сгънати на средата всичките че се виждаха ясно вички банкноти, но петицата беше захлупена и от двете страни, така просто я виждаш, че червене.Е на другият ден като прибрах парите в портфейлът от джоба и видях смешното менте. Ходих при лелката, но тя вика, че не си спомняла и да не я занимавам, защото може от друг да са
3
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сигурно пак някой стресиран милиционер ги печата. То деветдесет процента от престъпленията са дело на бивш, настоящ, бъдещ милиционер или техни роднини.
2
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След още некой и друг заем от неколко милярда ще дойде време да се позадраскат 2-3 нули и проблема ще изчезне!
1
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фалшиви търговци си печатат сами фалшиви пари и набеждават учениците. Опа забравих по домовете на учениците и офисите им е пълно с принтери.