За дискриминация погват полицайката Анна Витанова

Методи Андреев сезира Комисията за защита от дискриминация
Обновена: 24 мар 2016 14:09 | 24 мар 2016 11:22, Камелия Цветанова
73
За дискриминация погват полицайката Анна Витанова
Снимка: Facebook

Депутатът от ГЕРБ Методи Андреев сезира Комисията за защита от дискриминацията заради расистки изказвания на полицай от София. Става въпрос за Анна Витанова от СДВР, която според него си е позволила меко казано неприлични думи за служител на органите на реда.

Още по темата

Методи Андреев обясни пред Dnes.bg, че комисията ще си реши дали има дискриминация на етническа основа, но при всички случаи такова поведение не е допустимо от полицай.

Витанова първо се прочу, защото беше обвинена, че е била протестиращи в нощта на белия автобус през лятото на 2013 г. пред парламента, когато хората обградиха Народното събрание в знак на незадоволство срещу правителството на Пламен Орешарски, докато вътре заседаваха депутати и и министри.

Две години по-късно отново взриви социалните мрежи, този път по темата с "Орландовци". През лятото на 2015 г. в столичния квартал се стигна до сблъсъци между роми и българи. Имаше и ранени. За да потулят напрежението в "Орландовци" бяха пратени полицаи, сред който се беше и Витанова. Тя обаче си позволи расистки коментари в социална режа Facebook, а по-късно срещу нея започна и дисциплинарно производство.

Анна Витанова публикува снимка със свой колега и изявява желание: "Да ни развържат ръцете" във връзка със случващото се в "Орландовци", а в коментарите под снимката по-долу допълва: "Ако си хванал повечко тен, гориш".

Витанова публикува и друга снимка, която стана изключително популярна в социалната мрежа, на която има на група роми, които искат "работа, ток, газификация", а отдолу имаше образ на Хитлер, който отговаря: "Ще имате! Товарете ги на вагоните".

Скандалната полицайка обаче срещна подкрепа на доста свои колеги.

Един от тях беше Красимир Друмчийски, който е полицай от ОД МВР-Пловдив. Той написа под нейния статус: "Искам да вляза, с моите кучета, за 15 минути, не повече !!!". В отговор полицайката му написа: "Идвай, Краси. Аз ти разрешавам :)“. Николай Зарков пък пита "Борчо ще ги бие ли?", а Витанова отговари "Едва ги удържам!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
49
 
! Отговори
ha ha ha преди 8 години
Ехееей, та от лятото на 2015 година до днес са минали около 8 месеца.Та, господинът Андреев едва сега си е спомнил за случая?Че много бавно загрява, бе!Или изпълнява нечия поръчка, което е най-вероятното.И за което му е обещано нещичко.
25
12
 
58
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
подкрепям полицай витанова
24
0
 
24
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
До ТВМето бокл..ка, чичовото на теб, ще си вземем нашите пари, които получаваш даром, споко.....
23
2
 
46
 
! Отговори
мисля че преди 8 години
ТОО СЪЩИЯ РЪБ БЕШЕ ЛОБИРАЛ ЗА НЯКЪКЪВ *** ДА ГО НАПРАВЯТ ШЕФ НА ПОЛИЦИЯТА В ПЪРВОМАЙ МИСЛЯ ЧЕ БЕШЕ ...И ТОО СЪЩИЯ КРАТУН НАМИРА МААНА-МАЛЕ МАЛЕ.А ЖЕНАТА СИ Е ПРАВА ВСИЧКИ СмЕ "ЗА"
22
52
 
17
 
! Отговори
ТВ преди 8 години
Хе-хе, като чета коментарите, и установявам, че не само госпожица полицайката е толкова глупава, че да се гордее с това, че нарушава законите, ами си има и куп поддръжници тук. Освен ако не си пише коментарите сама... Защото, ако коментарите са на нейни колеги, просто жална ни полиция...
21
7
 
53
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
махнете го този смрадли....ец, че и от нашите пари се облажва, БРАВО НА ПОЛИЦАЙКАТА, АКО ВСИЧКИ СА ТАКИВА - КРАЙ НА БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ, както беше при бай ТОДОР.
20
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Aposle revete nesme nacuonalisti ama i ste nagli
19
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 7Ми да! Така се защитава електоратът! Кой после ще гласува за тях, еле пък за Методи Андреев!
18
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В контекста на последните събития, проявите на полицай Витанова не са дискриминация, а превенция на тероризма.
17
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ - ПАРТИЯ НА НЕБЪЛГАРИТЕ!
16
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОЗИ МЕТОДИ АНДРЕЕВ ДОКОГА ЩЕ БЕСНЕЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ! БОРИСОВ, КАКЪВ Е ТОЗИ ТВОЙ ДЕПУТАТ?! ТИ НОСИШ ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕГО!!!ДОКОГА ЩЕ МУ ТЪРПИМ ГЛУПОСТИТЕ?!
15
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Методи излагаш се бе
14
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АЗ искам да питам как ще бъде наказана Бенатова която мънеше павета за да се замерят полицаи с тях?Според спомени на Иво ИНджев същата започнала да вика "Юхооооо" и да скача от радост когато взривили Кулите близнаци. За едностранчивото й представяне на случая Катуница и как защитаваше цар Киро, а нападналите го бяха изкарани футболви хулигани дори няма да говорим......
13
0
 
23
 
! Отговори
Sub преди 8 години
Ами явно в герб има още де не е им мястото там
12
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за снимката на хитлер - тук нещата са по-различни. никой нямаше да обърне внимание ако жената не се бе изтъпанчила в полицейсак униформа на аватара си.ЕДно е да заявяваш Гражданска позиция, но друго - да обвързваш институцията с вижданията си.Спокойно можеше да облече блуза и нямаше да има проблема, но тя е желаела да привлече внимание към себе си.Това е резултат от действията на ББ, той внушава че полицията трябва да е в медиите.
11
48
 
14
 
! Отговори
ТВ преди 8 години
Тази от снимката дори не заслужава да бъде коментирана. Не е достатъчно да имаш мускули, за да си полицай, трябва поне мааааалко акъл. Трябва да я уволнят не само заради расистките й изказвания, а й заради очевидната липса на ум в "красивата" главица.
10
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
имаше хора които се ХВЪРЛЯХА пред автобуса. а когато полицаите бутнеха някого за да се отмести или се опитваха да го вдигнат от земята започваха неисторови крясъци. А после полетяха и павета по полициаите, какот и по автобуса.При това положение най-нормалното нещо е полицията да бие с палки всеки когото свари за да разпръсне тълпата, честно казано изнедана съм, че използваха водин струи....
9
20
 
8
 
! Отговори
Ром от Хелзинки преди 8 години
Обичам да опитомявам необуздани кобилки.
8
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наложете и заповед, че е длъжна да обича другите, ако трябва и направете операция за присаждане на чувства нека учените от БАН да и направят операцията в добре изградена ГЕРБ-джийска болница. Апропо какво стана със свободата на словото. Ако осъдите тая трябва да арестувате всякакви патриотечески формации. АТАКА ВМРО Патриотичен фронт и прочие всички до един в затвора.
7
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
между нас казано случката с белия автобус се гледа като много изкривено огледало.Споменава се че полицаите са удряли с палки, но въобещ не се споменава, че прпеди това хора с маскирани лица мятаха павета по полиаците, че отрпед в тълпата имаше хораат, ритащи загражденията, че автобусът бе нападнат, а хора като Бенатова мъкнеха павета....