България през очите на янки: Страната е като от бъдещето

Страната ви заслужава повече уважение, смята един янки у нас
Обновена: 3 апр 2016 10:03 | 3 апр 2016 10:01,
213
България през очите на янки: Страната е като от бъдещето
Снимка: bTV

В популярния сайт за въпроси и отговори "Куора" наскоро притеснен янки зададе въпроса: Ако Тръмп стане президент, да се преместя ли в България?

А неговият сънародник Джей Маккинън му отговари: Заповядай, ела, страната е като от бъдещето.

"Някакъв човек зададе въпрос в сайта: Ако Тръмп спечели да се преместя ли в България? И аз му казах: Ами, аз живея тук и мисля, че е красива страна за много хора и дори я препоръчвам на начинаещи предприемачи да започнат от тук. Моят отговор привлече доста внимание тук в България, изглежда съм бил прекалено позитивен в отговора си”, казва Маккинън.

"Когато хората ме питат как е България, им казвам, че е като от бъдещето. Това е наполовина шега, наполовина истина", коментира американецът

Джей Маккинън е компютърен специалист, живее от пет години в България и е женен за българка, с която имат 2 деца. Казва, че тук децата му имат много повече възможности отколкото биха имали в Щатите.

"България е огромна смесица от всичко. Има много история, за мен това е хиляди пъти повече история отколкото съм свикнал и прилича много на бъдещето. Имате знаци на английски, френски, германски, български и руски. А никой не го забелязва. Инвестициите са доста по-малко отколкото хората биха искали особено в сравнение с Германия или Холандия например, но пък сте много освободени - аз не съм свикнал така. В Щатите всичко е под контрол. Ето, тук в парка мога да изпия една бира и няма да ме арестуват и това е адски много! Прилича ми на Калифорния по градската среда, много е сигурно, но в крайна сметка мисля, че страната ви заслужава повече уважение отколкото получава", казва той.

А относно тримата претенденти за президентството има категорично мнение.

"Щатите в момента са откачили. Хората са уплашени, имат очаквания, страдат, всички са полудяли и изборите са ясен пример за това. Кампанията на републиканците е меко казано странна, а на демократите е традиционно странна и все пак непредсказуема. Така че как изглежда бъдещето- нямам идея. Ако Тръмп бъде избран - кой знае, според мен никой няма представа какви точно са неговите убеждения, даже и той не си ги знае. Ако Бърни Сандърс бъде избран вероятно ще наблегне на икономическата стабилност. Ако Клинтън бъде избрана ще е горе-долу същото - силно обвързване с НАТО, ООН и свободна търговия. Клинтън като че ли е най-надеждна, другите двама са непредсказуеми", смята Маккинън.

"Американците са ядосани и уплашени. Повечето привърженици на Тръмп са от средната класа. Той говори за страховете им и техния гняв, за имигрантите. И вероятно повечето хора наистина мислят като него. Но има и работници от фабрики, фермери загубили своите ферми, хората работили години наред в такива индустриални зони. Обикаляйки извън София виждам и тук такива места, затворени фабрики. Така че – да, повечето хора биха гласували за човек, който е националист и иска да върне тази индустрия", смята американецът.

Маккинън казва, че иска децата му да растат в България, защото тук е страхотно. А какви са предположенията му за следващия американски президент:

"Давам 60% за Клинтън и 25% за Бърни Сандърс. Не искам да урочасвам нещата споменавайки Тръмп", допълва той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
13
 
6
 
! Отговори
? преди 8 години
Може би му харесва на човека лошо обслужване, скъпи цени, ниски заплати, да го бият и рекетират биячи по пътищата, бивши наемници от донбас, може би му харесва корумпирана полиция, власт...разни хора, разни идеали, демокрация сме все пак, всеки има право да избира каквото си иска
125
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този го кълве щъркела нещо
124
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак ни връзват с паяжина....Кой знае в каква дълбока провинция е бил там, в някой кукурузен или картофен пояс на Щатите, щом България му се вижда като страна от бъдещето.. . А какво да кажем за Япония, тогава, за Азиатските икономически тигри, за Скандинавието....
123
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не янки, а един янк
122
0
 
15
 
! Отговори
Shopp™ преди 8 години
Ей, ного ме е яд на такива! Намерил убавото и даай са да разтръби на цел свет да се довлече тука! Трай си бе, будала! Зле е тука, ич не идвайте, ного е кофти, тука сервитьорите лъжат в сметката, таксиметраджиите не връщат ресто, има просяци по улиците, персонала говори на диалект.
121
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще звънна на братчеда и комшията от горния етаж, и 4ма бивши съученици, и жоро от съседния блок, както и от по съседния блок...че е време да се връщат от САЩ обратно в България, но ще ми се изсмеят че съм луд
120
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в бг всичко е психясало.достатъчно е да слушаш новините всеки ден и ще психясаш
119
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не случайно вече има 400 хиляди руснаци по нашето черноморие, и то въпреки забраната на путин на руснаците да се заселват и почиват в ЕС
118
3
 
6
 
! Отговори
Ха Ха Ха преди 8 години
Един на 330 милиона срещу милион от 7 милиона, правете му сметката кой му лопа дъската
117
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е прав е в едно, ако пиеш бира в парка пред очите на децата ще те арестуват, но изглежда българорусофилите харесват да пият пред очите на децата си, да ги научат на нещо все пак :-)
116
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БургазлияНапротив хората от Бангладеш мислят точно като тебе, но не за България а за Бангладеш, хубава природа и т.н.
115
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Едно българчеТе не идват, за това сме на това дириже, те дойдоха в западна Германия, Западна Европа, Япония, Южна Корея, Дубай...у нас не са идвали, само единици да ги броиш на пръстите на едната ръка откачалки
114
4
 
9
 
! Отговори
Този е луд преди 8 години
А двата милиона българи в САЩ що не ги питате ?
113
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя или има страшно чувство за хумор или в САЩ живее в най-забутаното градче в цялата държава и за това България му се струва като от бъдещето.
112
5
 
10
 
! Отговори
Едно българче преди 8 години
Aйде няма нужда. Един континент осрахте с бургери, кредити, нов световен ред и лицемерие. Стига сте идвали тук и сте ни налагали задокеанските си ценности!
111
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къв е тоя недоправения на снимка бе ?
110
3
 
15
 
! Отговори
Xaxaxa преди 8 години
Първи април мина бе хора
109
5
 
21
 
! Отговори
Бургазлия преди 8 години
Бил съм няколко пъти на конференции в САЩ - Сан Франциско, Ню Йорк и другаде. Там и най-бедните бездомни просяци са горди, че са американци. Това стращно много ме е учудвало.Ако сме реалисти, трябва да кажем, че общо взето в България се живее добре.
108
4
 
30
 
! Отговори
Бургазлия преди 8 години
Не зная някоя друга нация така да плюе по себе си. Че кой е България - тава сме всички ние.Нека да се радваме, че има чужденци които харесват нашата родина. По-добре ли ще ни бъде, ако никой не обича България ? Че хората от Бангладеш си обичат повече потъналата в помия страна от нас българите, които имаме наистина едно прекрасно кътче на земята. Малко повече патриотизъм е здравословно да имаме, постоянното негативно мислене и хулене само донасят болести.
107
1
 
0
 
! Отговори
ШибиРиби преди 8 години
8=====> Да източим мемлиха от миналата седмица и да почнем на чисто