Мигранти със "свински опашки" и един глас: Go to Turkey!

МВР и експерти твърдят, че гражданските арести са незаконни
230
Мигранти със "свински опашки" и един глас: Go to Turkey!
Снимка: Кадър bTV

Гражданските арести дори и на нелегални мигранти са незаконни, смята началникът на Гранична полиция главен комисар Антонио Ангелов.

"В България задържането на лица става само от органите с полицейски правомощия след разпореждане на прокуратурата и съда", коментира той пред bTV, след като ново видео показа как група млади мъже арестуват трима нелегални мигранти в Странджа.

На видеото се виждат трима млади мъже с ръце, проснати на земята с вързани със "свински опашки" зад гърба.

Глас зад кадър им обяснява на български да се връщат в Турция, прави опит да им го каже и на английски с: "Go to Turkey", на което мигрантите отвръщат с неодобрение.

По-рано вчера премиерът Бойко Борисов похвали действията на доброволните отряди за защита на границата, но все пак ги призова да не превишават правата си.

Според Антонио Ангелов видеото показва превишаване на права, но все пак трябва да бъде извършена проверка по случая.

Още по темата

По думите му вчера за тримата е бил получен анонимен сигнал, като на място са били открити само те - без следи от задържане. Мъжете са декларирали, че са афганистанци. За изминалото денонощие, общо 97 нелегални имигранти са били задържани при опит за влизане у нас по всички граници.

Антонио Ангелов отбеляза, че той и подчинените му не могат да контролират доброволните отряди, защото 30-километровата зона в близост до границата е свободна за всички български граждани.

Той посъветва хората, които срещнат мигранти, да се обадят в полицията, а не да се опитват да ги задържат, защото не е ясно дали не са агресивни или пък въоръжени.

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки обаче смята, че щом всеки в планината може да срещне мигранти, очевидно границите не се пазят добре.

"Или властта ще пази границите и гражданите, или ще даде възможност на гражданите да се самозащитават. Това са вариантите за развитие на ситуацията", отсече той.

Според анализатора Нидал Алгафари граждански арести не трябва да се случват, защото това е работа на държавата.

"В същото време от години трафиканти на дрога и плът влизат незаконно у нас. Явно сега има някаква нагнетена омраза къв тези нещастни момчета дали са от Афганистан или някъде от другаде, но ако тези граждански арест ги правеха, за да спрат наркотиците, за да спрат трафика на жени, щях да ги смятам за герои", каза той.

Психологът проф. Людмил Георгиев отбеляза, че е нормално когато се прави нещо незаконно, да последва арест.

По-опасното, според него, е противопоставянето "Ние-Те", което се възражда с опасни темпове в европейските държави.

Според Георгиев, след десетилетия на мултикултурализъм, в сегашните конфликтни ситуации етноцентризмът се превръща в регулатор на поведението. 

Цивилните отряди за защита на жените и вярата ЗАДЪРЖАНЕ НА МИГРАНТИ И ИЗПРАЩАНЕ ОБРАТНО В ТУРЦИЯ...Никакви 112, никакви полицаи-предатели не ни трябват.Действаме сами !!!

Posted by Joseph Louis Barrow on Sunday, April 10, 2016

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Гражданските арести дори и на нелегални мигранти са незаконни"А нелегалното влизане в чужда държава законно ли е?
166
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нидал да каже за каналджиитеТе са какво наказание са?
165
1
 
0
 
! Отговори
Чужденеца преди 8 години
Аз мислех че "свински опашки" наистина са свински опашки да ги набръчкат, а то било "zipties".
164
0
 
10
 
! Отговори
Rasate преди 8 години
Аз съм за повече такива акции - това се разпространява в Близкият изток и ставаме непривлекателна транзитна страна за имигрантският поток.Колкото повече се тръби на запад за подобни акции - толкова по малко имигранти ще минават през България.Колкото повече такива акции-толкова по малко нелегални имигранти ще изберат транзит през страната - толкова по добре и по малка вероятност на ислямисти да се установят тук.Дерзайте и залавяйте.
163
2
 
10
 
! Отговори
Набор 54 от Сливен преди 8 години
Ами то и едно време ХАЙДУТИТЕ не са били кой знае каква стока, ама ние и сега се гордеем с тях. Важното е да се защити БЪЛГАРИЯ !!! Границите на Родината са СВЕЩЕНИ и НЕПРОКОСНОВЕНИ - така сме се клели през 1973 година: ЗАЩИТАТА НА ОТЕЧЕСТВОТО Е СВЕЩЕН ДЪЛГ И ЧЕСТ ЗА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН ! Аз ще си спазя клетвата - и днес мога да разглобя и сглобя Калашника за 10 секунди, на стрелбите бях много точен и награден. И сега 3 км ги бягам за под 13 минути, въпреки че съм на 62 години.
162
1
 
18
 
! Отговори
Бибси преди 8 години
Трябва да им се покаже,че не са желани и определено трябва да има повече такива отряди,за да не си мислят,че нашата граница е разграден двор...Но това доста политици не го осъзнават май!Какво значи нехуманно отношение,ми много ясно,че като премина границата на някоя дуржава няма да ме посрешнат с лаврови венци,а директно ще ме проснат по очи!
161
3
 
19
 
! Отговори
Болди преди 8 години
Браво! Българските герои от клипа ме карат да се чувствам горд, че съм българин! Дадоха на ислямската измeт ясно послание -"Не сте желани, разкарайте се от земята ни с вашата дяволска идеология! Не искаме и частица от нашата Родина да бъде замърсена от сатанинския ви култ!" Всъщност, за пред камерата нашите се държаха възпитано, надявам се да са им дали по някой ритник зад кадър! Народа ни, народ - страдалец, 500 години клан от тия диваци се пробужда! Продължавайте да изхвърляте *** братя!!!
160
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Независимо каква държава имаме, независимо колко *** ни управляват, независимо от всякакви други неща ,,,,,, Когато някой пресече границата нелегално то той трябва да бъде задържан. Който минава с документи през ГКПП няма никакви грижи....Ако някой от вас си метне паспорта и мине чужда граница какво ще му се случи?
159
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Камикадзетата ако го видят това видео за отношението към техните мюсолмански братя , не ми се мисли какво може да стане.Те са пълни перковци.
158
7
 
6
 
! Отговори
ЛМН преди 8 години
Много скоро ще берем плодовете на собственната си небрежност.
157
15
 
6
 
! Отговори
Опаааа преди 8 години
Прокуратурата погна "добраволните отряди" - за престъпленията, които те предполагаемо са извършили се полагат до 6 години затвор. Честито на печелившите.
156
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да се строи по морето е законно, но не и къмпингуването,кражбите са разрешени, но само ако ги правяр кафяви. Същото се отнася за педофилията.Убийствата в село Мечка са узаконени.Не може да се строи където ти падне, освен ако не си кафяв, тогава може.Българите нямат право да отстояват правата си, иначе ще ги съди собствената им държава.Златото го изнасят легално, милиарди се крадат легално, всичко било легално, само това не.Дай чифтето и ги почвам, мама им изродска, дотук
155
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха ха ха че те сирийците и другите подобни в България не остават бе, тия селски биячи като ги задържат насила ги връзват в България ха ха ха
154
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не дейте така щото западняците да не изгонят 3 милиона българи от западните страни със свински опашки че тогава пари за в България от къде ? Ще спрат преводите по уестър юниън ако западняците кажат *** то бугария. Тия хорица бягат от детеубиеца Асад и руските бомбандировки бе
153
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
този "героичен патриотизъм" много скоро ще роди плодове. Спомнете си го, когато започнат да прерязват гръцмулите на наши хора, посещаващи страни на засегнатите от "свински опашки".
152
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свински опашки = Cable Ties.
151
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що не вържите по една такава на Делян и останалите другари или там не смеете
150
41
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На умрело куче нож да вадиш.Рамбовци.
149
11
 
72
 
! Отговори
Питам преди 8 години
Значи, че ако видиш нарушител на държавната граница и наоколо няма граничен полицай, трябва да го поканиш на софра, да го нахраниш и напоиш и т.н. В нашия закон не пише ли, че нарушаването на държавната ни граница е престъпление и по такъв вид престъпници се стреля на място? Аз ли съм нещо в грешка?
148
6
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали тази група доброволци са мутри или родолюбци ,/ а може и двете/ все тая...българи са. Важен е резултатът-нелегалните *** да бъдат наритани обратно в Турция. А БХК, Фейсгрупата Приятелки на бежанците...и други такива отроденци са помагачи на ислямистите и е крайно време Прокуратурата да се заеме с тях. ДЕПОРТАЦИЯ на всички тарамбуки от България и Европа.