Мигранти със "свински опашки" и един глас: Go to Turkey!

МВР и експерти твърдят, че гражданските арести са незаконни
230
Мигранти със "свински опашки" и един глас: Go to Turkey!
Снимка: Кадър bTV

Гражданските арести дори и на нелегални мигранти са незаконни, смята началникът на Гранична полиция главен комисар Антонио Ангелов.

"В България задържането на лица става само от органите с полицейски правомощия след разпореждане на прокуратурата и съда", коментира той пред bTV, след като ново видео показа как група млади мъже арестуват трима нелегални мигранти в Странджа.

На видеото се виждат трима млади мъже с ръце, проснати на земята с вързани със "свински опашки" зад гърба.

Глас зад кадър им обяснява на български да се връщат в Турция, прави опит да им го каже и на английски с: "Go to Turkey", на което мигрантите отвръщат с неодобрение.

По-рано вчера премиерът Бойко Борисов похвали действията на доброволните отряди за защита на границата, но все пак ги призова да не превишават правата си.

Според Антонио Ангелов видеото показва превишаване на права, но все пак трябва да бъде извършена проверка по случая.

Още по темата

По думите му вчера за тримата е бил получен анонимен сигнал, като на място са били открити само те - без следи от задържане. Мъжете са декларирали, че са афганистанци. За изминалото денонощие, общо 97 нелегални имигранти са били задържани при опит за влизане у нас по всички граници.

Антонио Ангелов отбеляза, че той и подчинените му не могат да контролират доброволните отряди, защото 30-километровата зона в близост до границата е свободна за всички български граждани.

Той посъветва хората, които срещнат мигранти, да се обадят в полицията, а не да се опитват да ги задържат, защото не е ясно дали не са агресивни или пък въоръжени.

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки обаче смята, че щом всеки в планината може да срещне мигранти, очевидно границите не се пазят добре.

"Или властта ще пази границите и гражданите, или ще даде възможност на гражданите да се самозащитават. Това са вариантите за развитие на ситуацията", отсече той.

Според анализатора Нидал Алгафари граждански арести не трябва да се случват, защото това е работа на държавата.

"В същото време от години трафиканти на дрога и плът влизат незаконно у нас. Явно сега има някаква нагнетена омраза къв тези нещастни момчета дали са от Афганистан или някъде от другаде, но ако тези граждански арест ги правеха, за да спрат наркотиците, за да спрат трафика на жени, щях да ги смятам за герои", каза той.

Психологът проф. Людмил Георгиев отбеляза, че е нормално когато се прави нещо незаконно, да последва арест.

По-опасното, според него, е противопоставянето "Ние-Те", което се възражда с опасни темпове в европейските държави.

Според Георгиев, след десетилетия на мултикултурализъм, в сегашните конфликтни ситуации етноцентризмът се превръща в регулатор на поведението. 

Цивилните отряди за защита на жените и вярата ЗАДЪРЖАНЕ НА МИГРАНТИ И ИЗПРАЩАНЕ ОБРАТНО В ТУРЦИЯ...Никакви 112, никакви полицаи-предатели не ни трябват.Действаме сами !!!

Posted by Joseph Louis Barrow on Sunday, April 10, 2016

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялата гранична полиция - в затвора.Данъчни проверки на цялото им имущество.Не може един Динко с АТВ да вижда и хваща мигрантите, а граничните полицаи да не могат.
86
7
 
4
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До одисеус,Чувствам се като застанал срещу лавина. Уроците от нацизма са напълно забравени. Вървим с огромни крачки към нов апокалипсис и няма спиране.
85
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mutri Мутри и пак МУТРИ НАВСЯКАДЕ ОТ VARHA NA PLANINATA TA CHAK DO NIZINATA !
84
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо да не ги вързват, нима вие толерастите искате да ги посрещнем със хляб и сол. Нима те не са извършили престъпление, че са влезли незаконно в България. Да ми кажете защо не пищите за толерантност на границата на САЩ и Мексико или по границата на Израел. Държавата това сме всички Български граждани, ако Вие толерастите не се чувствате не на място, просто отидете в държавата, която смятате за своя.
83
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От 24години се радвате на мутри които си правят каквото си искат в БГ и заради това тия платени мутри облечени в камофлажи, ще ви ритат бият по магистралите и на всякьде без причинно! Доброволци били ама друг пьт!
82
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато Баце се перчеше като паун на една фрегата,Външният министър вероятно се е забавлявал в някой гей-клуб,А ДАНС са брояли колко заплати ще получат при пенсиониране-Насред СофияЕдин турски депутат заяви че където се говори турски- е Турция.И... мълчание.
81
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Започвам да си мисля,че нашите управляващи са подписали нещо за унищожаване на държавата.Така ревностно да държат да не бъдат закачани нарушителите на границата,без да се знае какви са им намеренията.На народа не му е все едно и щом управляващите ги няма на мястото им ще изникват много нови последователи на Динко Вълев.А ако продължават да закрилят нарушителите може народът да ги смени с такива които не са подписвали нищо позорно.Защото е позорно държавата да я няма там където трябва да бъде.
80
4
 
24
 
! Отговори
Резил преди 8 години
МВР и експерти твърдят, че гражданските арести са незаконни- Срам за МВР. А тия "експерти"-анонимни ,които едва ли ги има -да ходят на....
79
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До малко извън тематаа в шопарска америка, като гледам от сумати репортажи и филми - техните войници ,а не някой друг -си служат със същите опашки
78
19
 
4
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Работата понамирисва. На мен лично ми изглежда на следния познат филм: мутреещи елементи са си намерили приемлива за широката общенственост кауза, която да отклони вниманието от истинските им дела - а именно грабежи.
77
4
 
7
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
85 Като никога си прав , това е и бизнес за тях както и за служителите на МВР, та може ли да има наркоразпространение или организирана престъпност без да са намесени лица от органите . Така е . Всичко това зависи от хората които си избираш да те управляват .
76
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде, пак се изложихме!Тия мутри на екрана, защо не са викнали веднага гранична полиция за да може полицаи и граничари да си свьршат работата? Ама нали са мутри и се чустват безнаказани!
75
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала на македонците -вчера показаха КАК СЕ БРАНИ НАЦИОНАЛНА ГРАНИЦА от тълпа която я щурмува !! Треперя само от мисълта ако същия брой 2500 решат едновременно да щурмуват нашата граница -тогава ще видите как нашите ще оплетат конците и кака на боковата слугиня Бъчварова ще и се разтрепери полата ..свински опашки ли -да имаше как с хляб и сол нашите да го посрещнат вместо със сълзотворен газ и гумени куршуми о.като македонските граничари ,които ми се издигнаха в очите !!!!
74
12
 
8
 
! Отговори
малко извън темата преди 8 години
Само в свинска Б-я казват на самозаконтрящите ленти - свински опашки .
73
13
 
4
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
Сега ред ще налага Динко------------------------------------79 Гьоше същият ред твоят Динко налага и на село или в града или в махалата или в училище и в бизнеса и у тех си спрямо жената . Това ли ти харесва . Наистина . Тогава защо се оплакваш от неуредиците в страната от кражбите от корупцията от несигурността, от малката заплата Точно това е ДИНКОВИЯТ ред , той няма нищо общо със закона и равенството пред закона .
72
2
 
21
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Според мен граничарите не одобряват, защото им пречат на сладкия бизнес
71
1
 
19
 
! Отговори
лок преди 8 години
Мисля, че точно този- Нидал Алгафари или брат му е трафикант на " бежанци", сигурно за това се изказва така ласкаво за тях
70
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност е редно да се плаща на доброволческите отряди дето вършат работата на некадърни полицаи и граничари! За заловен мигрант по 100 лева е добро решение. Тогава наистина ще се затегне границата. Сега си е "тука има, тука нема"....
69
1
 
22
 
! Отговори
БРЕЙ преди 8 години
Ами да ги беше хванала гранична полиция-явно не може или не желае да си върши работата/ако се бутат рушвети или се нарежда отгоре/.НЕЗАКОННО БИЛО?! НЕЩАСТНИ АФГАНИСТАНСКИ МОМЧЕТА БИЛИ!?
68
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, стига толерантност. Така се парави няма да ставаме като Брюксел я !