Процент от глобите за КАТ!? Това частна полиция ли ще е?

Експерт: Така катаджиите ще си купуват местата заради парите!
89
Процент от глобите за КАТ!? Това частна полиция ли ще е?
Снимка: Булфото, архив

Идеята на депутатите от РБ катаджиите да вземат процент от наложените от тях глоби, звучи като частна полиция, смята Борис Гаврилов от Българския автомобилен съюз.

Още по темата

Според реформатора Настимир Ананиев, който оглавява парламентарната комисия по транспорт, по този начин ще се "пресече корупцията при осъществяването на контрола по пътищата".

Гаврилов обаче е убеден, че такава законова промяна ще донесе още повече проблеми.

"Вече, за да стане човек полицай, ще трябва да си купува мястото, след което да получава процент от глобите. На някои хора в Народното събрание изглежда им дават процент за глупости", коментира той пред БНР.

Според него не може шофьорите винаги са виновни при лошото състояния на пътищата.

"Докога шофьорите ще карат в дупки? Докога ще караме в калпави пътища? Докога ще караме калпави коли? Докога шофьорите ще сипват най-скъпите горива?", упрекна Гаврилов.

Той смята, че парите, които се събират от глоби трябва да отиват за обучение и превенция на водачите, защото тогава нарушителите по пътищата ще стават все по-малко.

Гаврилов е убеден още, че и предложението да не може да се мине през годишния технически преглед на автомобила и да се получи застраховка "Гражданска отговорност", ако нарушителите не са платили глобите си, няма да сработи, защото, по данни на застрахователи, в страната има близо 3 000 000 коли, а "Гражданска отговорност" имат около 1 800 000.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
9
 
3
 
! Отговори
НАП-Бургас преди 8 години
Съдя ги сега едни голтаци и ако ги осъдя ще гушна едни 2000 лева хонорарче! Само ГЕРБ!
37
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
трябвани нов национален спорт блъсни катаджия.
36
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иска им се на катаджиите - заплатка и процент. Все едно са някакви сервитьорки... само не разбрах - орални консултации за процента ще има ли или няма да е чак толкова порнографско? :)
35
1
 
16
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Запознах се със статията... Невероятна тъпня както винаги...Та катаждията у село ще взима 20% и у Софе също? А тези у Сфое как ще се разпределят, кой на кое кръстовище ще *** баницата? Или трафикът е един и същ навсякаде? Ще стане ****** ** *****!
34
1
 
7
 
! Отговори
С преди 8 години
До Анонимен 28Македония се води тотална полицейска държава,само тях не ги взимай за пример!
33
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И сега "К`во ща праим ся?" ще вземат да се развихрят и да налагат глоби с повод и без повод и ще стане страшно. Те и сега се чудят за какво да се заядат за да "почерпиш", пък ако са и на процент ела да видиш. Не измито стъкло- глоба, накриво залепена винетка-глоба...
32
1
 
26
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Защо не си го кажат направо: % от глобите - директно в касата на ГЕРБ, така както е при митничарите например.
31
4
 
14
 
! Отговори
Мбуахха преди 8 години
Целта на глобите не е забогатяване на катаджиите и изпълнение на бюджета на КАТ, а превенция на ПТП-та, смърт на пътя и опасно поведение. Има нещо тотално сбъркано в цялата ни държава - от овчия електорат, през *** в политиката и администрацията, медиите и т.н. Закривай ***
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще стане като в НАП - съдят се граждани, които си плащат като попове на адвокати, а юрисконсултките гъзовете им дебелеят пт преяждане с народна кръвчица. Бойко иска и да ги въоръжава с пистолети - да могат безнаказано да крадат за него!
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Корумпирана мафиотска ***-герберасти!
28
1
 
5
 
! Отговори
мутрю преди 8 години
абе никаква мутра не съм..Гледам да пиша провокативни коментари и да ми се връзват та да вдигна малко рейтинга на саайта,нещо като Минко 47 ергена под статиите на Мишето....
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спират те 50лв е глобата плюс 20 за мен
26
1
 
23
 
! Отговори
ртотр преди 8 години
Поредната Мутренска измишльотина за изнудване
25
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбирам защо дрънкат - така е в Македония и явно работи. Катаджията гледа да те опердаши с глоба, защото взема 20% от нея. И никой не взема подкупи....
24
0
 
10
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До zkr. Добре, да им вдигнат заплатите с 50%, нооо преди това - тест за физическа подготовка (повечето са заприличали на угоени шопари), тест по правопис (за да няма повече неща в стил Ханко Брат), и периодичен психо тест, в който да се намери начин да се разбере дали е податлив на подкупи и дали е алчен. Само които преминат тестовете да остават на работа и за тях заплатата да е 50% нагоре.
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сигурно сме единствената държава , за чиито политици може да се каже, че е по-добре да преписват закони, вместо да се опитват да ги измислят! Писна ми да ме заливат с абсурди !
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То ще стане страшно така.Звучи ми като. Ето ти тоя знак 40 слагай го където искаш!.
21
5
 
2
 
! Отговори
Мутрю преди 8 години
До байчоКото и да предлагаш парите нии ги държим ...нии каръми новите джипове ,караме яките мацки и си живеем живота....а вие грамотнити и образованити работите за 500 лева заплата ...ако сме в настроение да ви я дадем де..айде марш на работа ,че изоставам с хотела
20
1
 
9
 
! Отговори
Майор Деянов преди 8 години
Първо да върнат заплатите и пенсиите за досега не свършената работа. После да видим кой от тях става за милиционер и кой не ! Тогава ще говорин за за пари, дерехи, отпуски и т.н.т.
19
0
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
Ama na raka li 6te gi vzemat procentite ili v zaplatata