Бонусът "Гласуване": 50 джипа, 1000 плазми, 100 бона...

Симеонов сметна: 1,1 млн., които за какви ли не глупости се дават
15 апр 2016 11:07,
135
Бонусът "Гласуване": 50 джипа, 1000 плазми, 100 бона...
Снимка: архив, БулФото

50 български джипа, 1000 плазмени телевизора, парична награда от 100 000 лева... Такива награди да получат българите, които гласуват, предлага един от идеолозите на изборната томбола лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Още по темата

Вчера депутатите от правната комисия приеха на второ четене неговото предложение за задължително гласуване, както и искането му за следизборна томбола с предметни и парични награди.  

С промените в Изборния кодекс избраниците записаха, че след гласуване избирателят ще получава билет, издаден от финансовото министерство, с който ще могат да участват в томболата. 

"Това е мое лично предложение - 40-50 джипа, български, едни 1000 плазми - 32 инча телевизори, някоя и друга финансова награда - едни сто хиляди лева. Едни такива награди, направих си труда да сметна, ще излязат 1,1 милион лева. Милион и сто хиляди за какви ли не глупости се дават, за тях държавата може да си осигури много добро участие в изборите", каза Симеонов. 

На критиците на изборната томбола патриотът отвърна с поговорка: "Не е важно дали котаракът е черен и бял, важно е да лови мишки".

Найден Зеленогорски от РБ обяви, че Блокът е против задължителното гласуване. Той беше категоричен, че купените гласове и корпоративният вот няма да бъдат победени от задължителното гласуване. 

Той обори и теориите, че задължително гласуване ще пребори влиянието на ДПС в политиката. Според Зеленогорски и в момента гласуват едва 60% от имащите право на глас представители на етническите групи. 

Валери Симеонов пък обясни, че макар и санкциите за негласувалите да са отпаднали, те пак ще търпят загуби.

Причината е, че те ще бъдат вадени от избирателните списъци, а за да влязат отново в тях, ще трябва да подават заявления, да губят време и средства с това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
32 инчови плазми - какъв ум, какво извисяване, ,,,
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
селата изчезнаха вече а малките градове приличат на села това е в резултат на добрите ни управляващи 26 год
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако наградите бяха нещо от рода на "Замеряне на депутат с камъни", ще има 100%-ово участие на изборите.
40
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При задължително гласуване политическите джуджета са аут. Неадекватниците от РБ могат да си пишат завещанието. Впрочем те и без задължително пак са пътници.
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плазми? Че и 32-инчови? Тези в кой век живеят? Докато се усетят че няма такова животно ще е интересно да ги гледаш, как ги търсят под дърво и камък.
38
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не харесвам нито една партия
37
0
 
5
 
! Отговори
Real Сметчо преди 8 години
До сметчоПо данни на НСИ заетите лица са 2075598х200 лв х 4 години = 19 925 740 800 или иначе казано малко под 20 Милиард, като имаш предвид, че всички тези пари, ще влезнат в икономиката по един или друг начин и бизнеса, ще внесе и по 20% ДДС, не са толкова зле нещата, нали?
36
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kато не гласувате за никого нищо няма да постигнете. И сто гласа ще са достатъчни да се избере някого. По-добре си намерете читави хора, гласувайте за тях и ги дръжте отговорни до дупка. В противен случай признавате, че българинът за нищо не става.
35
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на мен ми е под достойнството да отида да гласувам за мошенници лентаи и крадци на народни пари и пари от еврофондове и офшорки
34
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само електронно гласуване ! Който не може да гласува по този начин, не трябва да гласува. Плаващ брой депутати, само набрали 10 000 гласа ! Сайт на всеки депутат - кога е бил на работа, кога и как е гласувал ! Опция за отзоваване - ако в рамките на 1 година 50% от гласувалите за даден депутат пуснат отрицателен вот за същия - вън !
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
безплатен обяд вече няма така че без пари на тия няма да й гласувами без това като ги изберем после четири години народа мизерства
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ща ни джиБ, ни плазма, ни клизма!Искам си кебапчетата, бутилката олио и 20-те лева на калпак, иначе - не гласу'ам!
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 31 ВМЕСТО да ги крадат да ги дават на хората
30
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен N28Дори невалидната бюлетина е вид гласуване, доста по - добър от това да не гласуваш! Просто си представи избори, на който 90% от бюлетините са невалидни, или дори само 30%. Красота !
29
8
 
0
 
! Отговори
сметчо преди 8 години
до 12: "на всеки гласувал увеличение на заплатата с 200лв"сметка:5 000 000 имащи право на глас х 200 лв. х 12 месеца х 4 години мандат = скромни 48 милярда лв. - това повече от половината БВП
28
0
 
13
 
! Отговори
Георги Шопов преди 8 години
вече и с фалшификация нестава много малко гласуват и затова преди искаха да не гласуваме а сега под конвои до урните "а броенето и пчатницата" Оформят"резултата".
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
когато видя че работят за България тогава ще гласувам защото до сега работиха само за собствените си джобовеИЗРОДИ
26
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще пусна невалидна бюлетина за да участвам в томболата.
25
6
 
5
 
! Отговори
гербист-столичан преди 8 години
Добре е че следваме световните тенденции и въвеждаме стимулирането на гласуването. Така повече хора ще гласуват и властта ще е по-представителна. А и хората ще имат полза, кой джип, кой плазма, може да се надяват да спечелят и те нещо. Важно е да е томбола, защото така всички ще се надяват, съответно всички може да отидат да гласуват. Томболата е най-доброто решение за привличането на повече гласове с по-малко пари.
24
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
сега видяхте ли за какво сте гласували какви хора с какъв потенциал сте пратили в нсзадачата им е да циганизират обществото защо не търсят причината защо хора като менене гласуват при наличието на 200 партии защото материала не струва от 1978 ни управляватсамо *** и затова никой не ни бръсне за слива

Спонсорирани публикации