Дилян от Пловдив - едно от дечицата, чакащи надежда

Майка му Даниела: Павел Александров е арогантен, фонда – не работи
Обновена: 21 апр 2016 06:55 | 20 апр 2016 21:30,
26
Дилян от Пловдив - едно от дечицата, чакащи надежда
Снимка: Dnes.bg

Малкият Дилян от Пловдив е едно от всички 43 деца, чиято съдба трябваше да бъде решена по време на заседание на Фонда за лечение на деца в чужбина. До заседанието обаче така и не се стигна, защото над 10 души от структурата бяха задържани при акция на ГДБОП. Сред задържаните е и шефът на фонда Павел Александров.

Още по темата
Детето има тумор на гръбнака, а от фонда вече месец и половина бавят решението си за провеждане на лечение в чужбина. Четиримесечното бебе все още не може да замине за лечение в чужбина.

Дилян е с тежко онкологично заболяване на гръбначния стълб. След като у нас не може да получи адекватно лечение, семейството е насочено да търси помощ в чужбина. Във Фонда за лечение на деца в чужбина обаче родителите се сблъскват с бавна и дълга процедура, който забавя лечението на детето им и рискува живота му.

„Аз разбрах, че тази институция не работи, защото й трябваше много дълго време, за да разбере, че за детето няма адекватно лечение в България”, разказа пред Dnes.bg майката на Дилян – Даниела Христова. Освен с бюрокрацията Даниела се сблъсква и арогантно отношение от шефа на фонда, който е задържан.

„Говореше ми на бе, на ма. Упрекна ме, че не съм била толкова активна. Арогантното поведение се преглъща. В случаят аз се боря за живота на детето си, защото с бездействието на институцията шансовете му за живот намаляват”, твърди още майката от Пловдив.

Даниела е подкрепена и от други родители, които са станали жертва на подобно безхаберие от страна на фонда. Те са организирали протест, който ще се проведе утре в София.

„Дано някой ден този човек да си осъзнае грешката и да я признае пред обществото”, споделя още Даниела Христова.

Все още не се знае кога малкият Дилян ще замине за Германия. Надеждата на майка му обаче е това да се случи възможно най-бързо, защото шансовете на малчугана намаляват във всеки изминал ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
2
 
! Отговори
Цирка им е безплатен преди 8 години
Това е системата на Борисовото управление. 1. Назначава престъпници на високопоставени отговорни държавни длъжности..2. Дава им власт и ги оставя няколко години да се накрадат чрез законен рекет върху народа.3. Момента на "хващане" е важен и разплащателен. комисионна за управляващи и правосъдие.4. Пуска ги на свобода да си харчат своя дял от краденото. 5. В един момент когато късопаметния народ забрави тайничко им дава друга служба за кражба.Това е система на всички управляваще
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За съжаление борбата за живот е война. Какви са уставите по време на война ? На бойното поле има много тежко ранени които са живи но не реагират, тежко ранени които се мъчат да се изправят но им липсва крак или ръка, леко ранени които са изгубели крак ръка зрение но се движат.Първо се помага на леко и тежко ранените а тежко ранените които нямат шанс или имат малък шанс за живот остават последни. Това и днес е закон на всяка войска която воюва на бойно поле,Дано бог помогни на това детенце.
16
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това дете няма шанс и не бива за него да се харчат пари. Трябва парите да отидат за някое дете което наистина има шанс за живот. Трудна е задачата на комисията. Те разпределят пари, не дават живот. Няма гаранция, че лечението в чужбина ще е успешно. Ако бяхме толкова богата нация нашата медицина щеше да е на световно ниво и нямаше да се налага да пращаме децата за лечение в чужбина. Щяхме да ги лекуваме тук. Все пак фонда го има и нека помогне на някой отколкото да дава пари за загубени каузи.
15
2
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 8 години
А Б.Б реже ли режи лентички. Толкова ли са закостенели управниците, че н виждат мъката на народа . . .Вместо депутат (парламентарна група) Х да се нагърби да с този случей не само гласовете на тези родители а на цяла България щеполучат, но очевидно не си струва за тях.
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бащами нее толкова *** като теб айде поживо поздраво
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм анонимен 13,14,18 да ви кажа утре новините Борисов ще каже ето хванахме корумпирания началник ,ще ви замаже очите а той е негов човек .ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗРИНАТ ОТ ПАРЛАМЕНТА
12
2
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
decata da se lekuvat bezplatno takava trqbva da bade politikata ne roditelite da se prevra6tat v prosqci a al4nite doktori da 4akat da izprosqt pari i da im gi dadat
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 14.Помисли малко !Фондът е на отчет пред МЗ, има граждански надзор, има външен експертен екип, на няколко месеца му правят проверки от прокуратурата и до момента е нямало нищо.На 17.11.2015 Павел Александров се жалва в медиите, че МЗ бави плащането на 1.7 милиона лева, с което блокира лечението на децата и уронва доверието на чуждестранните клиники.Следват две проверки на прокуратурата и ГДБОП в рамките на 3 месеца, докато се стигне до днес. Тотална медийна атака и показна акция на ГДБОП.
10
4
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Има публикувани отчети на Фонда за лечение на деца, За миналата година е одобрено финансирането на 1390 деца от 1575 молби. 414 от децата са лекувани в чужбина. Средно по 4-ри случая на ден. Това не е не работене !Ясно ми е, че за майката нейното е единствено, но може ли да се нареди пред останалите 1400 деца ?За мен това е манипулация, цялата показност го доказва. Просто от МЗ искат да назначат друг по-удобен и дълбоко се съмнявам, че ще стане по добре за болните деца.Помислете преди да раздавате оценки!
9
2
 
26
 
! Отговори
Fff преди 8 години
То не бяха кметове - мутри , то не бе крадене , то не бе корупция , ама да вземете парите на болните деца...бойко борисов ПОДАВАЙ СИ ОСТАВКАТА!!!!СТИГНА ДЪНОТО!!!!
8
3
 
1
 
! Отговори
здрaвният aут преди 8 години
нямaм думи и пъпнa връв ли нямa зaпaзенa след рaждaнето ? Още ли не се зaпaзвaт всички връвчици нa всички новородени ?
7
2
 
32
 
! Отговори
Майка преди 8 години
Толкова ли оскотяха хората в институциите, че да им е безразличен животът на едно малко бебе... Издайте час по-скоро въпросния формуляр, не можете да помогнете, поне не пречете!!!! Грешни хора!!!
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не само фонда здравеопазването като част от политиката на държавата е грешно.Точат се много пари но не от спешните центрове ,личните лекари или специалистите от доболничната помощ, а от болниците .Един пример от социално осигурените богати кралства -принцесите им лежат в болница точно 24 часа след раждане и то нормално а не с измислено секцио, което не означава че лекарския труд е безплатен напротив доста е скъп.
5
4
 
20
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Да се забрани със закон носенето на бурка! Който иска да живее в християнска държава трябва да спазва християнските закони!
4
2
 
13
 
! Отговори
До Бла Бла преди 8 години
Защото колкото и *** да се са събрали никъде няма да го приемат без формуляр С2 за трансгранично лечение. С този формуляр немците си гарантират плащането.
3
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде пратете това детенце в Германия най-накрая! А разходите да поеме Александров, едва ли ще му е пробелм.
2
2
 
27
 
! Отговори
бла,бла преди 8 години
Да заминава, нали пари се събираха и в сметка, защо чакат този фонд? Винаги се събират доста пари за подобни деца, давал съм и аз, всеки нормален човек е. Защо да чакат този "безплатен" фонд, майната му, каквото сте събрали, говорете с клиниката и започвайте да лекувате детето!Дано се оправи детенцето, желая му го от сърце!
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Срамота...