Борисов чака наказани и осъдени от Фонда за лечение на деца

Кабинетът превел още вчера пари за болните дечица
Обновена: 21 апр 2016 12:48 | 21 апр 2016 11:20, Веселина Йорданова
104
Борисов чака наказани и осъдени от Фонда за лечение на деца
Снимка: БТА, архив

Правителството е превело парите за болните деца още вчера, обяви премиерът Бойко Борисов.

Още по темата

По думите му новото ръководство на Фонда за лечение на деца в чужбина ще се събере още днес.

Той призова на заседанието да бъдат и всички членове на Обществения съвет, за да вземат решение за всички болни деца, предаде "Фокус".

Вчера шефът на Фонда Павел Александров и подчинените му в ръководството бяха арестувани за корупция.

Премиерът призова професионалистите в тази сфера да бъдат оставени да кажат дали акцията, която са провели, е успешна и дали са събрали необходимите доказателства.

"За мен е важно, че тези, които са си позволявали да правят нередни неща и се надявам това да бъде доказано в съда, ще си понесат отговорността", каза Борисов. Премиерът обаче посочи, че за да има осъдени, трябва службите да "избродират" това, което правят.

Затова по думите му се наложило по-дълго да се използват СРС-та и свидетелски показания.

"Министър Москов отдавна е подал сигнала, службите го работят. Покрай лекарските протести малко се забавиха действията, защото чакахме момента, в който корупционните практики да бъдат документирани", разясни Борисов.

Премиерът, който откри Форум на министрите на правосъдието на страните членки на съвета на Европа, каза още, че се полагат много усилия за съдебната реформа.

В България няколко пъти се извършва реформа в съдебната система, но все още не сме там, където обществото очаква, посочи и правосъдният министър Екатерина Захариева.

"Ако съдебната власт не действа като коректив, обществото става много чувствително. Принципът на разделението на властите се основава на взаимното им сътрудничество, но това взаимодействие следва да е в полза на обществото и всяко изкривяване нанася удар срещу демокрацията", допълни тя.

По думите ѝ България, както и редица други държави-членки на Съвета на Европа, са изправени пред предизвикателството да осигурят подходящи гаранции за независимост на съдебната власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
следващия бушон преди 8 години
Новия директор:Проф. Владимир Борисов Пилософ е агент, осведомител на тоталитарното ДС, управление II-II-I, ВГУ "ЧЖ", псевдоним "Вайан", вербуван от о.р. Ненко Йоцков Ненков на 27.04.1965 г.,регистриран на 06.05.1965 г. Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 - Рег. дневник; картони обр. 4 2 бр. и обр. 6; писмо вх. No 2286/ 1990 г. с искане "да бъдат заличени от картотеките данните" за аг. "Вайан". Установено е от Комисията по досиетата.
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Осъдени в България с пари хора НЯМА !Корупцията е при доктори и магистрати бе тикво .Едните дават болнични другите отлагат делата за бъдещето.После е минала давността !
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
koga shte doide i tvoyat red... bb ?
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не забравяйте всичко се връща .Тогава ще го видим.
68
0
 
2
 
! Отговори
istina преди 8 години
до кьде стигнаха,нямат срам,вземат парите на болни деца,крадци,нямам думи..
67
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПАК ЛЪЖЕШ ! ВЕЧЕ НЕ ТИ ВЯРВАМ И ГРАМ ! ЖАЛКО ,ЧЕ ЦЯЛОТО МИ СЕМЕЙСТВО ГЛАСУВАХА ЗА ВАС ! ВИЕ ИЗОБЩО НЕ СТЕ ПО-РАЗЛИЧНИ ОТ БСП И ДПС ! ТАКА СТЕ СИ ЛИКА ПРИЛИКА И ВСЕКИ ДЕН ГО ДОКАЗВАТЕ !
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако на тиквата пуснат СРС ще излязат наяве страшни неща
65
0
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
А,не,мат`рялът е лош,какво има да чака от...такова животно?
64
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БНР-новини 11:00-пликове с пари не са намерени при акцията срещу задържаните от фонда за лечение на деца!
63
1
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Колкото повече се задълбочаваме в темата, толкова повече лъсва, че всъщност е точно ПР акция. Хем симулират борба с корупцията, хем омаскаряват неудобен човек, хем слагат ръка върху още едни 13 милиона, от които да крадат!
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обаче докато гнусният гербераст, назначен два пъти лично от Тиквата, се отчиташе редовно в партийната каса, всичко си беше ОК, нали ?
61
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпреки това трябваше ли тези хора да бъдат арестувани от НСБОП? Въоръжени и опасни ли бяха? или това си беше ПОРЕДНАТА ПР акция на Тиквите ?
60
0
 
20
 
! Отговори
Fo23 преди 8 години
борисов , твоето управление стигна дъното.Посегнахте и на парите на болните деца!Ако имаш поне малко срам , се оттегляй- корупцията ти е НАВСЯКЪДЕ , но да вземете парите на болни дечица...
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой върна въпросния директор на фонда, след като беше уволнен от министър Андреева - КОЙ? "Случайно" да е г-н "президентът" /с ОГРОМНО извинение към институцията, която представлява, или по-скоро инизява това недоразумение!!!/...?!
58
1
 
6
 
! Отговори
Чичко Гошко преди 8 години
Да обобщим случващото се :)Правителството предупреждава прогнилото ни от корупция здравеопазване да внимава кога и защо протестира. :)
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Важното е, че процедурите, които се осъществяват за децата, няма да бъдат прекъснати заради идиотщините с директора. Това е от изключително значение и е радващо, че е направено с назначаването на новото ръководство и със започването на работа на фонда. Браво.
56
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прах в очите на хората ,изместване на темата от некомпетентното управление .
55
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"За мен е важно, че тези, които са си позволявали да правят нередни неща и се надявам това да бъде доказано в съда, ще си понесат отговорността", каза Борисов.....Значи и Борисов ще ходи в затвора
54
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очакваме Пълна конфискация на имущество в Бг и чужбина,конфискация на средства в банки на крадците и техните деца,тъщи и сродници и всичко директно обратно във фонда !какви са тея уволнения - ПАРИТЕ на Децата си искаме!
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 65Само не можах да разбера какво общо има Борисов с продажбата на две ЧАСТНИ търговски дружества.................