Борисов чака наказани и осъдени от Фонда за лечение на деца

Кабинетът превел още вчера пари за болните дечица
Обновена: 21 апр 2016 12:48 | 21 апр 2016 11:20, Веселина Йорданова
104
Борисов чака наказани и осъдени от Фонда за лечение на деца
Снимка: БТА, архив

Правителството е превело парите за болните деца още вчера, обяви премиерът Бойко Борисов.

Още по темата

По думите му новото ръководство на Фонда за лечение на деца в чужбина ще се събере още днес.

Той призова на заседанието да бъдат и всички членове на Обществения съвет, за да вземат решение за всички болни деца, предаде "Фокус".

Вчера шефът на Фонда Павел Александров и подчинените му в ръководството бяха арестувани за корупция.

Премиерът призова професионалистите в тази сфера да бъдат оставени да кажат дали акцията, която са провели, е успешна и дали са събрали необходимите доказателства.

"За мен е важно, че тези, които са си позволявали да правят нередни неща и се надявам това да бъде доказано в съда, ще си понесат отговорността", каза Борисов. Премиерът обаче посочи, че за да има осъдени, трябва службите да "избродират" това, което правят.

Затова по думите му се наложило по-дълго да се използват СРС-та и свидетелски показания.

"Министър Москов отдавна е подал сигнала, службите го работят. Покрай лекарските протести малко се забавиха действията, защото чакахме момента, в който корупционните практики да бъдат документирани", разясни Борисов.

Премиерът, който откри Форум на министрите на правосъдието на страните членки на съвета на Европа, каза още, че се полагат много усилия за съдебната реформа.

В България няколко пъти се извършва реформа в съдебната система, но все още не сме там, където обществото очаква, посочи и правосъдният министър Екатерина Захариева.

"Ако съдебната власт не действа като коректив, обществото става много чувствително. Принципът на разделението на властите се основава на взаимното им сътрудничество, но това взаимодействие следва да е в полза на обществото и всяко изкривяване нанася удар срещу демокрацията", допълни тя.

По думите ѝ България, както и редица други държави-членки на Съвета на Европа, са изправени пред предизвикателството да осигурят подходящи гаранции за независимост на съдебната власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Александров е назначен от първото правителство на ГЕРБ, уволнен е от правителството на Орешарски заради доказателства за "неправилно изразходване на средствата", след което е назначен отново от служебното правителство на Плевнелиев. Тиквич, коментар?
31
1
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Чакал тоя! Още уж чака и осъдени за КТБ !
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БойКрация в действие ..
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Гражданин за ЕРБ И олигарски и борис off са свързани като свински черва ***. Въпросът е едни парички на един фонд за мене и за теб, а децата кучета ги яли.
28
2
 
20
 
! Отговори
Възмутен преди 8 години
Това са незаменимите кадри на ГЕРБ :"Арестуваният днес при операция на ГДБОП шеф на Фонда за деца с увреждания Павел Александров е назначаван цели 2 пъти от премиера Бойко Борисов и президeнта на ГЕРБ Плевнелиев, но уволнен от иначе корумпирания Орешарски."Ако ви се чете , четете.onoviniМен ми се повръща.
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако цялата поредица корупционни скандали се беше случила другаде, отдавна да са се отекли в канала со все коалициата си. Дори всичко това да е ПР акция, пак не върви - няма нужда да изписват вежди на един човек, за да извадят окото на цялото правителство! И в двата случая - махайте се! Не ставате!
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
После ще чакаме наказание и съд за теб и кохортата ти. Но колкото чакахме да осъдят комунизма, толкова ще чакаме и за вас. От 26 години съм натопил един налъм в леген с вода и чакам да цъфне.
25
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХАХАХА!НЕ СЪМ ЧУЛ ДОСЕГА НЯКОЙ ОТ ТИЯ МАЩАБНИТЕ КРАДЦИ ДА Е ОСЪДЕН..НЯМА И ДА СТАНЕ!САМО ЩЕ ГО ПРЕМЕСНЯТ ТОЯ ДА КРАДЕ НА ДРУГО МЯСТО!А БЪЛГАРСКОТО КРИВОСЪДИЕ Е СЪЗДАДЕНО ДА ДАВА ИНДУЛГЕНЦИЯ ЗА НЕВИННОСТ ВОВЕКИ ВЕКОВ НА ТИЯ ПРЕСТЪПНИЦИ!
24
0
 
14
 
! Отговори
танкист преди 8 години
кажи за новия, кажи пич. работодател на пашата крадец и мошенник от класа. четете в афера.
23
0
 
23
 
! Отговори
чичо Тиквичка преди 8 години
А бе много ми напомня това на '' убийците лекари'' от Горно Оряховица. Много добра координация на меверето, боп,гдбоп и послушните медии. Кой ще плаща после Страстбург ?
22
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МУТРА от Банкя!Не е твоя работа нито да казваш нито да очакваш да има осъдени!!!!Това не е мутренска бригада, където желанията на боса се превръщат в реалност
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а кой ще се извини после ?
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
никой , ама никой няма право да разследва Бойко в тази държава !
19
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е България - премиера е пъдар , но и ЦАР !
18
2
 
17
 
! Отговори
селянче преди 8 години
тва беше недосегаемия премиер Бойко - нали ?
17
2
 
25
 
! Отговори
:( преди 8 години
Светецът превел пари в сметките! Лично той се е заел. Той е велик!Ако е имало престъпления къде спаха ГЕРБ цели 6 години ? Боко е на власт 2 мандата !!!!Ако пък няма престъпление и се прави ПР, както твърдят някои НПО-та... още по-лошо!
16
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВАЖНОТО е ЧЕ МОСКОВ има служебно БМВ за 200 000лв.
15
2
 
16
 
! Отговори
made in Bulgaria преди 8 години
Който и да питаш в държавата - никой не е искал да избира ГЕРБ , а най малко Бойко - ама ей на ПРЕМИЕР е Бойко , а ЦСКА размаза БЕРОЕ ?шефа на ДАИ лапал мангизи , а сега пиива шампанско ?ГАЛЕВИ с присъда и никой не е чувал за тяхА ГЕОРГИ от ВРАЦА го пребиха , но починал от ухапване на комар ????????
14
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Лошото е, че само от там чакаш наказани и осъдени!!!!!!!!!!!!!!
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наскоро е имало прокурорска проверка преди два месеца и всичко е било наред. Как за два месеца тоя фон завлече държавата с милиарди ??? И сега като излезе че пак тези хора са невинни КОЙ ще им се извини БЕ бате или всичко е заради майката на Дилянчо дето го били забавили ???