Фондът за лечение на деца няма вече да бави документите

Владимир Пилософ гледа на позицията си като на нещо временно
22 апр 2016 09:44,
14
Фондът за лечение на деца няма вече да бави документите
Снимка: архив, Bulphoto

Стабилизиране на работата и връщане на доверието във фонда - това са задачите на Владимир Пилософ, новият директор на Фонда за лечение на деца в чужбина.

"Надявам се това за мен в личен план ще бъде временно нещо, тъй като имам достатъчно стаж зад гърба си и да бъда директор на фонда не ме блазни", коментира той.

Още по темата

Новият директор на Фонда заяви, че няма да има забавяне при обработката на документите на деца.

"Още вчера беше проведено първото заседание на обществения съвет, на което бяха разгледани част от най-спешните преписки на деца, които кандидатстват за лечение в страната или чужбина. И мисля, че успяхме да разгледаме половината и следващата седмица, вероятно в сряда ще има още едно заседание, на което да разгледаме останалите. Тоест на практика забавяне в разглеждането и взимането на решения няма да има", увери проф. Пилософ пред БНТ.

Той обясни, че Фондът има две структури - административна, чийто бивш шеф беше Павел Александров, и общественият съвет, който два пъти в месеца взима решения за пациентите, които трябва да бъдат изпратени за лечение в чужбина.

По думите му, Фондът е една институция, която всекидневно приема по десетина преписки, които са медицински документи - 90 на сто от тях, и няма медицинско лице, което да е в състояние да анализира тази документация от медицинска гледна точка и много бързо да реагира по тази линия.

"И мисля, че някои от забавянията се дължат не на това, че фонда не желае нещо да свърши или е забавял съзнателно, но е нямало как да придвижат нещата, защото не са имали съответната компетенция", отбеляза още проф. Пилософ.

"Аз съм си поставил задачата да огледам нещата, да формулирам основните насоки, в които трябва да се работи, да предложа на здравното министерство тези насоки и ако те ги приемат добре, започваме да работим по тях едно по едно. Тук не трябва да се бърза, за да могат да се вземат разумни решения, които да бъдат полезни и за обществото, и за разумно използване на средствата, които се отпускат в този фонд и най-вече за децата, които се нуждаят от по-специално лечение", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Идеалист преди 7 години
Смятам, че Проф. Пилософ е постъпил наивно, като е приел да бъде назначен от Москов на този важен пост. Целта на Москов и съдружие е да закрият фонда и да обсебят средствата му чрез МЗ. Проф. Пилософ е приел поста с за да не се спре работата на фонда, дано не бъде последния директор на тази важна институция, която все пак не е пряко подчинена на фашиста Москов!
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
силата е ДС която още си е на власт за неграмотните Държавна сигурност
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докторе я кажи защо синовете ти толкоз много крадат бе?Да не са се матнали на татко си?
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя Философ новия далавераджия ли е - от дългата резервна скамейка на Тиквата ?Я му публикувайте биографията, та на заспалия материал дано най-после му просветне.
7
0
 
7
 
! Отговори
мага преди 8 години
цялата рода бащата и синовете Борис Пилософ и Аспарух Пилософ са изманици и българопредатели чудя се коя е тая сила която им предлага власт и пари
6
0
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Синовете на Владимир Пилософ - Борис Пилософ и Аспарух Пилософ са свързани с ДДС измами за десетки милиони.Една от фирмите Джакомо - Борис Пилософ" се оказва работно място на видния сикаджия Румен Николов-Пашата. Аспарух Пилософ е и началник на кабинета на Румен Овчаров( един от най-корумпираните министри в историята ни).Каква изненада ! Откъде ли са се научили на тези "висок" морал ?
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много е късно вече не вярва , лев няма да видите от хората , лесно се губи доверие но трудно се печели , жалко за тези малки душички
4
0
 
6
 
! Отговори
маткал преди 8 години
където замирише на пари махат читавите хора и се намърдват евреите, откъдето са минали трева не никне и този фонд ще опоскат и всички деца ще пращат да се лекуват на двойна цена в еврейската държава
3
0
 
6
 
! Отговори
к.р преди 8 години
поредния ДС кадър наместен след партенката, да видим дали ще докажат изобщо нещо
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да връщат всичите откраднати пари!-Веднага ! - само тогава ще повярвам,че съществува държава България . какво е това ? - като хванат ,че някой крал го уволняват и нищо.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
синовете му нагло точат държавата, на какво да се надяваме от него