Родни влакове летят с 200 км/ч., но до 4 години

Дотогава трябва цялото трасе в Южна България да бъде модернизирано
Обновена: 26 апр 2016 15:26 | 26 апр 2016 15:14, Красимир Ангелов
127
Родни влакове летят с 200 км/ч., но до 4 години
Снимка: Facebook

До четири години цялото железопътно трасе в Южна България ще бъде модернизирано и влаковете ще могат да развиват скорост до 200 километра в час, обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски след откриването на реконструираната Централна ж.п. гара в София.

Централната гара е готова за експлоатация, остават само довършителни работи в отделни помещения, но до дни и там ремонтът ще приключи, категоричен бе министърът.

Той увери, че на 16 май, заедно с премиера Бойко Борисов, ще тръгнат от ГКПП "Капитан Андреево" с влак, за да проверят трасето.

"На практика трасето от пристанище "Бургас" и от ГКПП "Капитан Андреево" до гара "Септември" е готово за скорост до 200 км/ч, каза министърът. Сега текат процедурите за отсечките от Септември-Елин Пелин и София-Драгоман", за да може да се направи връзка между сръбската и турската граница и Бургас - сръбската граница, допълни министърът.

Той посочи, че паралелно с обновяване на инфраструктурата, БДЖ трябва да се подготви с процедура за нови влакове. Парите за тях трябва да дойдат от концесията за Летище "София".

"Процедурата за концесията утре ще бъде пусната за съгласуване и след две седмици ще бъде гледана от Министерския съвет", каза министърът.

Политическото ни решение е да има приватизация на "БДЖ-Товарни превози", проблемът е, че няма желаещи да го купят, каза още министърът, цитиран от БТА.

По думите му ако няма сделка за дружеството, в Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол има план за оптимизация и преструктуриране, за да се спре със загубите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
9
 
! Отговори
hahahahahahaaaaa преди 8 години
ХАХАХАХАХАХА това го чуваме от толкова години че ни втръсна. Летят ама летят с 44км. Никога това няма да стане в България а ко се промени няма да е след 4 а след 44 години. Тогава хоратя сигурно ще имат летящи влакове, а ние ще се радваме на бързите влакове. Както винаги ние сме поне с 40-40 години от напредналите....жалко за нас.....
74
3
 
5
 
! Отговори
Помня-помняяя преди 8 години
До Анонимен 94Помня ги, помняяяя и даже съм се возил и на двата. Няколко пъти. Ама не помня да имаше възспоминателни табели, че летят по релсите благодарение на мъдрото ръководство на ГЕРБ.Нямаше такива, нямашееее. И тука няма да има...
73
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
опитват се да замазват малко сега, преди утре да издухат, че 23-24 милиарда станаха вече награбените парици, и те горките не знаят защо да стоят повече...Въпросът е защо ние да стоим?!?За да им плащаме мало.умните вересии ли?
72
3
 
18
 
! Отговори
ГЕРБ Крадци преди 8 години
Родните ГЕРБЕРИСТИ КРАДЯТ и ВЛАЧАТ със СВЕТЛИННА СКОРОСТ и то СЕГА, БЪРЗО и на МОМЕНТАКОЙ ЩЕ , ДА ИМ ВЯРВА??????!!!!!!!!!
71
3
 
11
 
! Отговори
Помня-помняяя преди 8 години
До гербист-столичанВидими са видими. Даже на горната снимка я какво мъдро ръководство - тиква, ромче и няколко свиркаджии. И другите сте такива мъдреци. Само дето не знаете, че по линии за 130 км/ч влаковете не могат да се движат с 200...
70
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Toya opredeleno Niama idea za infrastruktora I polojenieto na BDJ v momenta .niakoi pak shte gushne narodni parici. ..Jalko za naroda
69
18
 
2
 
! Отговори
гербист-столичан преди 8 години
Те комунистите на времето бяха силни само на приказки, а при нас има резултати, видими резултати. Защото ние имаме волята да ръководим държавата и да вървим напред по пътя на прехода и реформите.
68
5
 
8
 
! Отговори
Помня-помняяя преди 8 години
До гербист-столичанТо по времето на Вълко Червенков и море до София копахте, пък после взехте, че го заринахте.
67
16
 
2
 
! Отговори
гербист-столичан преди 8 години
Нека да летим с влака до морето с 200км/ч, да видим че прогреса е добро нещо и нека да не го отричаме. Ето че вече имаме нови и съвременни ЖП линии и влакове, редно е сега да прогледнем и народа да започне да използва придобивките. И метро построихме и продължаваме да строим, и магистрала за морето построихме, сега и влаковете за морето са готови, браво.
66
3
 
16
 
! Отговори
До 81 преди 8 години
Много време трябва да мине, за да стигнем скоростта на Чайка-Експрес от преди 40 години (пуснат на 6 август 1972 година), ако изобщо доживеем такова време.
65
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То по задание го правят за до 160 км/ч, а този по стар герберастки обичай тръби - 200?!? Защо бе чоджум?
64
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колега, товарните превози ще ги вземе Ковачки. Те са много печеливши.
63
3
 
16
 
! Отговори
Смешници преди 8 години
Смешници - до 200 км/час.Че то и сегашните 20-30-50 км/час са до 200 км/час.Ако ще се прави нещо, да се направи като хората - примерно влакове със скорост НАД 320 км/час.
62
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На времето (лошото - социалистическото) "чайка експрес' минаваше софия бургас за 4 часа и 40 минути! Ааа - освен това и за 10 лева...Сега - гледам по разписание 6-7 часа. Цените не знам, не се возя. А това за 'товарните превози' дето никой ги не искал - да се обадят на Уорън Бъфет - той изкупи всичките които можа в САЩ (сигурно защото е ***, а бил най добрия инвеститор на всички времена?) или просто ще ги харижат за 1 лев на 'наше момче' а той да ги даде на Бъфет за милиард (като с БТК)?
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 68Свобода за Източна Румелия.
60
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Московски, ще летят те не с 200, ами и с 2000, стига да не ги блокират гръцките фермери. Смешници и *** сте вие.
59
2
 
4
 
! Отговори
Speedy Gonzales преди 8 години
То и 60 км/ч са до 200 :-)
58
2
 
16
 
! Отговори
4 преди 8 години
Писма ми от Герберски тъпизми. Пак за Южна България - абе те тия зная само София и Южна България. А Северна? Тя не съществува за Бойко и с-ие! Давайте да минаваме към Румъния най-добре...че тия както са я подкарали...скоро ще ни изключат от територията!
57
2
 
11
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
до 200 км/ч включва и сегашните 60 км/ч, пак тиквена демагогия в действие.
56
3
 
6
 
! Отговори
200км/ч преди 8 години
Предлагам на министеро дето ръси тъпотии аз ще му осигура един локомотив и един вагон за скорост 200 км/ч, той да натовари министерскийо съвет и ша ги подкараме от Пловдив до Бургас с 200 км/ч. Ама да знаят, че машинисти нема да има, за да не зяносаме и тех. Ай дано се съгласи, че да са утървем.

Спонсорирани публикации