България – в топ 3 на руските туристи за това лято

Ангелкова: Привлякохме голяма част от туристите на Гърция и Турция!
Обновена: 28 апр 2016 14:05 | 28 апр 2016 12:14, Анисия Иванова
68
България –  в топ 3 на руските туристи за това лято
Архив: Булфото

Очаква ни много добър летен сезон и трябва да предложим високо качество, за да се върнат туристите и следващото лято. Миналата година се борихме с трудния сезон и започнахме активна работа с големите туроператори. Този сезон България е предпочитана дестинация за лятна почивка. Това заяви министърът на турзима Николина Ангелкова в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

По думите й засилен е интересът от Русия, като страната ни попада в техния топ 3 на предпочитани места за лятна почивка. Очакваме 30% ръст на туристите от Русия, над 20% ръст от Германия, броят на туристите от Великобритания скача с 15%.

"Очакваме повече гости също от Полша, Холандия, Чехия и други страни. За първи път имаме директни полети и туристи от Франция, плавно се увеличават и румънските туристи. Очаквам да спечелим всички гости с високото качество, което предлагаме", обясни министърът.

Според нея сме успели да привлечем голяма част от туристите на Гърция и Турция.

"Тази година обиколихме всички черноморски общини. Обсъждахме теми, свързани с подготовката на предстоящия сезон, както и за лято 2017. Контролните органи изразиха готовност да има приемни навсякъде, за да могат хората да пускат жалби и да се информират. Обиколката по Черноморието няма да е последна, предстоят още такива в най-натоварените месеци. Общините могат да участват наравно в процедурите по отдаване под наем и в концесиите на плажовете. Стигнахме до създаване на звено за борба с шума, въпрос който тръгна от "Златни пясъци", коментира министърът.

Тя обясни, че Министерството на туризма е обявило 24 процедури за отдаване под наем на плажове, като престои да бъдат обявени още 6. Максимално бързо се търсят стопани на плажовете, които са останали без концесионери.

От думите й стана ясно, че и тази година броят на неохраняемите плажове е 90, като 14 са в област Добрич, 22 в област Варна и 54 в област Бургас. Остават трите плажа с по-специален статут - Корал, Иракли, Карадере, които са част от защитените територии.

Министър Ангелкова коментира горещата тема с къмпингуването по следния начин: "Къмпингуването е проблем, който 20-30 години не е разглеждан. Къмпингите са строени 70-те и 80-те години. Секторът е изключително динамичен и трябва да отговорим на очакванията на всички, но да създадем ред и правила. Трябва да имаме чисто море, чист плаж и да предлагаме качествен туристически продукт. Нужен е елементарен достъп до ток, вода, тоалетна, за да осигурим чистотата на плажа".

Тя обясни, че е създадена работна група, в която има представители на всички организации и институции. Те ще се обединят около правила, които трябва да се спазват.

"Хората трябва да знаят, къде могат да къмпингуват и да не нарушават правилата. Надявам се да стигнем до модернизиране на старите къмпинги", каза още Ангелкова.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 8 години
Абе чудна работа-напоследък германци и англичани пият като за световно,а руснаците са културни и дружелюбни.Всеки ден миналата година гледах как немски пенсионери се наливат от сутринта,а руски компаниии си купуват храна,спортуват и за 2 седмици един пиян руснак не видях.Май сме станали дестинация за алкохолен туризъм на западняците.
52
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И слагайте по 2 чифта гуми, знаете колко са мръсни рускините! Евтина стока все пак...
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До пропагандатор"откъде" се пише слято. Няма ли кой да ви научи да пишете на български преди да ви пуснат да пропагандирате?
50
0
 
2
 
! Отговори
пропагандатор преди 8 години
До Анонимен 54от къде знаеш?
49
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миналото лято във Виетнам се рекламираха "russian-free" хотели. На австралийците им беше дошло до гуша да ги блъскат потни и дебели руски лелки. Еле па от пияни руснаци, повръщащи в басейна да не говорим. Та май е време и тук да се категоризират малко хотелите.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До тролгеносенти си голям мечтател, нали
47
4
 
1
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
До Анонимен 51Перфектен е!! Първия Български Президент застанал срещу руските интереси и защитил буългарските !!! Пак ще гласувам за него. Ако Бойко не го издигне пак.............чаооооооо, Бойко!
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До тролгеносенИскам да попитам, какъв рейтинг имат Плевенлиев????????????????
45
0
 
3
 
! Отговори
ххахахааааа......... преди 8 години
До тролгеносенАз мисля, че те всички са влюбени в Плевенлиев...................
44
0
 
2
 
! Отговори
ххахахааааа......... преди 8 години
До тролгеносенСлед 20 години: Бедни български градове, призрачни села!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Прочети още на: dnes.bg/obshtestvo/2016/04/28/sled-20-godini-bedni-bylgarski-gradove-prizrachni-sela.300925
43
4
 
2
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
Имам апартамент на морето. За съжаление 90% от комшиите ми са руснаци. Бедна ви е фантазията на каква селения и простотия съм се нагледал. За да бъда коректен има и една друга "категория" руснаци.Обикновено са от Москва и Санкт Петербург. Супер са. Интелигентни, читави хора.Вечеряли сме заедно. И.....никой от тях не люби Путин!!
42
0
 
1
 
! Отговори
гр.остров преди 8 години
'начи и тука активния сезон е още далече, но самолетите вече пристигат. нидерландци и немци. 'начи слизат от аероплана и се редат на опашка пред офиса за коли под наем на самото летище, обсужеат ги бързо и за има нема половин час с 50-на коли и един автобус а 10-тина човека трансфера е приключил /колите са предплатени онлайн, взимат си само ключа/, 'начи и си викам - те точно тия туристи не мо'е да им ги замеме на гърците, тия само бръмчат по острова - лодки, корабчета, гмурканв, таверни ...
41
6
 
11
 
! Отговори
Братушки здраствуйте преди 8 години
Добре че са братушките. Ако не бяха техните кости и обич към нас, до сега жените ни да са с шамии и фереждета, България да я няма на картата на света, а и приходите от мутренския ни туризъм щяха да разчитат само на мутрите от Близкия изток.
40
10
 
1
 
! Отговори
руските свини преди 8 години
обичат да се къпят до тръбите от канализацията от хотелите..ха.ха
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПАРЛАМЕНТА НА ФРАНЦИЯ ПРИЕ РЕЗОЛЮЦИЯ ЗА ОТМЯНА НА САНКЦИИ СРЕЩУ РУСИЯ И ПЪРВА ГО ЗАЯВИ ПРЕД ЕС ЗА ДА СЕ ПРЕМАХНАТ И ОТ ДРУГИТЕ ЧЛЕНКИ
38
1
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Привлекли сме розови трюфели. Просто в Турция не е безопасно а в Гърция стана пренаселено. Решат ли си проблемите пак ще се размрънкат хотелиерите. Но пък ще закрепят до гладните години. :)
37
13
 
24
 
! Отговори
СЛАВА РУСИ преди 8 години
Българи и руснаци винаги сме съжителствали в мир, това, че политиците плетът интриги е отделен въпрос, но между обикновените хора винаги трябва да има уважение.
36
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До asdКойто и да дойде в* клозет, повече не повтаря. Тук хотилиер с храна ще те отрови,ром ще те окраде, милиционер ще те муфти за пари като просяк, освен ако не снася на бандитите,или пък продава дрога, и осигурява ***. Нацепини батки с татуси, незаконни такси ще ви вземат. На памела зърното ще ядете на плажа. Вкиснат и крадлив обслужващ персонал ще те обслужва. Направо страхотна почивка за мазохисти.
35
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До българинБоклукчийница България-клоаката на Европа...
34
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО33Е ТО НАЛИ НЕМСКИТЕ И АНГЛИЙСКИТЕ ТУРИСТИ СМЕ ГИ ГЛЕДАЛИ КОЛКО СА ТРЕЗВЕНИЦИ ...А ОТДЕЛНО И ЛИПСА НА ВСЯКАКВИ ЗАДРЪЖКИ- СВАЛЯТ СИ ГАЩИТЕ И... С ЕДНА ДУМА ВИДЯХМЕ И ЗАПАДНАТА ПРОСТОТИЯ В ПЪЛЕН МАЩАБ... А ЗА ВЪШКИТЕ - ИМАМ ЧУСТВО ЧЕ ВЕЧЕ НЕ ЗНАЕШ КАКВО ДА СИ ИЗПЛЮЕШ ОТ ЗЛОБА...