Сметка за ток като бърз заем: От 27 лева набъбва на 900

Сметките на Делчо Кирев са по-дълги дори и от гимнастическа лента
30 апр 2016 13:31,
38
Сметка за ток като бърз заем: От 27 лева набъбва на 900
Снимка: bTV

Какво е общото между художествената гимнастика и сметката за ток? Отговорът: дължината. Само че в някои случаи сметката за ток е една идея по-дълга от лентата на гимнастичка. Или директно двойна.

Сметката за ток на Делчо Кирев от Хасково е точно такава. От 27 лева сметка за една година той е натрупал задължения за над 900 лева към дружеството, съобщавa bTV.

Сметките са за 2 хиляди лева. Задължението е за месеци и е платено накуп през февруари миналата година. С това обаче проблемите на Делчо не свършват.

Още по темата

Той получил писмо, че от ЕВН го съдят за тази сума, той им написал възражение, че е платил, те се съгласяват и прекратяват делото.

Целият проблем обаче идва от това, че изпълнителното производство или производство за издаване на изпълнителен лист започва на 23 февруари, а Делчо е заплатил дължимата сметка на 27 февруари, обяснява юристът Тодор Ташев.

Веднъж заведено, делото струва пари. Затова въпреки че си е получил задължението, доставчикът на ток тръгва да си търси разходите по производството - държавната такса от 27 лева и 10 стотинки заедно с хонорара на адвоката - 300 лева.

Впоследствие Делчо разбира, че има начислен още един адвокатски хонорар, който е над 300 лева. Докато стигне пък до съдия изпълнител, сумата подминава 900.

"Не може 27 лева да станат 930 за една година, няма логика”, категоричен е Делчо.

От енергото заявиха, че сумата от близо 930 лева са съдебни разноски, към чийто размер те нямали отношение.

"Това е по-лошо от бързите кредити - там вземаш 30, връщаш 300, тук не вземаш 27, а трябва да върнеш 930. За мен е пладнешки обир”, подчертава Делчо.

Той е решен да търси правата си в съда, за което ще плати още съдебни разноски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
28
 
! Отговори
Хр преди 7 години
Намира се болен от рак в последна фаза и срещу заплащане той свършва това което законодателството не може ! Искам сутрин като се събудя да прочета в Новините че на крадлив депутат са му пръснали мозъка или министър е катастрофирал и мантинелата му е отрязала главата !
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименако беше държатавата на бесните старчета БСП, щеше и в затвора да влезнеш...
16
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво ли ви е в държавата на герберушките? :) Отказваш да платиш 27 лева, защото вече си ги платил? На ти сега - плащай 930 лева, щото си имал наглостта да търсиш истината. Ахахахах. Давай Бойко, давайте гербери - още може!
15
3
 
28
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 7 години
А при бай Тошо не беше така...
14
1
 
9
 
! Отговори
куку преди 7 години
До Момомомо, ти да не си адвокат или вампир, защото вампирите са С повече милост към хората,защото ти пият кръвта само нощем
13
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и така 3 години ми пращаха писма за задълженията на брат ми със закани за дело и частни изпълнители. А през това време брат ми си пие биричката в Германия докато прави покриви и ми вика: Брат, защо изобщо им говориш на тия? Нямаш си развлечения ли? Кажи им да дойдат да ме намерят в Хановер! Та така....
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брат ми имаше задължение към М Тел в размер на 60 лева преди 5 години. Не си ги плати и отиде в Германия. Оставил телефон за връзка- моя. И един ми звъни една сутрин и ми вика: лицето еди си кое търся. Викам няма го. Как да се свържа? Викам: не знам, нямам връзка с него. И оня: предайте на лицето...че ще го съдим и ще покрие разноските по делото. Викам: хубаво, само да се свържа някой ден с него с повелята на Господ. Оня затвори веднага. След месец идва писмо, че ще го съдят...и така 3 години
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аха, значи как става така, че тоя човечец няма ток , а натрупва 900 лева. Нямаше ли закон в ЕНЕРГОТО, ЧЕ СЛЕД МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА ПРОСРОЧЕНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ТИ СПИРАТ ТОКА??????КаК ТОГАВА Е ИМАЛ ЦЯЛА ГОДИНА ТОК? ЛИХВАТА НА 27 ЛЕВА ЗА ЕДИН МЕСЕЦ Е ЛЕВ ДА КАЖЕМ ЗА ГОДИНА...И ТОВА НЕ СТАВА... ТАКА ЧЕ???НА ВСЯКА КАСОВА БЕЛЕЖКА ТИ ГО ПИШЕ ОТДОЛУ. НЕЩО НЕ ВДЯВАМ.
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам за енергото, аз проблеми с тях съм нямал откакто се помня- плащам това което съм консумирал и то коректни отчетени стойности. Миналия месец имах 12 лева сметка за ток, защото не се задържам вкъщи. Един хладилник бичи само денонощно и да пусна на седмицата някоя пералня и един компютър вечер след работа. Къпя се на работа, взимам си готова храна защото се връщам в 21-22 часа и да готвя ли? няма как. Така че тия не са ми проблем, проблема е Топлофикация- искат да им плащам сградна инстала
9
30
 
5
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Делчо е хитрувал и не е плащал, а после реве. Я, да си плаща всеки месец редовно пък да видим дали ще има проблеми.
8
0
 
13
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
Защото със сигурност не е скачал 89 година и не е ***....ст.
7
11
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 7 години
В Германия, Франция, Англия, в повечето цивилизовани страни.
6
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другари , това , че някой е рипал по площадите нищо не решава . След като се разпадна СССР вече беше решено с комунизма да се приключи навсякъде . Проблема е , че капитализма в България се направи от др. Луканов и комунистите , а те както е известно са велики крадци . Култовата фраза на Луканов , ще правим капитализъм ама ние ще сме капиталисти . Е направиха го и него първи го убиха другарите. След това започна един грабеж по лош и от Турско робство . Защо не е така в Полша , Унгария, Чехия .
5
3
 
32
 
! Отговори
ДО 5 преди 7 години
Къде в Света налагат такива Жестоки Лихви ?Или пишеш като жена без мъж ?
4
33
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навсякъде по света, ако не платиш навреме следват жестоки лихви. Само ние тук сме свикнали да си мислим "А, ще почакат месец-два, после ще им ги платя". Та никой не е виновен на г-н Кирев, че е забавил изплащането на задължението си и всички произтичащи негативни последствия от това. Време е да се научим на финансова култура.
3
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е версията на дядото. Честно е да се представят у двете гледни точки. Защо трябва да вярвам за всичко на дядото?
2
9
 
39
 
! Отговори
Професор преди 7 години
В случая Делчо е виновен. Делчо скачаше на площада през 89 година. ЕРП-тата са на загуба. Купуват от АЕЦ за 7,5 стотинки а продават за 17 ст. като ползват диреците и кабелите опънати по Татово време.Плащай Делчо!
1
1
 
44
 
! Отговори
безплатен консултант преди 7 години
Една обикновена права лопата използвана ефективно би помогнала в случая