Проучванията за газ в Черно море са безопасни за чистотата му

МОСВ: Прилаганата технология е най-съвременната и щадяща околната среда
Обновена: 1 май 2016 19:34 | 1 май 2016 18:20, Анисия Иванова
136
Проучванията за газ в Черно море са безопасни за чистотата му
Снимка: архив Булфото

Прилаганата технология при проучванията за газ в Черно море е най-съвременната и е щадяща околната среда, е заявила Ивелина Василева, министър на околната среда и водите. По думите й са взети всички мерки, разработени са координационни действия и планове за недопускане на каквото и да е замърсяване.

Ивелина Василева отбелязва, че МОСВ полага големи усилия за опазване на чистотата на морските води. Близо 350 милиона лева са инвестирани чрез оперативната програма "Околна среда" /2007-2013 г./ в изграждането на пречиствателни съоръжения по цялото Черноморие, съобщават от МОСВ.

Министерството е отпуснало 750 000 лева, с които се подпомага финансирането на проект за изграждането на задържателен резервоар, за да не се повтори замърсяването от август миналата година в с. Лозенец.

Съоръжението ще подпомага работата на съществуващата пречиствателна станция в случаи на пренатоварване, като ще задържа част от отпадните води и ще ги преработва през нощта. От МОСВ отбелязват, че кметът на община Царево гарантира навременното изграждане на съоръжението до новия летен сезон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: МОСВпроучване за газ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
8
 
! Отговори
Пост 2 преди 7 години
Замърсяване на Черно море няма да има, тъй като то вече е мъртво от 200 метра надолу(напоследък се чува, че и от по - малко). Единствено, поради разместването на пластовете сероводород, породено от изтичането на газ от дъното на сондираните региони, ше намалее рибната маса. Особено чувствителни към такива ситуации са дребните и младите рибки и растителния планктон, които от своя страна са храна за по едрите риби. Но мащабите за българския рибар ще се равняват на незаконния улов от турските гемии
53
2
 
14
 
! Отговори
Пост 1 преди 7 години
Дарагие другарки и другари, госпожи и господа, както вече всички се уверихме, България печели от всичките си полезни изкопаеми, дадени на онцесия, под 1% от добива. Плкюс, държа да отбележа, сериозни екологични щети, придружени от усещането за унижение, предизвикано от продажността на политиците и чиновниците ни. Така че, значението дали сте русофоби или русофили е точно никакво по тоя въпрос. Страстите ви са насочени в грешна посока.
52
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано да намерят, да видим на каква цена ще ни го продават и какви данъци ще се плащат! Хайде стига ни занимавайте с глупости. Като затворихме два реактора трябваше да вземем 300 милиона. Сега излезе, че нямало такава уговорка. Французите колко реактора затвориха? Скоро японците ще ни продават кисело мляко. Няма такава държава!
51
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е да взимаме руска газ и с руснаците да дружим.
50
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все едно министърката ще каже нещо друго, нали прибра комисионна пачата. Кво и пука, че след 30 години няма да има риба в морето, нали не живее там пък и ще е умряла дотогава, какво я интересува.
49
0
 
8
 
! Отговори
Teo преди 7 години
'Проучванията за газ в Черно море са безопасни за чистотата му' ... казаха от Диипуотър Хорайзън и литнаха във въздуха от щастие!
48
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който е ходил по чужбина знае че черно море и без това си е ужасно мръсно, в румъния даже не става за къпане, поне да имаме евтина газ преди руснаците окончателно да са ни убили с най скъпите си горива о техните братски цени
47
1
 
2
 
! Отговори
ххахахааааа......... преди 7 години
До ОхуНай-важното е, че Плевенлиев с вас...............
46
1
 
3
 
! Отговори
бг просяк преди 7 години
До Анонимен 83мечти.....мечти.....
45
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е велика държава с велик народ, а Русия е гранясала пъпка с гной.
44
4
 
4
 
! Отговори
А преди 7 години
До БожилБожиле, за да си направиш собствено оръжие, трябват кадри, традиции, много пари и т.н. Като ти гледам руският, а и умните мисли, ти сигурно и колело не може да сглобиш. Такива като теб са основната маса в България. Какви оръжия и ракети ще произвеждаш пиле, когато даже 3 думи не можеш да запомниш как се пишат, а се напъваш да го говориш..?
43
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България може много лесно и бързо да просперира, знам как! Трябва по-често да дават по телевизията силни речи като тази на г-жа Цецка Цачева от Панагюрище! На българите им трябва вдъхновение! Емоция! Ако слушаме всяка седмица по една такава реч, то ентусиазмът и вдъхновението сами ще нинакарат да построим родината си като градина!
42
2
 
7
 
! Отговори
До Божил преди 7 години
Следващата стъпка по този път е да натикаме опозицията по затворите, а на няколко отбрани екземпляра да дадем полоний. После щеналожим контрол над Интернет и ще посещаваме всеки, който напише коментар срещу Правителството.После ще анексираме Западна Македония и ще обвиним за това Гърция и военолюбивия империализъм.И половината път ще сме го извървяли :)
41
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вие знаете ли какви огромни разходи има за извличане на петрол. глобите при замърсяване-огромни. като почнат да умират риби и хора, ЕС ще бие бг мафията с нунчаго по ТИКВАТА.Тиквата само софтуера не може си плати,а машинитр,труда,застраховки,глоби,сертификати и накрая като сложиш огромните минуси -унищожен туризъм,природа,вода... ЩЕ СПЕЧЕЛИТЕ НА КУКОВ ДЕН.ЗАЩО МИСЛИТЕ ПЕТРОЛЪТ СЕ ИЗВЛИЧА НАЙ-МНОГО В ПУСТИНЯТА. ДРЕМЕ ИМ НА АРАБИТР,ЧЕ ПУСТИНЯТА ЩЕ Е ***.ТЕ НЯМАТ ПРИРОДА,КОЯТО ДА УНИЩОЖАТ.
40
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ща да слушам за никакви Русии и за никакви газове! Г-жа Цецка Цачева такава невероятна реч изнесе в Панагюрище, че ми се изпълни душата и нищо друго вече няма значение!Страхотен политик!
39
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно сега е най-подходящият момент да дупчим! Скоро Русия ще си подвие опашката, ще върне Крим и ще си седне кротко да си пие водката и да замезва с хамбургери. Тогава хората пак ще вдигнат цените на петрола и ние ще сме готови!
38
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
скоро ще имате много петрол,но никой няма да го купува. тогава,обаче българите вместо 1 милион лв. за петрол ще трябва да платят 100 милиона за чиста вода,мляко,заленчуци,плодове и месо.ПРОСТИЯТ БЪЛГАРИН СИ ОСТАВА *** БЪЛГАРИН. ВИЖТЕ БРАЗИЛИЯ имат петрол и пак живеят мизерно.ДА ВЯРВАШ В МАФИЬОТА-ТИКВА Е ДА ВЯРВАШ НА САТАНАТА. ВЯРВАЙТЕ,***!!!КОЙ ПЪРВИ СЕ ИЗМЕТНА ЗА ВРЪЩАНЕ НА ПАРИТЕ В КТБ.МУТРАТА БЕШЕ.АКО БРЮКСЕЛ МЪЛЧЕШЕ ОЩЕ ЩЕШЕ ДА ВИЕТЕ КАТО ВЪЛЦИ НА УМРЯЛО И ПАРИ ЩЯХТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ НА
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕМА КВО ДА СЕ РАЗБИРАМЕ.....ХА,ХА,ХАААААААААААА.....КОЙТО , СИ НЕМА------ ТЕХНОЛОГИИ , ХОРА , МАШИНИ , ПАРИ И СПЕЦИАЛИСТИ........ТРЕБВА ДА СИ ПЛАЩА!!!!!!!!!!ЗА ВСИЧКО!!!!!КАТО НЕМА ПАРИ .......С, ДУПЕ...... ИЛИ НЕФТ И ГАЗ!!!!ЗА СВЕДЕНИЕ :РУСНАЦИТЕ ---ПРАВЯТ СЪЩОТО /...плащат си с -----пари от нефт и газ/
36
1
 
7
 
! Отговори
До 64 преди 7 години
Василев,Василев що ви вее вятър на бял кон не знам!!С моментните цени на патрол и газ и всеобщият им спад в света,знаеш ли кога ще им изплатиш разходите и ще видиш печалба от тез които дупчат.........на куково лято,кога си видиш ушите без....................!!Събраха се производители добив да намалят ние СЕГА,ТОЧНО В ТОЗИ МОМЕНТ ДУПЧИМ?!?!?!?!Абеееее,какво да ви приказва човек не знам!!По ми изглежда като далавера за пране на едни пари и усвояването им чрез едни,дет ще дупчат!!
35
7
 
3
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Днеска пия от обяд. Искам да Ви призная, че аз обичам мъже. Търся си мъж да се задомя. Може да си усиновим дете.Ако някой ме иска нека ми пише.Агент Денис Милър!ЦРУ!!!

Спонсорирани публикации