Проучванията за газ в Черно море са безопасни за чистотата му

МОСВ: Прилаганата технология е най-съвременната и щадяща околната среда
Обновена: 1 май 2016 19:34 | 1 май 2016 18:20, Анисия Иванова
136
Проучванията за газ в Черно море са безопасни за чистотата му
Снимка: архив Булфото

Прилаганата технология при проучванията за газ в Черно море е най-съвременната и е щадяща околната среда, е заявила Ивелина Василева, министър на околната среда и водите. По думите й са взети всички мерки, разработени са координационни действия и планове за недопускане на каквото и да е замърсяване.

Ивелина Василева отбелязва, че МОСВ полага големи усилия за опазване на чистотата на морските води. Близо 350 милиона лева са инвестирани чрез оперативната програма "Околна среда" /2007-2013 г./ в изграждането на пречиствателни съоръжения по цялото Черноморие, съобщават от МОСВ.

Министерството е отпуснало 750 000 лева, с които се подпомага финансирането на проект за изграждането на задържателен резервоар, за да не се повтори замърсяването от август миналата година в с. Лозенец.

Съоръжението ще подпомага работата на съществуващата пречиствателна станция в случаи на пренатоварване, като ще задържа част от отпадните води и ще ги преработва през нощта. От МОСВ отбелязват, че кметът на община Царево гарантира навременното изграждане на съоръжението до новия летен сезон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: МОСВпроучване за газ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
8
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
О, да -- знаем !Проучванията и добива на нефт бяха напълно безопасни и за Мексиканския залив !!
33
0
 
5
 
! Отговори
Добавка към 62 преди 7 години
Написах ДЕМАКРАДИ и някой да не си помисли,че е нещо с руски корен в думата!!Сакън!!Просто комбинация от ДЕМАГОГ и КРАДЕЦ!!Написана е по мое усмотрение напълно правилно!!
32
0
 
8
 
! Отговори
пералня преди 7 години
"Министерството е отпуснало 750 000 лева, с които се подпомага финансирането на проект за изграждането на задържателен резервоар"ХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАААААА.......................
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дайте да се разберем!!!Некой демакради се облизват от добива на собствен газ и са сложили вече тигана на огъня пък тя рибата.............се оказа продадена и отдадена на концесия още преди да е уловена срещу 3% концесионна такса върху бъдещи печалби в полза на държавата,респективно в наша!!Е,какво е собствения добив след като 97% от печалбата ще го опъват същите тези,които сега дупчат??Какви ми ги бъщолевите тука бре??Собствено ви е онова,което изхвърляте рано сутрин в едно бяло гърне!!!
30
6
 
5
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Мачкай Бойко, народа е с теб. Ти си велик политик и държавник .Агент ДарънМилър!ЦРУ!!!
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си вземеме сбогом с челноморието.
28
0
 
2
 
! Отговори
до 54 преди 7 години
Да не сте прекалил с алкохола днес или по лошо, с дрога....
27
7
 
3
 
! Отговори
тролгеносен преди 7 години
До Анонимен 43България ВЪПРЕКИ Русия и *** и като теб върви напред. "Великия" социализЪм и завеща дълг 120% спрямо БВП/ има статистики и факти неоспорими/. Другарите социалисти разграбиха после де що има. То банки ли не бяха, то пирамиди ли, то Виденова и Луканова зима ли не беше.......ДрОгарите откраднаха само един милиард долара от така наречените "външно търговски дружества". И до ден днешен никому не е известно КОЙ прибра тези пари през 1990 г.......
26
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много хубава реч на г-жа Цецка Цачева дават по телевизията от Панагюрище!Много хубаво говори тази жена! Много акъл има, силна емоция и огромна доброта!
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой просто "перачите" на пари..........................
24
1
 
6
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Проучванията са безопасни... А ДОБИВА БЕЗОПАСЕН ЛИ Е БОКО? Щото проучванията не са самата цел, евентуалния добив е целта.Ново лапане ли се очертава? Контрабандата и обществените поръчки не са достатъчни? Още ли трябва?
23
3
 
2
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Добре, че е Русия. На гейския запад разпадащ се от мигранти , на кой ще разчитаме? На Краварите ли?Агент Фред Кент!ЦРУ!!!
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 40Приятно е да се четат мненията на гордите, образовани, талантливи и реализирани българи, които вече фасул, чесън, магданоз и чорапи не могат да си произвеждат, а внасят, но се присмиват на Русия, (в тежка икономичекса криза), устите ни са пълни с го вна, които неуморно изливаме в нета през служебните компютри! Да жевее България!
21
1
 
1
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
До extremist 38Газпром
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До тролгеносенГледам евротлантическа България от вътре много стабилна, затова изобщо не гледа навън освен да изнася високотетхнологични евтини пpocтитутки да задоволяват мераците на западноевтопейците и да внася домати от Турция и от Македония защото не може да си произведе сама.
19
2
 
1
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
...НАЛИ ,.........."ЧЕРНОТО МОРЕ Е БЕДНО НА ПОЛЕЗНИ ИСКОПАЕМИ" ,бе... РУСКИ ДУПАРНИЦИ ...ХА,ХА,ХАЗАЩО ТОГАВА СЕ ТРЕВОЖИТЕ ЗА ....."ОКОЛНАТА СРЕДА".......?????????????ШЕ ,....ПОКОПОТ , МАЛКО КРАВАРИТЕ ...... И ТОЛКОВА...!!!!Я , ВИЕ СИ ИЗПИЙТЕ ВНОСНОТО "КРАВЕ МЛЕКО" ..../от Русия/......ха,ха,хааааааа....ПОЛЕЗНО Е...!
18
5
 
1
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
Знам, че руския *** няма да спре. Те за това му плащат. Ама и вие не спирайте! Навирайте го на кучето в.......
17
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 15Айде изкара 10 копейки бегай да почиваш утре пак - луд и комунист умора немат!
16
3
 
3
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
До вчера, същия руски *** ни "убеждаваше", че Чернобил бил "дребна авария" и ся изведнъж се замисли за екологията при проучванията за газ!!!!!!! Неам думи. Наистина нямам. Трола не е човек.
15
1
 
1
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Слава на Русия. Слава на Владимир Путин.Агент Ашли Хейли!ЦРУ!!!

Спонсорирани публикации