Каша: Българка, Холокостът и австрийско правосъдие

Защо българка бе обвинена в насаждане на расизъм в Австрия?
Обновена: 12 май 2016 09:53 | 12 май 2016 09:52,
49
Каша: Българка, Холокостът и австрийско правосъдие
Снимка: Bulgaria ON AIR

Австрийските власти са подвели под отговорност българския политолог Мирослава Козлекова по обвинение за насаждане на расова омраза и непризнаване на Холокоста. В Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR българката заяви, че директни доказателства все още не е виждала.

Козлекова е извикана днес за разпит и ще се запознае с разписната преписка от делото, както и ще погледне доказателствата срещу нея. Тя заяви, че е изключително изненадана и възмутена от призовката, "защото по никакъв начин не е поддържала националсоциалистическа идеология и никога с постовете си във Facebook не е подкрепяла подобна идеология, която й е напълно чужда".

"Въз основа на снимки, които някога съм поствала във Facebook е направено на мое име донос преди време, на което не е обърнато внимание. Анонимният информатор, който е направил доноса е настоявал въпреки всичко да се повдигне обвинение и прокуратурата е решила да го повдигне. Не откривам пост, в който съм казала нещо за Холокоста, освен в един, в който като статус пиша, че актуални и политически развития и войни са много опасни, защото биха довели до един нов Холокост, което е нещо много страшно. Не, че не отричам Холокоста, но че го намирам за нещо, което застрашава цялото човечество и съм писала не само към евреите, а и към другите народи", уточни тя.

"Това, заради което мен ме викат на разпит е за разпространяване на идеи, свързани с подбуда за възраждане на националсоциалистическата работническа партия", поясни тя.

Това е един много строг закон в Австрия и се преследва с много тежки наказания, но до една степен позволява голяма манипулативност, посочи политологът.

"Защото, ако на някого си неудобен или не харесваш, някой вместо да влезе в диалог с теб би могъл да направо да направи анонимен донус и да спре свободата на другия да изразява мнението си, защото човек вече става много предпазлив", добави тя.

"Имам гражданската си позиция, която открито изразявам", подчерта още тя. Козлекова заяви, че пише за събитията, които се случват в българската общност във Виена, също така коментира политически събития от България и други.

"Много често правя преводи на статии от австрийската преса с мой коментар към тях", допълни тя.

Козлекова е отказала адвокат, "защото смята, че срещу нея няма доказателства, които да докажат подобни дейности, умисъл за извършване на подобна дейност, която ме обвиняват".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Зо Занзибар преди 7 години
Газибар, в главата ми всичко е подредено. Мен са ме учили да мисля. Това е по-доброто, отколкото да знаеш. А знам аз много и това е отбелязано от такива хора, каквито ти никога няма да срещнеш. От учени със световна известност. В Америка ми казваха: "Walking Encyclopedia Britannica". Първата ми книга бeшe "Братя Данчови", не "Братя Грим", когато започнах да чета на 4 години, след това дойде БСЭ, Meyers, Britannica и много книги и справочници. Не се заяждай с хора, които не познаваш - тыпо е!
35
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не съм го веждал тоя Холокост с тия чуждици полиглот да съм не мога се опраи ,човек ли е кола ли е що е ?
34
2
 
4
 
! Отговори
Злостър преди 7 години
Не бъркайте хазарите с евреите. Те ни мразят, защото сме ги клали 2000 години и точно толкова години са нямали държава. Който се интересува да почете за етиопското начало на хазари и евреи и Народът на слънцето, а.к.а. българите.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
stihotvorenieto na Ivan Vazov. .Zhidov grob Zashto ne se izuchava,veroyatno kato vsiaka druga istina e neudobna.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напишете в ю туба:Натаняху за Х.и.т.л.е.р. и се учете.
31
2
 
2
 
! Отговори
Занзибар преди 7 години
АНОНИМНИК, явно тук си чел нещо, там друго, в главата явно всичко е на супа, така че ще го систематизирам и намеля, специално за теб, за да го вденеш от първия път:До 1939 г. в световен мащаб, евреите са били не повече от 3 - 3,5 млн. А цифрата 6 млн. освен смях, не буди нищо друго. След което свършва войната и се изгражда страната Израел при това по единственият нотариален акт, който имат - Стария ЗаветСега по-ясно ли е, или трябва да търся други изразни средства, за да го асимилираш...
30
1
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 36 преди 7 години
Най-достойний от достойните неанонимни, които излизат с името си и даже с ЕГН-то си, не разбрах, мен ли визираш? Другият път напиши на поста! Не знам какво разбираш под "признати учени", защото много добре знам, какво означава понятието. Даже си има наука наукометрия, където се отчитат разни импакт-фактори и др., нямам време да си го губя с твоето просвещаване. Финалът ти добре те характеризира. На ЗАНЗИБАР казвам, че не всчки избити са били кремирани, така че бакалските сметки не вървят! Не с
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Хора, обичам ви, бдете!" - Ю.Фучик. "Фашаги, ненавиждам ви, ***!" - АЗ. В момента фашагите вдигат глава в България, Литва, Естония, Хрватска, Украина! В Украина започнаха да избиват народа си, да горят живи хора в Одеса, да обстрелват народа на цяла Източна Украйна.В Хрватска реабилитират усташите, в Латвия - айсзаргите и даже масов убиец, когото МОСАД ликвидира в Аржентина. Нашите правят "Луков марш" и постоянно цапат Паметника на Съветската армия! Внимавайте да не пресолите манджата!
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АНОНИМНИКО,ползвай главата по предназначение, не като закачалка или заместващ бормашината уред. По темата има достатъчно написано количества от книги, статии и т.н. от признати учени, които като последствие от 'неблагоразумните си идеи и факти към тях' са сравнени със земята от обвинения във фашизъм, затвор, глоби и публично дамгосване. Това не е свобода на словото, това е защитата на една световна лъжа, написана и налагана от 'победителя'. Което води до:*** нароТ, слабЪ дАржавЪ
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Р. Австрия действа много строг закон, наречен "Wiederbetaetigungesetz". Законът се спазва стриктно, защото австрийците много пострадаха от фашизма. В центъра на Виена има паметник на Червената армия, поддържан в идеален вид. В окървавената от нашия фашизъм България разни при-мати уж-патриоти постоянно правят провокации против Паметника на Съветската армия. Включително и вчера. За Холокоста има много снимков и филмов материал, вкл. немски и американски.ЗАНЗИБАРЕЦО, не се упражнявай в аритметика
26
2
 
12
 
! Отговори
ЗАНЗИБАР преди 7 години
до Два БългаринаЕдин съвременен крематориум гори човек за около 12-16 часа. 6 млн. трупа по средно 70 кг.... Значи 2/3 от Европа, половин Африка и част от аборигените в Австралия е трябвало да бачкат денонощно в продължение на 10 години..... Явно има хора, проЗДи, които не знаят, че историята се пише от победителите. Е са вече знаете.
25
2
 
6
 
! Отговори
ЗАНЗИБАР преди 7 години
Плюс, че българинът си е фаши от където и да го гледаш. Ко значи това - силна армия, силен цар/диктатор, независима политика и т.н. Това е националсоциализма. Т.е. всички са за подобно нещо, т.е. са фаши.
24
0
 
11
 
! Отговори
ЗАНЗИБАР преди 7 години
DONOS ДОНОС ДОNOS DOНОС Д О Н О С99,99 % от журналята в българия са скандално неграмотни и невежи за това, за което пишат. Понякога си мисля, че там работят само хора от Бангладеш и Еритрея......
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАКЪВ ХОЛОКОСТ БЕЕ
22
0
 
7
 
! Отговори
Неграмотници преди 7 години
Обособените части се отделят със запетаи - една или две в зависимост от мястото на обособената част в изречението: в началото, в средата или в края. Въз основа на снимки, които някога съм поствала във Facebook, (!!) е направено на мое име донос преди време, на което не е обърнато внимание. Анонимният информатор, който е направил доноса, (!!) е настоявал въпреки всичко да се повдигне обвинение и прокуратурата е решила да го повдигне.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен, австрийците се гаврят с холокоста. Един такъв просец би направял за смях цялата еврейска банда
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мацка, увий един чаршаф на главата и ще те пуснат. после го свали и се прибирай
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще я пуснат. Няма страшно.
18
1
 
6
 
! Отговори
Щиглиц преди 7 години
къф холокост вееее?!?!?!
17
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората си спазват законите и затова заслужават уважение. Съвсем друг е въпросът, че е такъв закон може да се атакува в международния съд