Толерантност, имидж... Пловдив пощади бурките

Общинарите не подкрепиха искането за забрана
17 май 2016 15:37,
63
Толерантност, имидж... Пловдив пощади бурките
Снимка: архив Reuters

Пловдив пощади бурките и отказа да въведе забрана за носенето им на публични места в града.

Искането на Патриотичния фронт да се забрани покриването на лицето не получи подкрепа в Общинския съвет в града. То бе подкрепено оот 15 общинари, 12 бяха против, а 21 се въздържаха.

Още по темата

Бурките в Пловдив оцеляха след бурни дебати, а забраната не бе въведена с мотива, че градът  е Европейска столица на културата, досега всички религии са живеели мирно и кротко и подобно решение би развалило имиджа на града, съобщи bTV.

По-рано днес един от вносителите на предложението Александър Сиди от ВМРО обясни, че и от двете страни на Пловдив (Пазарджик и Асеновград) има радикален ислям и вече и под тепетата има забулени жени. Според мнозинството в местния парламент, обаче, подобни твърдения не отговарят на истината.

Първата забрана за носене на бурки беше въведена в Пазарджик, където подобно нетрадиционно облекло беше честа гледка в ромския кв."Изток".

По-късно подобно решение беше прието и в Стара Загора. ВМРО и НФСБ, партньори в Патриотичния фронт, обявиха, че ще работят за подобни решения още в София, Шумен, Хасково, Харманли и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Dimotrov преди 8 години
Tova e star partizanski trik...za primamka ...i posle ....hop nationalizirane...
31
2
 
6
 
! Отговори
SZ преди 8 години
Nishto novo.Kogato V Zarata se biem sreshtu ordite prez 1877,po Plovdiv mestnite varqt pilaf I kafe na turcute.Kravta Voda ne stava.Sram.
30
0
 
2
 
! Отговори
Оня преди 8 години
до аллах акбарБрой си лайковете :) тук колкото по-малко имам, толкова съм по-прав :) просто *** *** сте много повече ;) аре чао и да си изпасеш тревицата послушно
29
2
 
0
 
! Отговори
аллах акбар преди 8 години
До ОняА, "Оня", виж и колко гласове си събрал, нали си много "умен": преброй гласовете на "аллах акбар" и на "Оня" и ги сравни, за да ти се изясни картинката. Аре, чао...
28
1
 
1
 
! Отговори
Оня преди 8 години
До аллахакбарАми нямам идея как да се преборим с тероризма... ако имах щях да я споделя. Но не и със дребни злобни заядливи и просто очевидно заядливи забрани като тази.
27
1
 
0
 
! Отговори
аллах акбар преди 8 години
До ОняОчевидно си голям "експерт" по отношение на борбата с/у тероризма. Хайде, махни кавичките от термина и ми обясни: КАК СПОРЕД ТЕБ МОЖЕМ ДА СЕ ПРЕБОРИМ СРЕЩУ ТОВА ЗЛО? А след това *** да си вземеш и Нобеловата награда за мир - определено ще ти я дадат, няма да оставят толкова учен човек ненаграден, непочетен и забравен. Пфуууу, "умници"...
26
1
 
5
 
! Отговори
българина преди 8 години
Не искам да тревожа майните, но Турция ги чака с нетърпение! Събудете се бе! До Варна не им направиха магистрала но си имат Пламен Горанов. Спите братя българи спите!!!!
25
2
 
1
 
! Отговори
Оня преди 8 години
Колко хора се изтрепаха и изклаха в борисоватаи записите от камерите ги има и никой нищо не прави и всички са толкова некадърни че *** за зеле не става от тях... леле тероризма ще борим като забраняваме бурките... абе вие добре ли сте :D
24
1
 
2
 
! Отговори
Оня преди 8 години
До аллах акбар:Не съм от никакъв отбор. Борбата срещу противниците на човечеството няма и на милиметър да мръдне от такава забрана хахах :) след това кое ще забранят? обувките ... че и там са слагали бомби..или самолетите? или ходенето.. ? сега изясни ли ти се колко си повърхностен и объл?
23
0
 
1
 
! Отговори
Greben canal преди 8 години
Koi znae kakvi dobrovolni kulturni video filmi ste bliknat ot partizanski iatashki Povdiv region i Alioshata?!:-):-):-):-)
22
1
 
7
 
! Отговори
Гърнето с жълтици преди 8 години
Хахахаха... Пловдив вече е БУРКА град, хахахахаха...Избирайте си ги още! Вие умници сте гласували за хора като Гърневски! Гърневски ценност и гордост за Пловдив!
21
1
 
2
 
! Отговори
аллах акбар преди 8 години
До ОняАми щом не знаеш, да ти кажа: може да не ни спаси, но ще улесни борбата срещу противниците на човечеството, които под широките дрехи могат да сложат всякакво количество експлозиви, а след това да изчезнат, без дори лицата им да са записани на монтираните на обществените места камери. Сега изясни ли ти се, или и ти си от отбора на "умника" Гърневски?
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европейска столица на културата. Къде в европейскат култура има бурки? Срам за Пловдив, срам за България. Гърневски е долна изметт!
19
0
 
7
 
! Отговори
Геро преди 8 години
Това е поредното доказателство, колко вреден и унищожителен за България е ЕС!
18
7
 
1
 
! Отговори
Оня преди 8 години
И как по точно забраната на бурките ще ни предпази от джихадистите? Те пасат трева и се разхождат с шалвари и динамит по джобовете? Само се нагнетява атака-дпс помиярщината в момента, че явно пак смятат да изплуват ла*ната скоро :)
17
7
 
4
 
! Отговори
Коко преди 8 години
На всички драскачи по-долу ще кажа,че в един от най-старите градове в света -векове наред, турци,гърци,арменци,българи,еврей и всякакви други народности и националности са живели заедно без никакви проблеми по между си. Само да ви напомня че това не е измислен "мегаполис" пораснал няколко десетки пъти в последните години, от село се превърнал в град и наричат останалата част от България "провинция" прочетете малко позаинтересувайте се и тогава коментирайте
16
1
 
22
 
! Отговори
алах-акбар "зал преди 8 години
Изложихме се и това е. Според някои хора "европейска столица на културата" означава, че няма проблем джихадистите да ни взривяват. Нали сме толерантни, а каква по "европейска" религия от исляма? Този некадърник и продажно *** Гърневски е срам за българите, за тези, които са загинали за България - за опълченците, за руските воини, за румънските, за финландските и т.н. Ако за знаели, че ще носим бурки, е нямало да воюват за нас... СРАМ...
15
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
* щом толкова искат бурки, да заминават за Саудитска Арабия. Там с друго не можеш да се обличаш. Да си събират и де.билните мъже и айде. В България бурките са ненормално нещо. Но вече има ли поне нещо нормално на тази територия?
14
0
 
11
 
! Отговори
българина преди 8 години
Не аз гласувах за герберски кметове и съветници. 200 депутата националисти! На предателите децата им да умрът
13
6
 
2
 
! Отговори
Оня преди 8 години
Леле мале :) големите българи родозастъпници :D ама довечера ще разцъкате у син сити на Амет нали ;) бурките ви проблема хахахаха смешници :D плюйте сега от яд... така стават язвите ;)