След Слави в Лондон: Мила Родино, ти си земен рай!

Стотици българи огласиха метрото с родния химн
Обновена: 24 май 2016 10:30 | 24 май 2016 10:27,
547
След Слави в Лондон: Мила Родино, ти си земен рай!
Снимка: Facebook

След концерта на Слави Трифонов и "Ку-ку бенд" в Лондон, който събра впечатляващите 12 500 българи, метрото в британската столица се превърна в сцена на родния патриотизъм.

В мрежата бе разпространено видео от подземната железница, в която стотици наши сънародници пеят националния химн, прибирайки се към домовете си.

Кадрите породиха противоречиви мнения, като едни нарекоха българите в чужбина "чуждопоклонници", а други се умилиха от национализма им.

"Знам, че концертите на "Ку-ку бенд" зареждат с много емоция и патриотизъм, но искам да се обърна към тези българи в Лондон, които така емоционално пеят химна... не е достатъчно да пееш химна и да се просълзяваш, когато чуеш българска народна песен. Вместо да пеете и да плачете на концерти, елате си тук и работете за държавата си, плащайте данъците си тук, отглеждайте децата си тук, харчете парите си тук. Това е патриотизъм, а не порив на такъв след концерт на Слави. Извинявам се, нищо лично!", написа под видеото Румяна Гетова.

"Браво ЛОНДОН!! Да, мила ни е Родината! А тоя дето се пени, че не сте българи, хич не му обръщайте внимание. Проблемът си е негов... ма и кой ли го пита?", опонира Цветомир Рангелов.

"Мила родино, ама си седите там смешници, чуждопоклонници!", написа и Любомир Нинков.

Васи Стефанова пък му отвърна: "Даже не намирам думи. Пиша и трия изречения вече няколко минути. И какво като сме тук? На нас не ни е мила родината ли? Ние нямаме право да милеем за нея ли? Това, че сме избрали този път, е наш личен избор. Къде живееш и дали си обичаш българското нямат връзка за мен. Аз бях на концерта и емоцията беше уникална - толкова много българи на едно място! Ако не бяхме пели химна, пак щяхме да сме черни - ни така, ни иначе. Струва ми се адски неуместно на такова събитие да те обвиняват за анти-патриот!" 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


547
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
375
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много от вас питат: Защо като са родолюбци не се върнат в България?Ами защото дори да обичат България и дори да харесват придворния чалгаджия Слави. и дори повечето от тях да са *** парчета, оглупени от комунистите ни капиталисти, знаят къде е по-добре.И знаят че нищо не могат да променят в комунистическа България. Дори с фалшивите им уж избори.
374
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен щото вместода видите гредата в собственото си -нашето око ,все *** ви се привиждат V.Що ли японците използват ,,*** ,,и Шведите и Финландците и Норвежците и в Аляска и в Канада и в Япония и в Китай и ..и са част от армейксото облекло на тези държави и ...на калпав ..ушанките виновни...
373
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименА тук останаха Българите--------Добре е че си вярваш...
372
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДо Анонимен Ти не мисли Руската държава-------Кой ти каза че мисля за руската държава ?
371
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави Т. и патриотизъм ? Боже !!!!!!Чалгаджия и патриот ?Все едно Валери Симеонав , ,,патрИота ,,срещу Червената Тиква .
370
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПо добре бедняк в нашата си държава ,отколкото слуга и кенефчия в чужда ._________Стой си бедняк тогава комунистически ***. При комунизма беше гордост да си беден...
369
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен449 Ами работи бе търтей ,не слугувай.,
368
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНе всичко е пари, сънароднико.Тази лакомия дето всички ви е подгонила не е на добре--------Каква лакомия бе чук ? Като си дойда в Бг от какво да живея ?
367
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По добре бедняк в нашата си държава ,отколкото слуга и кенефчия в чужда .
366
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абеее ДК за Бг.
365
0
 
1
 
! Отговори
Hotel Rodina преди 7 години
Ah, kakva interesna vest v rubrikata bg "sport"!:-)
364
3
 
6
 
! Отговори
До До 441 Отворко преди 7 години
Какъв да е, в 1 часа българско време? Някой безделник дето е още на издръжка при мама и тати или най-много някой пазач на някоя автокъща...
363
0
 
4
 
! Отговори
До 441 Отворко преди 7 години
А ти какъв си, там откъдето плюеш?
362
3
 
9
 
! Отговори
До 439 преди 7 години
Вярно, не всичко е пари, но парите са по-голямата част от него.И когато имаш достатъчно от тях, вече спокойно мислиш и за това, дето не е пари.
361
1
 
4
 
! Отговори
~°~ преди 7 години
Do e-vestnik:* Ot 1000 leva na S. v bg trezora vlizat 20%dds - 200 leva.**Ot drugite 1000 leva na B. v bg trezora vlizat 20%dds - 200 leva.*** Kade otivat 400 leva ot bg trezora posle?! @ za jeepkata na Premiera? za jeepkata na Granicharia? druga jeepka?:-):-):-):-)
360
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не всичко е пари, сънароднико.Тази лакомия дето всички ви е подгонила не е на добре.Залагам си главата, че ако Лондон бъде оставен на самоуправление на емигрантите, ще се превърне в бордей за месец.Като дървениците лондонски сте-без гостоприемните англичани умирате.
359
5
 
10
 
! Отговори
До 437 Анонимко преди 7 години
Нито знаеш какво работя, нито пък какви пари вземам. По тукашните стандарти съм даже много добре, с българските няма сравнение. В България ходя само на почивка (рядко) и при роднини. А да те светна нещо интересно - в България има 2.2. млн работещи, а в чужбина 2.4 млн работещи българи. Направи си сметката сам. Гол патриотизъм едобре дошъл на маса и по форуми!
358
2
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Днес е 24 май!Не цапайте празника с мърльовци и празнословия.
357
6
 
8
 
! Отговори
Лондончанин преди 7 години
Англия не е за всеки! Много народ се извървя тук и както си дойдоха, така си и заминаха. Не издържаха на темпото и изискванията. А тези, които пръскат слюнки по нас, да си поиграят да сметнат какви пари влизат от нас в България, пък тогава чак да слюноотделят.Айде живи и здрави!
356
7
 
5
 
! Отговори
Булгар преди 7 години
До 431 Да те светна 427....Поп Кръстьо, is that you?!Я кажи, гласуваш ли на БГ избори, а? Щото, ние българите в България, такива дето ни заГРОБват и после бягат или си седят в чужбина не искаме да имат отношение към нашия живот!А, щом вече си там си продавай душата на който искаш, само моля, не споменавай химна на България... това поне ни остана най святото и нопорочено нещо в нашата родина, та да се гаврят с него продажни чалгаджии...