Подари старата си чашка за кафе, помогни на бежанец

Дарителска кампания събира всякакви домакински съдове
72
Подари старата си чашка за кафе, помогни на бежанец
Снимка: Булфото, архив

Кампанията "Подари старата си чашка за кафе и помогни на бежанец да устрои живота си отново" ще продължи до края на юни, съобщи пред БНР Александра Попова от Съвета на жените-бежанки в България.

Дарителската кампания обхваща всички възможни домакински съдове и кухненски принадлежности – всичко, което се използва в кухнята, обясни тя.

Даренията могат да се предават в хуманитарния център на ул. "Братя Миладинови" близо до Женския пазар всеки вторник между 17 и 19 часа.

Хората, които нямат възможност със собствен транспорт да предадат своето дарение, могат да се свържат с организацията и да уговорят неин представител да помогне за транспортирането.

Според Александра Попова миналогодишната подобна кампания е преминала доста добре и в нея са се включили много хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
6
 
! Отговори
дарител преди 7 години
Защо хора, на които държавата определя минимална пенсия 150 лв да даряват на тези, които биват обгрижвани от същата държава с по 1500? Всеки бежанец да заделя по 500 лв и да ги дарява на пенсионерите.
46
0
 
5
 
! Отговори
Неприемливо преди 7 години
Всичко това се търгува "втора ръка" впоследствие.Опровергайте ни!
45
0
 
1
 
! Отговори
РВ преди 7 години
Чаши, чинии, особено остри ножове съм готов да им дам, но искам лично да им ги поднеса, както аз си знам.
44
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българи, погрижете се първо за българите. Ние мизерстваме, за нашите деца няма места в детските градини, няма нормални заплати, родителите ни мизерстват, а вие гледате бежанците. Грехота и престъпление. Как не ви е срам, вместо да погледнете и покрепите българските ценности, ще ми внасят чуждоезични, чуждопоклоници и друговерци, чиято цел е да променят нашата цивилизация. Това дали биха го допуснали в арабските страни, от опит ще ви кажа, твърдо НЕ!!!!!
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А безплатна вазектомия и връзване на тръби може ли?
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И някакъв бежанец да яде в МОЯТА чиния и да пие от МОЯТА чаша!...НЯМА ДА СТАНЕ!
41
0
 
17
 
! Отговори
да бе да преди 7 години
издръжката на един мигрант струва малк онад 1000 еврака! На ясно сме, че половината от тях недостигат целта си (надписани цени за храни и др подобни - що то ние в бг неоткриваме топлата вода, то това си е евро практика) - значи 2мил. мигранти = 1 милиард евро в някой евро джоб!И аз накрая да им давам от мен - че ние си имаме достатъчно нуждаещи се!!!
40
1
 
48
 
! Отговори
Вие добре ли сте? преди 7 години
Половината българи мизерстват, а вие ми лицимерничите - да сме помагали на мигранти! За какво, че дезертират от родината си, или за това че ако могат ще ни отрежат главите при първа възможност!?
39
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А запитвали ли сте се Европа като стане Еврабия къде ще се дянат разните му там Ватикани, крале, кралици, Лондонски ситита, аристократи, банкери, финансисти, бизнесмени, фабрики, дворци, цялото събирано злато в Швейцария за няколко века колониализъм, доброволно ще паднат в ръцете на тая *** ли, що ли? А де?!
38
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как пък поне веднъж не чух за кампания не на войната? Как така се чуват призиви да запазим гората,океаните чисти,животните живи ,не на месото,но не се чува призив не на войната при това във момент във който човек реже главата на човек ?
37
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имат по няколкостотин евро или дори повече да плащат на трафиканти да ги превозват, а нямат пари за чаша?
36
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подарявам старата си тоалетна хартия на автора на инициативата
35
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа ще бъде Еврабия и това е решено не от вчера,но не това е най драматичното,по интересното е ,че се очаква подмяна на културните ни ценности и разбирания не само на нас а и на арабите, за да се получи едно компактно общество,как ще стане това ? Това ще стане чрез война така като винаги чрез война са се сменяли системите и империите но не и императорите.Всичко друго е спекулации и лъже противопоставяне между САЩ и Русия
34
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как пък не се правят такива кампании за бедните българи, за бабите и дядовците на село, за децата в домове, за хората в неравностойно положение... Спрете с тия бежанци, гади ми се вече от такива каузи. Отидете в едно родопско село или в Северозападна България и вижте каква мизерия е там.
33
1
 
37
 
! Отговори
Емигрант преди 7 години
Аз употребявани чаши не иска. Аз иска български жени без пари и по 1500 евро без да работи.
32
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако им подаря куфари ще схванат ли намека?
31
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От мене имат глътка свеж въздух. Да дишат с пълни гърди, аз черпя!
30
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ко,Не!
29
0
 
39
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
всички бежанци у Германията. нали швабите реваха колко сме грозни, бедни, как ще ходим да ги оберем. да си ги вземат там направо. дават по 1000 евро за бежанец. а за нашите умиращи и агонизиращи баби и дядовци по селата тормозени от ордите *** някой на запад сеща ли се.да си ги вземат бежанците и да им спретват Мюсюлмански Флашмоб на Нова година, по музикални фестивали, дискотеки, паркове и където си щат. да са им честити!
28
0
 
43
 
! Отговори
да преди 7 години
"българинът не е толерантен и ксенофоб"да така е - гордеем се с това и не сме длъжни на никого с нищо условията за бежанци в България трябва да бъдат максимално ужасни за да знаят, че нямат работа тук