Ще пътувате лятото в чужбина? МВнР съветва

Отиващите във Франция за Евро 2016 да очакват засилени проверки
7 юни 2016 14:14, Елка Василева
15
Ще пътувате лятото в чужбина? МВнР съветва
Снимка: архив, Reuters

Външното ни министерство излезе с препоръки във връзка с летния сезон и предстоящи пътувания на българските граждани в чужбина.

Министерството препоръчва на българските граждани да се информират предварително за актуалната обстановка в държавата на пребиваване и да спазват мерките за сигурност, както и да проверят предварително валидността на личните си документи и да ги съхраняват по време на пътуването.

От МВнР препоръчват още при пътуване с личен автомобил да се спазват местните закони и правила за движение по пътищата, както и да се заплащат съответните такси за ползване на пътната мрежа, както и пътуващите да се съобразяват с правилата и определените места за почивка и къмпинг.

Друг съвет е да се запознаят внимателно с дадените съвети за пътуване за конкретната страна на интернет сайта на МВнР и да се регистрират предварително в услугата "Пътувам за" на следния адрес: http://www.mfa.bg/120/patuvamza

При необходимост българите да се обръщат за допълнителна информация и съдействие към българските дипломатическите представителства, препоръчват още от външното ни министерство.

Оттам припомнят, че от 10 юни до 10 юли 2016 г. във Франция ще се проведе Европейското първенство по футбол. Основна грижа на организаторите ще бъде осигуряването на безопасността на участниците, местните футболни фенове и многобройните чуждестранни туристи, които ще посетят страната в периода на първенството.

Към българските граждани, желаещи да посетят Европейското първенство по футбол, Министерство на външните работи има препоръки да бъдат подготвени за засилени проверки на личните документи и багажи - както по граничните пунктове на страната, така и при влизане в стадионите и "фен зоните" в градовете-домакини, да изпълняват разпорежданията на полицията при проверки на документи, личен багаж и МПС, както и в случаи на кризисна ситуация.

Имайте предвид, че достъпът до стадионите ще бъде контролиран на два етапа - първоначална проверка за сигурност в периметъра около стадиона (физическа проверка на лица и личен багаж) и вторичен контрол на билетите и личните документи преди самото влизане, предупреждават от МВнР.

Обемистите лични багажи и забранените предмети (джобни ножове, остри предмети, фойерверки, големи чадъри, вувузели, алкохол) ще бъдат предавани на съхранение, а лица без лични документи или с агресивно поведение няма да бъдат допускани.
Стриктният двустепенен контрол предполага по-ранно идване на самия стадион преди началото на мачовете.

Посетителите на т. нар. "фен зони" за наблюдаване на футболните срещи ще бъдат също обект на засилени предварителни проверки при влизане. Обемистите лични багажи ще бъдат предавани на съхранение, а лица със забранени предмети (ножове, фойерверки, алкохол и др.), няма да бъдат допускани.

При необходимост /инцидент, заплаха и пр./ трябва да се набира тел. 112 - единен европейски номер за спешни случаи. Той се избира директно, като след обаждането на оператор следва да се уточни видът на исканата помощ (полиция, медицинска помощ, пожарна, пътна помощ), припомнят от МВнР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: пътувания в чужбина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Унимателно с Френската Жандармерия да ни ядете Лабут Посолство на България в Франция е пълна НулаКакто и в ОстаналитеФренските Полицай ич не обичат Българи ОЩЕ по малко Футболни Запалянковци
9
0
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Някой някога ако му е притрябвала помощ от българи в чужбина знае, че удря на камък. Ако звъннем на посолството стои някаква примадона там и ти се обяснява че не може да помогне, че трябва да си платиш солено, че след малко излиза в почивка и т.н. Отвратен съм от всички български посолства където съм бил.
8
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Су 34ти отлитай за путинландия и нас не ни мисли. Само внимавай покрай Турция, да не дадеш фира.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Отиващите във Франция за Евро 2016 да очакват засилени проверки"Не, мерси, предпочитам да гледам фойерверките по телевизията.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Носете си свинска мас за всеки случай. Не се знае кога може да ви потрябва и ще се различавате от килимаджиите.
5
2
 
5
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
А пътуващите за Турция *** да очакват мощни терористични атаки от ПКК и изхвърлени на плажа трупове на сирийци, удавени миналата година.Приятно изкарване!
4
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2Границите ги затвориха проверките са навсякъде в западнала европа.абе ушaнко ти ходил ли си в западна Европа или преписваш от листчето на руското посолство?Върви в русия или на мaйната си.
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1Ще пътувам. В Турция. Но ми трябва танк. Откъде да се снабдя?питай отпускарите в Донбас. В руската армия така излизали в отпуск - кой с танк, кой с Град, трети с Бук...
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Информацията на сайта на мвнр е от преди година. Няма ли някой чантаджия да я опресни?
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ккто бях писал преди 15 години ес е вавилонска кула която ще се срути с гръм и трясък. Е вече се срути и то с голям трясък! Гръмна тресна та чак се разпадна. Това ли е бленуваната сЛобда и ДЕМОНИ-крация? Да това е сЛобдата и ДЕМОНИ-крацията на ТРИПОЛОВИТЕ! Границите ги затвориха проверките са навсякъде в западнала европа. Напълниха се със ИНЕЖЕНЕРИ IT СПЕЦИАЛИСТИ ДОКТОРИ И какви ли не! Европа умря. Бог да я прости! Лека и пръст!