Стрелба и насилие по морето. А бягат ли туристите?

Подобни инциденти влияят, смятат 37% от читателите на Dnes.bg
23 юни 2016 13:07, Красимир Ангелов
42
Стрелба и насилие по морето. А бягат ли туристите?
Снимка: Булфото

Престрелката в Слънчев бряг, която завърши с един убит и двама ранени, постави отново въпроса за сигурността по големите ни черноморски курорти. Спор за паркомясто, или спор за наркомясто, не стана съвсем ясно, но е факт, че доста чуждестранни туристи останаха силно изплашени и неприятно изненадани от случилото се в Слънчев бряг.

Още по темата

Преди ден правителството обсъди на свое заседание засилване на контрола по цялото Черноморие. "Всички контролни органи се активизират", отчете вътрешният министър Румяна Бъчварова пред журналисти.

Управляващите обявиха, че разчитат на много по-добър ефект и заради решението да се създаде координационен център по аналог на Центъра за борба с контрабандата в София, за да координират институциите действията си.

Дни след стрелбата в най-големия ни курорт, екипът на Dnes.bg реши да попита своите читатели: Застрашен ли е морският сезон от престъпността? В традиционната ни анкета участие взеха 1834 души.

37% от отговорилите изразяват опасения за летния сезон по морето, защото са категорични, че големите инциденти гонят туристите. Точно на обратното мнение са 12% от анкетираните, според които подобни случки са много неприятни, но могат да се случат навсякъде и няма как да имат отношение към желанието на туристите да почиват на дадено място.

За 17% от хората случилото се не е прецедент, а подобни инциденти има често през летния сезон и затова надали те биха били от толкова голямо значение за лято 2016.

4% смятат, че това е просто битов инцидент и той не може да застраши сезона, а други 6% вярват на усилията на вътрешния министър Румяна Бъчварова и на министъра на туризма Николина Ангелкова да протече сезонът спокойно.

Близо всеки четвърти (24%) посочва, че въпросът със ставащото по родното море не го вълнува особено, защото отдавна не почива по Черноморието ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
2
 
! Отговори
гост преди 7 години
почивайте на севеp-Албена, Русалка... за какво ви е Гърция.
22
0
 
3
 
! Отговори
Владо преди 7 години
Според мен причината курорта да е пълен са тези битови инциденти! Всичко живо идва тук да гледа на живо представления с бухалки, ножове и пищови.. За това Бойко трябва да организира мутрите да изнасят ежеседмични представления да не се губи интереса! И току виж цяла зима курорта пълен! Според моите изчисления към коледа мутрите ще са свършили за това, Бойко да пусне затворите в новогодишна отпуска, така хем няма да ги храним по празниците хем ще се спестят пари от новогодишна заря!
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой бяга от слънчака, стига сте дрънкали глупости! Курорта НИКОГА не е бил толкова пълен, по това време на годината! Направо кърти! Като излязат статистиките ще видите, че тази година ще е рекордна по посрещнати туристи!!!!!!!!!!!!!!!
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнгелНапълно съм съгласен с теб. Аз съм семеен с две деца. Гастроном съм но не пияница.Наркотици не употребявам. Имам силна непоносимост към чалга. За това от години ходя на почивка по тихи семейни курортчета в Гърция.Но, ако агличани, руснаци, българи-чалгари и сие с различни от моите ценности желаят да си харчат парите в Слънчака - лошо няма.
19
5
 
10
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
То слънчев бряг е най-глупавия курорт. Не можеш да се разминеш по улиците от ***. Става само за тийм посещения между 13-18 години. Кой какво бмв има, резачка. Пълна порнография. За всички над 18 години препоръчвам Турция,Гърция дори Италия е по добре. По-евтино е.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами аз лично не бих отишла на почивка на подобно място, но пък хора всякакви. То и Слънчев бряг не е място за почивка по моите критерии, но си го посещават.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато така наречените журналисти постоянно раздухват случая,защото са *** и се чудят с какви глупости да си запълват страниците,и последния турист ще избяга..
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама те чежденците не разбират от майтап.На и Бойко сам каза че това е една махленска свада на два три главуна.
15
1
 
9
 
! Отговори
АНТИ МУТРА преди 7 години
а ВЪВ ГРАД ВАРНА ИМЕ ЕДИН НАРКО ДИЛЪР НА КОКА, БЕЗАЛКОХОЛНИЯ МУ ВИКАТ, МАЙ ИМЕТО МУ Е СВЕТОСЛАВ, ПРОДАЛ Е НАД 500 ХИЛ .ЛВ КОКА В ГРАДА.. КАК МИСЛИТЕ, ДАЛИ НЯМА МАФИЯ В ГР. ВАРНА??? СМЯХ .. КЪДЕ СТЕ ВЕ.. ТАКИВА НЕКАДЪРНИЦИ ПРОДАВАТ НА ДЕЦАТА ВИ ОТРОВА, ЗАЩО СЕ ПОЛУЧАВА, ТАКА !!!??? Чувал съм за доста неща, но ЕДНОТО Е ЧЕ ТАКИВА, ИМАТ ЗАЩИТА ОТ ВИСОКИ ШЕФОВЕ В МВР, И ОЩЕ НЕ ЗНАМ ИМЕТО МУ, НО ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ !!! ВЪОБЩЕ, КАКВО РАЗВИТИЕ И КАКВИ 5 ЛВ. КАКВА ДЪРЖАВА, СЛЕД КАТО ДИЛЪРА Е 500ХИЛ НАПРЕД!!
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може да бъде - само 24% нормални хора в тази анкета.
13
0
 
11
 
! Отговори
А не, бе! преди 7 години
Защо в Турция няма туристи? Заради гражданската война там и атентатите. Дали гангстерските престрелки, невъзможността на правителството да се справи, туристите нахапани от глутници кучета и подобните супер издънки ще повлияят на туризма в България? Не, изобщо :)
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мне, не бягат. Използват ги като повод да си приберат парите обратно.
11
2
 
3
 
! Отговори
Безпристрастен преди 7 години
Преди години Андреаш Брейвик- норвежец Последва най-кръвопролитното престъпление, извършено някога с огнестрелно оръжие от сам човек - Брайвик откри огън срещу членове на младежко сдружение, събрали се на близкия остров Ютьоя, и уби още 69 души.Прочети още на: dnes.bg/world/2015/07/22/braivik-izlojbata-na-edin-ubiec.270841Това е гадост и ужаст, а не че са стреляли мутри
10
1
 
8
 
! Отговори
Перфектно си е преди 7 години
Ако целта ти е да ходиш да се надрусаш и напиеш до козирката, българските курорти са си перфектни.
9
0
 
13
 
! Отговори
счети преди 7 години
Ресторантьорството е основен генератор на сива икономика. Масово се зареждат с хранителни продукти без ДДС и алкохол без акциз. След това съответно се продават без да се отчита пред НАП. Масово работниците са без ТД или на МРЗ. И това не само в курортите, а целогодишно в цялата страна.
8
0
 
7
 
! Отговори
Зевс преди 7 години
До ела реЕ как от 13 000 км. плажна ивица намери да легнеш именно при афганците? Аз от доста години почивам на един гръцки остров и досега не съм видял нито един черен или афганец там.
7
0
 
7
 
! Отговори
ББ преди 7 години
На Черно море искам ветроходки, яхти, мир и любов...
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТуризЪма изостава - трябва да организират строителен туризъм на любителите на строителство, а на любителите на екшъни - екшън туризъм може да им раздаде оръжие да не бегат само!
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно е, колко хора попитахте дали местните полиция и прокуратура са били част от случая,а не от решението му?
4
0
 
22
 
! Отговори
бмп преди 7 години
Понеже всички контролни органи започнали да се активизират,ще припомня едни народни мъдрости-след дъжд качулка и всичкото чудо за три дни!

Спонсорирани публикации