Българите – най-честите посетители на "Плаващите кейове"

Близо 70 от общо 500-те служители по кейовете също са българи
3 юли 2016 07:44,
31
Българите – най-честите посетители на "Плаващите кейове"
Снимка: архив, Reuters

Българите са най-честите посетители на "Плаващите кейове" на Кристо, наред с тези от Германия, САЩ и Италия, пише "24 часа".

16 дни наред "Плаващите кейове" на езерото Изео са най-демократичното изкуство, което някой може да си представи. Те предлагат безплатно красота, развлечение и радост за всички, които искат да се разходят пеша по водите на езерото.

По жълто-оранжевите платформи, наподобяващи слънчеви пътеки, заедно вървят бедни, богати и известни граждани от всички краища на света. 

Още по темата

Има хора от всякакви раси и религии - забулени мюсюлмански жени крачат до разголени американки и европейки. Без препятствия се движат инвалидни колички, детски колички и кучета. От време на време близо до кейовете минава корабчето на Кристо, застанал най-отгоре на палубата като капитан - посрещнат е с бурни аплодисменти от пешеходците по пътеките по подобие на световноизвестна рокзвезда на концерт.

Над 1,3 млн. души са посетили артистичната инсталация и ефектът при всички е един и същи - щастие и радост в очите им въпреки часовете по опашки и в трафик. На кейовете на Кристо всеки може да прави, каквото си иска - да яде като на пикник, да спи, да лежи, да се пече, да се къпе в езерото.

Италианец, облечен като Христос, се разхожда почти всеки ден по пътеките. Мъж от южния град Потенца си търси съпруга с табелка на врата. Пътеките са перфектната локация за снимки - тук е триумфът на селфито!

Много често пътеките се огласят от българска реч - заедно с италианците, американците и германците българите са най-честите посетители. Близо 70 от общо 500-те служители по кейовете (от водолази до работници и охранители) също са българи.

Сред тях е и 26-годишната Наталия Атанасова от Варна, която е израснала между Италия и Франция. Заедно с още 3 българки тя охранява платформите до островчето Сан Паоло. Подобно на другите и тя е била наета на работа след конкурс онлайн, който изисква да умееш да плуваш и да владееш италиански.

Всички българи ще участват и в демонтирането на кейовете, което стартира в понеделник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
2
 
! Отговори
ХЕЙТЪР преди 7 години
В СВЕТА ИМА МНОГО ПО ВАЖНИ НЕЩА КАТО ТОВА ДА СЕ НАХРАНЯТ БЕДНИ ДЕЦА, ДА СЕ ПОГРИЖИМ ЗА БЕДНИ РОДИТЕЛИ, ФА СЕ УСПОКОЯТ ВОЙНИ И ДА СЕ РАЗВЕСЕЛЯТ БЕЗНАДЕЖДНО БОЛНИ А НЕ ДА СЕ ХАРЧАТ ПАРИ ЗА ГЛУПОСТИ ПЪК БИЛО ТО И СОБСТВЕНИ ПАРИ!!!!!!!!!СОБСТВЕНИ .....КОЛКО ДА СА СОБСТВЕНИ..... ТВ ПАК ОТ ВЕЛИЧАЕНЕТО НА ТАКИВА ГЛУПОСТИ СА СПЕЧЕЛЕНИ!
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много прoст народ! Критикува световено утвърден артист, държи му сметка за парите които влага в изкуството си, смеят да определят изкуството му като кич... А като се напиете маате гибеци на масата. Защо не държите сметка на Слави Трифонов, колко е инвестирал в кокаин, или пък любимия ви прероден Левски - с какви пари спи в парижки хотел, в който спят само арабски принцове. Ясно е, тази държава е пълна тоалетна от селски тип, с толкова изкуствоведи и разбиращи от всичко, нищо добро не ни чака.
19
1
 
3
 
! Отговори
работещ беден преди 7 години
И аз исках много да посетя "Плаващите кейове", работодателят ми дърто *** ми дава само 420лв. и съм объркан 100лв. ток, 30лв.телефон, 20лв. вода от какво да се лиша, от храна ли за да отида.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз бях там, там почна обиколката ни на северна Италия.Бях на самото откриване.Беше впечетляващо, по едно време се смрачи, аха да завали, оранжевите пътеки засияха и сякаш се сляха с природата.А природата там е уникална, всеки който е бил знае...Уникално преживяване.
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айдее ,още един дето светил на Кристо колко часа работил ,как работил . Сигурно е сол -*** на Кристо и затова знае всичко ,кое как.
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предсавям си как ,хиляди и хиляди ,десетки хиляди българи ,тичат ,бягат да посетят понтоните . Еииии,бая излъгаха за ,,най честите посетители ,,Не бая ,ами яко излъгаха представителите на ,,най-древната професия ,,журналистиката. Абе българи посетили ,ама пък,, най-честите ,,лъжа на търкалета .Подмириса от престараване ..
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АЙДЕ СТИГА БЕЕЕЕЕЕЕАйде още един много разбиращ, самия Явашев казва че от неговото изкуство никой не се нуждае освен самия той, Жан-Клод и още няколко техни приятели. Струвало 15 млн, ми тия пари да не ги е намерил на улицата или да са от държавата ? Всичките пари са изкарани с ежедневен 16 часов труд, в целия проект са влагани само и единствено собствени пари. Да бяха обществени средства да държите сметка.
14
0
 
5
 
! Отговори
Браво на Кристо преди 7 години
Браво на човека, колко прости хейтъри се проявиха благодарение на него, че и интересно изкуство прави!
13
9
 
5
 
! Отговори
АЙДЕ СТИГА БЕЕЕЕЕЕЕ преди 7 години
НЕ МАНИПУЛИРАИТЕ ЧЕ БИЛО БЕЗПЛАТН0!!!!!!!!!!!СТРУВА 15 МЛН. КАТО ТОЛКОЗ БЕЗКОРИСТЕН ДА ГИ БЕШЕ ДАЛ ДА СЕ НАХРАНЯТ НЯКОЛКО ДЕЦА ПО СВЕТА А НЕ ДА ПРАВИ БЕЗМИСЛЕНИ ГЛУПОСТИ И ДА СТАВА ГЕРОЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А тези дали са посетили това изкуство, ще отговаря на техния мироглед?https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13590248_1009905745730582_7764017620032096972_n.jpg?oh=7
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до ЛермонтовСлед всяка една инсталация която прави Явашев неговия екип почиства терена на инсталацията от всички ***, независимо дали оставени от туристите или са си били там от преди реализирането на инсталацията. Терена се възстановява във вида в който е бил преди да се реализира инсталацията.
10
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 12 прочети малко за Явашев и неговите творби.Когато решава да прави даден проект той регистрира търговско дружество което се финансира от продажбата на картини които рисува за реализирането на проекта, една такава картина има цена над 100 000 долара. Неговия начин на финансиране на творбите се изучава в Харвард. Недей да пишеш за неща които са ти чужди, бил съм там и съм ги видял нещата
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На брега на острова има няколко места с 20-на тоалетни, ако си по средата кейовете все ще устискаш да стигнеш до тоалетната.А за алчността на Явашев, ще кажа че няма случай в който да се е плащало за посещение на негов проект с изключение на "Големият въздушен пакет" в Оберхаузен преди три години, където всъщност се плащаше вход за галерията.
8
18
 
7
 
! Отговори
Лермонтов преди 7 години
Чакам с нетърпение утрешния ден когато поредната"простотия" на този РЕНЕГАТ Кристо ще бъде демонтиранаи цялата тази *** посетила тази негова поредна "дивотия",ще се омете от там, оставила след себе си тонове . . . *** и мръсотия !
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"16 дни наред "Плаващите кейове" на езерото Изео са най-демократичното изкуство, което някой може да си представи."Простете невежеството ми, но какво му е "демократичното" на плаващият кей?
6
8
 
21
 
! Отговори
amudov преди 7 години
Толкова безвредно и чудесно нещо е направил човека, а вие само плювате.
5
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Него всички го знаят, теб никой.
4
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе кой беше тоя Ристу ?
3
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оляхте се вече с "изкуството" на този откачалник ...
2
21
 
24
 
! Отговори
ХЕЙТЪР! преди 7 години
ТОВА НЕ ИЗКУСТВО, А ХАЛТУРА.СТИГА НИ ГО НАБИВАХТЕ ТОЯ ЛУД КРИСТО!!!!!!!!!!С НЕГОВИТЕ ТИП АНДИ УОРХОЛ КИЧОВЕ!ИЗТИНСКА КРАСОТА БЕШЕ ДА СЕ РАЗХОДИШ ПО НАШЕТО ЧЕРНОМОРИЕ ПРЕДИ БЕТОНА!!!!!!!!!!!!