Руснаците са славяни? Нищо такова – викинги са!

Божидар Димитров подарил на икона на "Вълците на Путин"
3 юли 2016 20:46,
409
Руснаците са славяни? Нищо такова – викинги са!
Снимка: архив, Булфото

Руснаците не са славяни, а викинги. Това обяви проф. Божидар Димитров пред BTV.

"Това гласи така наречената нормандска теория за произхода на руснаците. Идват от Швеция надолу. Спират до езеро Ладога, а някои от тях продължата надолу до Киев, където правят Киевска Русия. Дори Хитлер е смятал, че викингите са по-добра раса от арийската. Тогава той е мислел, че руснаците са славяни", каза Димитров.

Той разкри, че е подарил на рокерите от групата "Вълците на Путин" икона на Хан Тервел. "Аз съм радетел и работя за културно-историческия туризъм. А тази група обикаля Балканите, за да се запознава с подобни места - да се поклонят пред гробове на исторически личности, да се запознаят с историята на съответната страна. Подарих им иконата, за да се заподзнаят още по-обстойно с българската история", заяви още професорът.

Запитан кой от нашите съвременници според него трябва да бъде канонизиран, Димитров отговори: "Отец Боян Саръев, но нека е жив и здрад. Той върна над 150 хиляди мюсюлмани към християнската вяра". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата ни е сглобена от 2 части: Источна Румелия и Княжество България тоест дотогава законна Държава България е нямало на картата преди 1885 година
204
9
 
3
 
! Отговори
Христо Тамарин преди 7 години
До 282. До проф.помаков до 280: Напълно съм съгласен с Вас.И все пак.. Когато говорим за гени и за генетика, то няма такива понятия като славяни и тюрки. Понятията славяни и тюрки са дефинирани само въз основа на езикът, а не на гените.И наистина, ние българите генетически сме много далече от руснаците.Генетически ние българите сме най-близо до съседните народи: първо - турци и румънци, после гърци, сърби и албанци.
203
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божо се е объркал - руснаците произхождат от Планетата на Маймуните!
202
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя пак говори пил.
201
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 278Ако русите бяха викинги вълците не трябваше ли да дойдат на дракари, а не на харлита?трябваше на ижета и ковровци да дойдат, айде по изключение на уазки, ама то няма "сдялана в расии" машина да може да мине над 200км без да ръждяса и да се разпадне :)
200
2
 
6
 
! Отговори
Оня с коня преди 7 години
Пробили са в БГ след 1879 г. и Батенберг и Фердинанд са потомци на Викинги. Но ние не сме ги приели а те от своя страна не са допуснали да се създаде или възстанови местната аристокрация, макар да са установени остатъци от няколко рода на стара България. А народ без аристокрация произлизаща от самия него е обречен вечно да бъде командвам от чужбина и от чужденци. Както си е и в момента.
199
2
 
9
 
! Отговори
Оня с коня преди 7 години
Викингите са се разселвали по цяла Европа но ако се следва логиката на Божо то тогава всички европейцки народи и даже Северна Африка са викинги. Те са били изключително агресивни и за около 200 г. са успели да се намърдат като аристокрация на много народи. Превземали са дадена територия и са правили нещо много просто. Приемали са културата и традициите на завоюваните и са избивали до крак местната аристокрация. Само в БГ не им е минал номера. Пробвали са няколко пъти но са били бити и е...
198
1
 
12
 
! Отговори
Оня с коня преди 7 години
Даките са тракийско племе. Не са говорили на латински. Най големия абсурд на днешната румънска шизофрения е че те се смятат за наследници на даките (това е вярно) но говорят на езика на завоевателите и унищожителите си наложен им насила в последните 200 г. Това е същото ако на нас ни бяха наложили насила турския и сега ние да си плямпахме на турски и да сме горди от това, че сме приели езика на завоевателя. Абсурд. Идете и вижте старите църкви в Румъния и ще видите на какъв език са общували.
197
1
 
7
 
! Отговори
Оня с коня преди 7 години
Само около 5% от населението на днешна Рунъния е говорело някаква странна смесица от славянски (разбирай тракииски) с примеси от латински. През 18 и 19 век с усилията на фанариотите и запада се създават две княжества като на цялото население еналожен за официален език някаква полатинчена версия на българския. Постепенно с 10илетията малко по малко се вмъкват нови латински думи и така е до днес. Така се прави и с Македония. Истината е, че ние Българите сме създали писмената форма на общия език.
196
2
 
7
 
! Отговори
Оня с коня преди 7 години
От дълбока древност народите на територията от Триест до Монголия и Китай се населява от един народ. Пише го още Херодот, като не пропуска да спомене, че ако се допусне този народ да се обедини това ще е краят за Елада и гърците. До днес от Триест до Владивосток се говори на разновидности на един език и на практика е възможно да се общува без преводач. Изключение са Унгария и Румъния. Германите са ползвали угрите за буфер срещу Българското царство а румънците са създадени през 18 и 19 век.
195
4
 
1
 
! Отговори
do BALGARITE преди 7 години
bolgarite shtom sa slavqni shto ne sa rusi kato polqcite i rusnacite a prilichat na kavkazko-kazahstanski surat-babaiti
194
4
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Ако у някого е останала викингска кръв, това са украинците. Когато става въпрос за основаване на Русия, има се предвид Киевска Рус, а не Московията. Неслучайно през руско-шведските войни украинците са били на страната на шведите и знамето им е подарено от шведския крал - жълто и синьо. Някой обаче требе да чете.
193
1
 
14
 
! Отговори
Владо преди 7 години
Както е тръгнало, ще се окаже, че само *** са славяни .
192
1
 
6
 
! Отговори
Паисий преди 7 години
До Анонимен 280 на което истинското значение на славянски е СЛАВНОБЪЛГАРСКИ изопачено на славянски от недоброжелатели и продажници
191
6
 
2
 
! Отговори
руснаците са цигани преди 7 години
Само че са бели. Това ги различава от нашите тъмни съграждани.Иначе по-сруго всичко си приличат белите номади и чаргари.
190
12
 
5
 
! Отговори
проф.помаков до 280 преди 7 години
Българите нямаме нищо общо с руснаците. По-близки сме с турците и това е защото за половин хилядолетие България е донор на руската държава за еничари и моми по харемите. Милиони турци имат българска кръв.
189
1
 
6
 
! Отговори
Катя преди 7 години
Този си мени мнението според заплащането.
188
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво означава "произход на народ", това не е дефинирано. Да се обсъжда произходът на народите - на българи, руснаци, турци, румънци и т.н. - това са празни приказки и залъгалки.Дефинирано е само понятието "произход на езикът". Руският език по произход е славянски. Българският - също. Славянски по произход са и сръбският, полският, чешкият. Ако някой някъде казва или пише, че руснаците (поляците, българите, ..) са славяни, това може да означава само едно: тези народи говорят на славянски език.
187
6
 
11
 
! Отговори
майка България преди 7 години
професора пак ги пожали защото те са някакви сбирщайн диви племена които нямат нищо общо и с викингите но ще им дойде в повече истината и на тях и на платените им лайнояди *** истината е че българите ги опитомиха давайки им език на който говорят азбука на която пишат православно християнство и ги научихме на държавност как да си построят държава
186
3
 
5
 
! Отговори
почеши ми ташаците преди 7 години
До demographКолко мъка има в твоята драсканица !Така е , когато в черепната кутия вместо мозък една безцелно търкаляща се билярдна топка.