Руснаците са славяни? Нищо такова – викинги са!

Божидар Димитров подарил на икона на "Вълците на Путин"
3 юли 2016 20:46,
409
Руснаците са славяни? Нищо такова – викинги са!
Снимка: архив, Булфото

Руснаците не са славяни, а викинги. Това обяви проф. Божидар Димитров пред BTV.

"Това гласи така наречената нормандска теория за произхода на руснаците. Идват от Швеция надолу. Спират до езеро Ладога, а някои от тях продължата надолу до Киев, където правят Киевска Русия. Дори Хитлер е смятал, че викингите са по-добра раса от арийската. Тогава той е мислел, че руснаците са славяни", каза Димитров.

Той разкри, че е подарил на рокерите от групата "Вълците на Путин" икона на Хан Тервел. "Аз съм радетел и работя за културно-историческия туризъм. А тази група обикаля Балканите, за да се запознава с подобни места - да се поклонят пред гробове на исторически личности, да се запознаят с историята на съответната страна. Подарих им иконата, за да се заподзнаят още по-обстойно с българската история", заяви още професорът.

Запитан кой от нашите съвременници според него трябва да бъде канонизиран, Димитров отговори: "Отец Боян Саръев, но нека е жив и здрад. Той върна над 150 хиляди мюсюлмани към християнската вяра". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божо мечтае един за един Искандер в жопата си
164
3
 
8
 
! Отговори
Homer преди 7 години
Руснаците с Венети, и до ден днешен финландците, ако не се лъжа, им викат венелайнен. А колкото до термина "славяни" - така имат най-голямо право да се наричат гетите!
163
17
 
18
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Браво Бате Божо. Този път, надмина и македонските си "колеги". Такова "прозрение" направо пренарежда историята с краката нагоре. Виж, следващия път помисли за произхода на руснаците от Римската империя. Сигурен съм, че ако се напрегнеш ще "родиш" подобаваща теория. Не, защо от Римската? Направо проследи историята им от Адам. Само малко усилие. Направо надмина себе си.
162
1
 
14
 
! Отговори
тц тц тц преди 7 години
Ако форумите са извадка за качеството на матряла,добре би било веднага да пуснат АТОМ!Потрес!
161
3
 
7
 
! Отговори
Одисей 1 преди 7 години
От 279 И да не забравяме и българската кръв все пак та половин европейска Русия е Вожко камска Бългаеия въпреки че в нея са бичи карашък от племена и народи
160
7
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
До БАНДЕРасУкраинските фашисти да мълчат!
159
9
 
12
 
! Отговори
Одисей 1 преди 7 години
Между другото рускините за това са лрасиви жени защото смес от угро фините които са бели хора бели и руси с монголотатарите от които са взели скулите така характерну за тях й като прибавим и славянската кръв от земите на Литва Беларус Украйна . Не може да се отрече че са красиви само да не са ти в дома
158
3
 
8
 
! Отговори
Одисей 1 преди 7 години
275 Те създават Киевската държава чието име по късно вековв по късно близо осем века по късмо краде Московското княжество или Мословия която е нещо съвсем друго . Тя е продукт наскедстви на разпадмалата се Златна орда Западна част на Империята на Чингиз ***
157
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божидар откри топлата вода. Това се знае отдавна. Но, това са калпавите викинги прокудени на изток - така наречените варяжки племена, изтикани от норвежците и шведите.
156
6
 
15
 
! Отговори
гост преди 7 години
Вярно е - не са славяни, вижте само мутрата на Путин!Българите също не са славяни!
155
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Дядо ПетърТова е и едната от причините да изхвърчи от правителството. Не му е мястото там! Не по-малко интересен е и друг доносник и лъжец наричан Гоце! Но някои *** оти гласуваха два пъти за него!
154
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 269 путин и медведев са Гоблини ГРЕТЧЕНИ управлявашти оркитее на МОРДОР МОСКОВИЯ
153
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до Ха ха ха карай на кой му пука за някакви византиски драскулки като ГЛАГОЛИЦАТА ВАЖНОТО Е ЧЕ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ е направил Българската АЗБУКА КИРИЛИЦАТА на която пишат и руските ахмации
152
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин и Медведев са типични викинги. Едри, снажни мъжаги. Монголоидните черти на Путин са чиста случайност. Татарите също са били викинги.
151
1
 
10
 
! Отговори
друго си е преди 7 години
Абе друго си е да си българин,интелигентен ,всестранно развит,душевно и духовно богат.Горд съм че сме уникални и добри!
150
5
 
6
 
! Отговори
Дядо Петър преди 7 години
Божидар Димитров Стоянов, секретен сътрудник; агент, ДС, ПГУ; ВГУ-II-IV, псевдоними: Кардам; Тервел; Телериг.Собственоръчно написана и подписана декларация за сътрудничество; собственоръчно написани агентурни сведения; документи за получено възнаграждение; разходен документ, отчетен от ръководил го щатен служител; рег. бланка; рег. дневник; картони обр. 12, обр. 3, обр. 4 2 бр.; лично и работно дело Ф1, а. е. 3071; лично дело IА-36027.А мястото му е в Софийския централен или на 4-ти км.
149
2
 
14
 
! Отговори
до Ха ха ха преди 7 години
Скоро гледах филм за Кирил и Методий по Хистори мисля беше,или Дискавъри.НИТО ЕДИН ПЪТ НЕ БЕ СПОМЕНАТО ИМЕТО БЪЛГАРИЯ за час и половина.Но,сега като се замисля това ще е част от хибридната война на Путин.Нали бе Ханку Брат?
148
4
 
13
 
! Отговори
Ха ха ха ! преди 7 години
Това, че руснаците са приели славянската писменост не означава че са славяни. Най интересното работя в чужбина с няколко руски инженери, хора вишисти които не знаят кой е написал тяхната азбука. Когато ме видяха да си водя бележки на български един от тях каза - Вие българите използвате нашите руски букви. За тях кирилицата са руски букви. Беше им трудно да обяснят кой руснак ги е написал. Един от тях кяза Кирил и Мефоди но не можа да обясни от кой край на Русия са двамата братя. Смях се!
147
1
 
5
 
! Отговори
немо преди 7 години
А когато умре човек и костите му изгният в земята от кой народ и коя раса е? У пъклото наказанията на расов принцип ли се делят или на верски? Червеите дали правят разлика между *** и ***?
146
2
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Браво Василев... - уникално...