Хипноза: Покемон тук, покемон там

Млади и стари тичат, ловят. Манията не минава без инциденти
Обновена: 19 юли 2016 15:36 | 19 юли 2016 15:07, Екип на Bulgaria On Air
65
Хипноза: Покемон тук, покемон там
Снимка: Reuters

Целият свят полудя по покемоните. Буквално. Малки и големи отвъд океана, в Европа и Азия не спират да преследват, за да "заловят" с телефоните си едни малки симпатични сини, розови или червени човечета, които се крият сред заобикалящата ни среда.

Ако сте от малцината, които все още не са чули за новата мобилна игра Pokemon Go, за новата покемон мания, можем да я обобщим само с  две думи – виртуална реалност.

Още по темата

А с повече думи Pokemon GO е интерактивна игра, пресъздаваща историята на анимацията.

Водещя роля в нея има играчът, който е навън с мобилния си телефон, обикаля реални места, за да търси покемони. Така истинската и виртуалната реалност се сливат в едно.

Благодарение на играта абсурдните гледки по улиците стават все повече – вече и у нас не е изненада да се видят предимно млади мъже, жени и деца, които ходят като хипнотизирани, заболи погледи в смартфоните си. Покемон манията не минава и без инциденти.

В САЩ и Франция медиите вече съобщиха за катастрофи, причинени от шофьори, издирващи покемони, докато карат колите си.

Добрата и лошата страна на Покемон манията потърсиха и репортерите на предаването ДНЕС по национална телевизия Bulgaria ON AIR Борислав Петров и Валерия Петрова, които обиколиха софийските улици в търсене на покемони и на техните ловци, разбира се.

Вижте!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хайде на супер яките покемони в Столипиновоооо!!!тия с по-готините телефони, ще хванат най- ... дебелия Покемон, едноокия смок :)
4
5
 
7
 
! Отговори
До zeus преди 7 години
На мен ми казаха от абсолютно достоверен източник, че не е ЦРУ, ами са Ротшилдови, съвместно със Сорос. Използват инфраструктурата на Мосад. Целта е да управляват хората, когато купуват валута и така да предопределят валутните курсове!
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
zeus, като събереш данните от всички приложения, които ЦРУ използва да слухти, ще ти трябват 100 терафлопа на 5-та изчислетелна мощ, за да можеш да изанализираш 1 смислен ред инфо от там.
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още няма никаква хипноза, но май журналистите са се наговорили да я създадат.
1
8
 
27
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Това ще да е последното приложение на ЦРУ, което следи кой къде ходи, какво се вижда и чува покрай него и куп други неща :) Инсталирай, народе, не оставяй ЦРУ да скучае без данни ;)