БДЖ цъфна и върза – прави и спортно дружество

Ще плащат на футболистите по 1500 лв., машинистите взимат 600
3 авг 2016 09:22,
33
БДЖ цъфна и върза – прави и спортно дружество
Снимка: архив, Bulphoto

В БДЖ предстои регистрация на спортно дружество, обяви шефът на холдинга Владимир Владимиров пред в. "Труд".

Той обясни, че в железниците освен регистрирания вече футболен клуб "Локомотив-БДЖ" има и четири женски отбора по футбол.

В холдинга имало и шахматисти, тенисисти и лекоатлети. "Ще развиваме работническия спорт, така както го правят и в други ведомства", зарече се Владимиров и даде пример с МВР, където според него имало 10 футболни отбора.

"Дружеството никога не е било в по-добро финансово състояние", категоричен е Владимиров.

Повод за въпросите към Владимиров стана нарочна пресконференция на БСП, на която бе обявено, че в БДЖ продължава назначаването на футболисти, на които се плаща с икономиите от спрените влакове.

Депутатът Георги Свиленски съобщи, че футболистите получават заплати по 1500 лв., докато един машинист се труди за 600 лв.

"Шефът на БДЖ Владимир Владимиров, вместо да работи за укрепване на дружеството, се е обявил за център-нападател и капитан на новия футболен отбор. Ако не беше тъжно, щеше да е смешно", коментира Свиленски.

Владимиров обясни, че той не назначавал футболисти, а въпросните футболисти работели в БДЖ.

Призна само, че още миналата година е назначил Юлиян Петков за шеф на спорта в холдинга, но не каза на каква заплата. Петков е и играещ треньор в "Локомотив-БДЖ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
ееее преди 7 години
До :) :) :) е то преди ГЕРБ бяхме със стандарта на Швейцария или норвегия
26
0
 
4
 
! Отговори
Пламен преди 7 години
Цялото ръководство на БДЖ са пълни *** и нещастници , но защо ли не се учудвам..... нали са назначени по партийна линия на герберщината. То крушата не ражда сливи..... Пари за олимпияди и спартакяди има , пари за канцеларски плъхове , разни експертчета и ръководителчета има. Пари за работника НЯМА. После ръководните *** се чудят защо хората бягат..... Ако вземаха вашите заплати май нямаше текучеството да е толкова голямо. Близко е до ума да се сети човек , но вие такова нещо нямате...
25
0
 
4
 
! Отговори
Питам преди 7 години
До Анонимен 22 Ако при всяка идиотщина народа излиза на улицата.......Че то тогава вечно трябва до стоим на улицата бе.А кой ще работи?
24
1
 
5
 
! Отговори
ЖеПеец преди 7 години
Бачкам в ЖеПе-то от дълги години. Винаги се е крадяло много, но сега се краде най-много и най-безогледно.Малко примери. Прави се капитален ремонт на малка гара. подменят се старите релси и стрелки. Желязото се продава на частни фирми и парите се прибират в частни джобове. Сменят се контактните проводници. Старите се продават. Това са тонове мед за милиони. Слагат се нови. След 2-3 месеца същата гара се закрива и всичко подменено се продава отново...Говорим за много милиони пари. МНОГО!!!
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всеки месец ще продават по 1 локомотив или по 1км. релси за скрап и гитово, ето им пари за ритнитопковците.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен И кой ще спонсорира тези ***?
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щото не сме народ, а м.ърша! Трябваше вече да сме по площадите. Ако при всяка политическа идиотщина народа масово излизаше по улиците и по дърветата висяха на въже за врата няколко корумпирани политици, щяха много да се замислят при поредната далавера.
20
0
 
4
 
! Отговори
Предложение преди 7 години
Московски да продаде център-нападателя Владимиров на Локомотив-Москва...Локомотив-Москва не може да откаже на Московски... С милионите от трансфера да купи нови локомотиви и вагони... А пък ако продадем център-нападателя на Бистрица ББ на Реал-Мадрид - България ще цъфне и ще върже...
19
0
 
4
 
! Отговори
Край преди 7 години
Борисов е решил че агитките /лупенизираните пианици и наркомани/ трябва да го обичат и даде нареждане да се наливат държавни пари във футбола. Тец марица изток 2 е закъсал за пари и не си плаща на мините за въглищата обаче дава пари на Берое да купува бразилци. С един удар - два заека 1. бразилчетата връщат кинти като ги купиш на двойна цена и 2. градсикя лумпенят е захранен със зрелища.
18
1
 
6
 
! Отговори
123 преди 7 години
Обезкостяването и кражбите в БДЖ продължават. Пари няма, спират влакове, закриват ЖП линии, но пари за спорт имало. Чрез спорта се краде най-лесно. Коче влачи, диря няма...Опоскаха цялата държава тези мошеници. Това, което беше направено и построено през лошия комунизъм сегашните демократи още го крадат.Сега сигурно ще излезе някое сукалче, което ще вземе да обяснява, че не е така. Хайде само да помисли по време на демокрацията какво е направено! Само ре руши и краде.Нищо друго...
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Света не е измислил по-добър начин за пране на пари и източване на фирми от този чрез спорта.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата взема заеми за БДЖ и ги плаща от нашия джоб, за да ги пилеят за футбол - много по български.
15
0
 
6
 
! Отговори
Тука има нещо гнило преди 7 години
Лошо няма в извънработно време бедежейците да разцъкват футбол и други спортове, с леко спонсорство от фирмата - за фланелки, топки, символични награди при победа, ама да им плащат заплати затова?
14
1
 
5
 
! Отговори
Владимиров преди 7 години
Налягайте си парцалите и си плащайте данъците. Нищо друго не се иска от вас. Ограбването на железницата е заповядано мероприятие по решение на... знаете на кого.
13
0
 
11
 
! Отговори
футболен разбирач преди 7 години
Премиера футболист, шефа на БДЖ футболист... Ми при толкова футболни таланти не е чудно как вчера Лудогорец изпраска Звезда насред Белград :))
12
0
 
7
 
! Отговори
Канарче преди 7 години
Частните превозвачи купуват от Англия локомотиви, произведени през 1962 г. за 100 000 лева. Правят им ремонт за още 100 000 лева и имат гарантирани локомотиви за 20-30 години занапред. Кого заблуждавате с вечното хленчене, че техниката била стара...
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало Шефе Машинния парк се разпада, кадрите бягат, задълженията трябва да се изплащат, не остана вече какво да се реже за скрап, трябва мениджмънт за управление на гарите и кадрите, да се върне доверието в железопътния транспорт,да се подобри комфорта и сигурността. А ние футболче ще играем. Браво!
10
1
 
7
 
! Отговори
Естествено преди 7 години
От това крадене Бойковото не се губи... Сто на сто това крадене е решено от Борисов, организирано от Московски и реализирано от Владимиров. Основният пай, разбира се отива при бате Бойко...
9
1
 
14
 
! Отговори
Спиров преди 7 години
Наглост! Каквато държавата, такова и БДЖ-то. А въпросният шеф едва ли някога се е возил на влак. "Дружеството никога не е било в по-добро финансово състояние"!?! Това значи, че БДЖ има страхотни приходи от дейността си - т.е. превозва огромно количество пътници и товари. Иначе как би се подобрило финансовото състояние? Отговорът е: Крадат от държавната субсидия, която ГЕРБ измъква от джоба на ДАНЪКОПЛАТЕЦА. Хванати от улицата "верни" крадливи гербаджии управляват БДЖ. Това е!
8
0
 
7
 
! Отговори
dl преди 7 години
Аз питам:Къде е транспортният министър?Тези регистрации без негово знание ли са?БДЖ е в окаяно състояние,наливат се пари на данъкоплатците,а файда-никаква.Тръгваш с влак,не знаеш дали ще стигнеш и кога.Какви са тези безобразия?Може би страната държи първенство по безумно и безконтролно харчене на публични средства.