"Обличаме" цигарените кутии, крием... смъртта

Търговците намериха начин да скрият отблъскващите изображения
Обновена: 31 авг 2016 16:14 | 31 авг 2016 14:00,
71
"Обличаме" цигарените кутии, крием... смъртта
Снимка: Bulgaria ON AIR

Месеци след като облика на цигарените кутии у нас беше променен, търговци измислиха начини да прикрият отблъскващите изображения върху опаковките.

От 20 май тютюневите изделия вече се продават с предупредителни илюстрации и стряскащи изображения с цел да откажат хората от пушенето.

Още по темата

Жена плюеща кръв, операция на бял дроб и... смърт. Това са само част от илюстрациите, които се появиха върху цигарените кутии преди месеци.

Целта на новия дизайн е да отблъсне хората от вредния навик, като ги запознае с последствията от тютюнопушенето. Дали обаче промените влияят на търсенето се оказва според въпрос.

Докато законотворците се опитват да откажат пушачите от цигарите, други намериха в промените нова бизнес възможност. За да скрият стряскащите послания, някои търговци напускаха специални калъфи в търговската мрежа. 

Ще повлияе ли новият дизайн на продажбите на цигари? Вижте в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да откажете хората, просто трябва, да им кажете истината! Никой не се е загрижил, за здравето им, просто най лицемерно ги тормозят и им прибират парите! Никой от управляващите не иска да спрат цигарите, ако ги спрат, за тях ще има по-малко пари, което значи по-малко пътуване в чужбина, по-скъпи кюфтета, по-скъпи кафета, по-малка лятна и зимна почивка по резиденциите, нема паре, за нови мерцедеси, бензин и шофьори!И така!!! Продължавайте да пушите!!!
20
2
 
8
 
! Отговори
Таня преди 7 години
Много храни и какво ли още не са вредни, но никой не те кара да ги ядеш всеки ден в огромни количества, не се пристрастяваш към тях така както цигарите.Става въпрос за зависимост и който го отрича значи вече е зависим. Но пък и целият свят лицемерничи с тези забрани за цигарите - след като са доказано вредни и пристрастяващи защо не ги забраните изобщо и не лекувате хората като зависими както се лекуват алокохолно - зависимите - ами защото искате да лапате многото пари естествено
19
12
 
14
 
! Отговори
Писна ми преди 7 години
До Отказвайте гиЧесто, писна ми от такива дудньовци като тебе. Даже и да съм насъбрал мотив да откажа цигарите, като ми се появи един такъв "интелект" като тебе, то човек си казва - цигари или досаден умствен инвалид. И познай къде ми отива мотивацията.
18
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и политиците трябва да се маркират, че се оказват най-вредни и за здравето и за живота ни!
17
8
 
20
 
! Отговори
Статистик преди 7 години
Киселите краставички са опасни за вашето здраве. По наши дании, 99.9999% от консумирали кисели краставички преди 90 години, днес са вече покойници.
16
9
 
31
 
! Отговори
Отказвайте ги преди 7 години
Отказах цигарите преди 10 години. Чувствам се много по-добре. Не смърдя на *** и не харча пари за глупости. Ако откажете цигарите, това ще е едно от най-умните ви решения. Пожелавам го на всеки пушач.
15
2
 
11
 
! Отговори
God преди 7 години
I see YOU hiding your cigarettes in a colourful condom box and I think you're a ***! ;)
14
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И от пиене на вода се умира... Пиеш, пиеш цял живот, и накрая умираш...
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пушенето на цигари е смъртоносно но пушенето на сръбски е много полезно.
12
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
май пак ще ни залеят цигарите без бандерол...
11
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По същата логика искам да изрисуват по пистолетите нагърмяни деца и ***, по ножовете - заклани тъщи, а по автомобилите - жертви от катастрофи. Братятя от тъмния етнос трябва да ги татуираме с почти всичко, за което се сетите, че е нарушение на закона.
10
9
 
47
 
! Отговори
HUJcho преди 7 години
Още в малките класове се учи един основен закон на физиката: На всяко действие има равно по сила и обратно по посока противодействие. На контрабандните цигари няма отвратителни картинки и са по-евтини. А на "европейците" дето се чудят кво да измислат, за да си оправдаят гласуваните от тях самите огромни заплати и бонуси - един голям среден!!!
9
5
 
62
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Абе хора, ще Ви кажа като отказал се пушач. Това е гаден навик, който е личен избор. Не картинки, истински дроб да лепнете отгоре, пушача ще си пуши, докато сам не реши, че си е изпушил цигарите. Оставете глупостите. Що не лепите картинки върху храните бъкащи от ГМО и отрови? А що не облепите кремвишите с картинки на соя? А колбасите с картинки на свински обрезки? Защото не Ви изнася.
8
14
 
13
 
! Отговори
NoName преди 7 години
До 6 АнонименПушете така ще знаете че ковчега ви е добре запечатан... Повече пирони трябва да има
7
3
 
13
 
! Отговори
До Анонимен преди 7 години
Затова пуши дане ти хлопат дъските!
6
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По същата логика би трябвало на бутилките с алкохол да има подобни картинки. Бургерите и пържените картофи са в същата категория. И списъка няма край...
5
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цигарите убиват. Всяка изпушена цигара е пирон за вашият ковчег.
4
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако трябва да се отказваме от цигарите,първо трябва да премахнем Алкохола,хем катастрофи,хем болести,хем скъп....те цигарите били "опасни"спирта не е ли имаме вече няколко трупа от Якорудската ракия!!
3
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам чувството, че целта е зорлем в България да се премахне поминъка на помаците за да се радикализират. То големия проблем с тоя тютюн! А всички тия храни, които задължително са със палмово масло!? А "виното" за 1 лв литъра? Те сигурно са много полезни, ако ги консумираш всеки ден в продължение на години!
2
7
 
37
 
! Отговори
make преди 7 години
амче простотията оди по оратасъщите лепенки требе да ги залепят и по половината храни у суперо алкохола и так далея си гледам тутунец и коий сака моем да му дам рецепта за суперароматен тютюн