"Обличаме" цигарените кутии, крием... смъртта

Търговците намериха начин да скрият отблъскващите изображения
Обновена: 31 авг 2016 16:14 | 31 авг 2016 14:00,
71
"Обличаме" цигарените кутии, крием... смъртта
Снимка: Bulgaria ON AIR

Месеци след като облика на цигарените кутии у нас беше променен, търговци измислиха начини да прикрият отблъскващите изображения върху опаковките.

От 20 май тютюневите изделия вече се продават с предупредителни илюстрации и стряскащи изображения с цел да откажат хората от пушенето.

Още по темата

Жена плюеща кръв, операция на бял дроб и... смърт. Това са само част от илюстрациите, които се появиха върху цигарените кутии преди месеци.

Целта на новия дизайн е да отблъсне хората от вредния навик, като ги запознае с последствията от тютюнопушенето. Дали обаче промените влияят на търсенето се оказва според въпрос.

Докато законотворците се опитват да откажат пушачите от цигарите, други намериха в промените нова бизнес възможност. За да скрият стряскащите послания, някои търговци напускаха специални калъфи в търговската мрежа. 

Ще повлияе ли новият дизайн на продажбите на цигари? Вижте в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
9
 
9
 
! Отговори
Люта чушка едно преди 7 години
нека си обличат цигарките в калъфчета... после тях ще ги обличат в ковчези ...
40
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както винаги веднага се оформиха два лагера, които са готови главите си да изкъсат... Ами то е до култура и възпитание, и за едните, и за другите. Не съм пушач, но не ми пречи че се пушело в заведенията, не ходя където не ми харесва и въпроса е решен. Виж, за работното място, категорично съм против да се пуши, защото не съм там по желание и не мога да си сменям работата, заради няколко ***, които нямат елементарно възпитание да се съобразят с околните!
39
13
 
7
 
! Отговори
Никога преди 7 години
за нищо няма да помогна на пушач!Пушачите са арогантни,нагли и егоисти,мислещи си само за собствения кеф.Да го видя паднал,даже и по телефона няма да се обадя!
38
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
36, всичко да бъде както трябва с бременността на жена ти, но какво по дяволите е търсила около пушача? И що за ненормална идея да го биеш? *** селщината, човек :) Ти наясно ли си че всеки втори носи нож, и е било въпрос на добра воля да не те пробие на няколко места...
37
4
 
11
 
! Отговори
20 преди 7 години
Аз ли съм ти виновен, че нямаш воля :) Ако искаш и пури пуши, това не променя фактите... а те са, че пушенето е страхотна глупост, а цигарите не могат да откажат само непълноценните и безволеви хора. Хайде почвайте с минусите. Не ми пука!
36
2
 
9
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 7 години
А и един пример от далечното врем на "сухия ржим"в САЩ.Контрабандният алкохол бързо напълни джобовете на орг.престъпност.Ето ви и аналогията-огромни количества контрабандни цигари се продадоха.От тях и изработващите си сами цигарите в хазната не влиза нищо.Докато цените бяха поносими,не съм си и помислял да се занимавам с това.По-добре по-малък,но влизащ в хазната акциз,отколкото висок,но лесно заобикалящ се
35
3
 
2
 
! Отговори
аз преди 7 години
До АнонименАма няма да ми каже леля ти Менда дали да пуша или не, пък и кой кръщава детето си Менда....ай, стига ***...
34
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Онзи ден бих един, защото пушеше до бременната ми жена.Аз какво съм виновен, че пушаците нямате за какво друго да си харчите парите и сте решили да се тровите, а? Същата работа като тия, дето разхождат мастиите по парковете.
33
7
 
10
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 7 години
До Анонимен 26 Като не щеш да те окадяват,ходи си в заведения за непушачи,макар че май повечкото фалираха.Колкото до цената на цигарите,правя си ги сам,имам елмашинка за пълнене,перфектно работи,и от мнението на подобни недоклатениедва ли ми пука
32
2
 
3
 
! Отговори
До Боряна Павлова преди 7 години
Скъпа Бубе,Може ли да разшифровате това което е написано като заглавие на статията, защото средностатистически интелектуално ограничен български мъж не може. Заглавието влиза в топ три на най-тъпите неща, които съм видял тази седмица в тази "медия" Dnes.bg, категорично се вписвате в екипа на илитерати и профани, които нямат елементарна култура както и креативното мислене на хамстер,Поздрави,Ваш критик.
31
1
 
5
 
! Отговори
маке преди 7 години
манете картинките ами обяснете кви гадости още се слагат в тютюна на тия новите кутийки
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откажи цигарите, остави депутата, да умре от глад!
29
1
 
6
 
! Отговори
Коки преди 7 години
То картинките все тая, ама кинтите са сериозни.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече три месеца не пуша и един депутат умря!
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Остави депутата, да умре от глад!
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пушачо опомни се! Ти си този, който храниш депутатите!
25
8
 
12
 
! Отговори
отговорен пушач преди 7 години
За тоя дето са му писнали миризливцитеА ти, малко злобно човече, знаеш ли по колко лв на месец тия "***" както ги наричаш, в хазната чрез акциза на цигарите? Има ли изобщо идея за колко стотици милиони става дума? Ти, самият, внасяш ли си дори жалките 10 лв здравна осигуровка?
24
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Писна ми разни *** да ме окадяват по барове и кафенета. 50 лв/кут. е добра цена, пък може и без картинки. Само цената с големи червени цифри. :-D
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Удари депутата и му намали заплатата!!!
22
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сложете им още 100% акциз! Като не ги плашат картинките, ще ги уплаши сметката.И присъди за контрабандистите като за кокаин!