Плащали извънредния труд в МВР редовно

Има образувана преписка по сигнала на синдикатите
9
Плащали извънредния труд в МВР редовно
Снимка: архив, Ройтерс

Плащанията на извънреден труд се осъществяват ритмично и няма забавяне по информация на дирекция "Планиране и управление на бюджета" - МВР, посочват от пресцентъра на министерството.
Начислените суми за месеца се изплащат със заплатата за следващия месец.

Още по темата
В МВР има образувана преписка по сигнал на СФСМВР за това, че на служители от шест структурни звена към "Гранична полиция" през 2016 г. са удържани парични суми от положен и изплатен през 2015 г. извънреден труд.

Основанието за това е прилагането на наредба за реда за организацията и разпределянето на работното време, за неговото отчитане, за компенсирането на работата извън редовното работно време, режима на дежурство, времето за отдих и почивките на държавните служители в МВР, в сила от 1 април 2015 г.

Общата сума, удържана от 2901 служители, възлиза на 158 770 лева или средно по 55 лева на човек.

По сигнала са изискани становища от Министерството на труда и социалната политика, Министерския съвет, Министерството на финансите, Сметната палата и компетентните структури в МВР. Допълнително в момента е назначена проверка от Звеното за вътрешен одит в МВР. След завършването на проверката ще бъде предложено законосъобразно решение на казуса, повдигнат в сигнала.

За образуваната проверка и нейния ход заместник-министърът на вътрешните работи Цвятко Георгиев, който отговаря за социалния диалог, е уведомил председателя на СФСМВР Валентин Попов, добавят от МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
безкомпромисен преди 7 години
До кога ще се спекулира с изплащане на извънреден труд.Те се пишат че са били дежурни в управленията всъщност са по събиране или у домовете и накрая 2-3 стотака върху заплатата. Тези от гранична полиция са свикнали да са по брега и сега кат стъпиха в разкаляния коловоз започнаха да искат извънредни и навярно за плавателни ще претендират моряците командировани на зелена граница.
7
0
 
1
 
! Отговори
До 5 преди 7 години
Не само в мвр и не само увеличение, но и някъде си позволяват намаляване на заплати.
6
1
 
5
 
! Отговори
бай Гюнтер отГяурово преди 7 години
Аааа тия ги разправяйте на Араам, но като го видите разбирасе. Имам колеги от Рязградска област.. компенсации нанайси от както не са виждали Пенчо Кубадински.. А тия поръчкови .. инсинуации колко е хубава днешната власт и ХасФалта.. на тия които са Ф америка.блаженни са вярващите ..мир вам
5
4
 
26
 
! Отговори
Hate преди 7 години
От както Бойко се върна на власт не е имало увеличение на заплати в мвр. Протести преди изборите!!!
4
0
 
15
 
! Отговори
Васко преди 7 години
Ъхъм ама решенията на Административен съд - Хасково за пожарникарите друго казват.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРЕДИ ОПОРНАТА ТОЧКА БЕШЕ "ПОЛИЦЕЙЩИНА", СЕГА ПРОТИВОПОЛОЖНАТА- НЯМА ПОЛИЦИЯ- СЕГА ДЖУДЖИКОВЦИ СЕ КЕФЯТ, ДЮДАЧКОФЦИ И ТЕ, А НА ХОРАТА ИМ НЕ ДРЕМЕ, КЪДЕТО И ДА РАБОТЯТ В ЛОШАТА ЕВРОПА ЩЕ БЪДАТ ПО ДОБРЕ, А ДАЛИ СИ БЪРКАТ В НОСА ИЛИ ПО ДРУГИ ОРГАНИ, ТОВА КАСАЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО ТЯХ, А КОЙ ИСКА ДА ОПИТА ДА ПОЧВА ДА БЪХТИ ТАМ- В ГЕРМАНИЯ ЧИСТАЧ- 1470 ЕВРО, В БГ 500 КИНТА- НАЛИ СЕМЕЙСТВА ХРАНЯТ.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо има *** ?Има търсене - има предлагане.
1
26
 
20
 
! Отговори
Да бе преди 7 години
Извънареден труд за какво?за бъркане в носа и пазене на проститутките ли?голям цирк е това полицията у нас....