Бъчварова не знае, че синдикатите готвят протест

Няма решение по казуса с плащането за извънреден труд
40
Бъчварова не знае, че синдикатите готвят протест
Снимка: БТА, архив

Въпреки че полицейските синдикати пратиха писмо до медиите, за да предупредят, че отново мислят за протест, се оказа, че не са уведомили МВР шефа Румяна Бъчварова.

"Аз не съм информирана, те не са адресирали към мен нищо, не са поставили въпроса на срещите ни, не е много редно да излиза по медите преди да знам аз“, коментира тя.

Бъчварова увери, че тя не знае да има и забавени плащания към полицаи, причина, която посочват като един от мотивите си за заявения протест служителите на реда.

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) тази сутрин разпрати съобщение до медиите, в което посочва, че са установили, че "Гранична полиция" са лишили от заплащане на положен извънреден труд десетки полицаи.

Ставало дума за периода май-април 2015 г., а сумата, надхвърляща 120 000 лв., е удържана без съгласие на служителите през пролетта на 2016 г.

До момента няма реално решение по този казус, пишат от синдиката и припомнят решение на ВАС, с което се обявяват като незаконосъобразни текстовете от наредба за реда за организацията и разпределянето на работното време.

Проблем имало в пожарната, където се сформират екипи с недостатъчен брой служители, в отделни случаи с един служител на смяна или смени от осем часа, започващи в полунощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: МВРРумяна Бъчварова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Пенчо преди 7 години
До до наблюдател(кьоравТи явно си много дрът,щом бъркаш хората.
32
0
 
0
 
! Отговори
Пенчо преди 7 години
До Анонимен,Кво плащаш бре ***? Нета слаб,вземи плати повече Гигабайти.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХАЙДЕ НА БАС ЧЕ ТАЗИ ЗАСТАРЯВАЩА ЖЕНА ПРАВИ ОТЛИЧНИ ..ТРОМПЕТИ)))ЗНАМ ОТ БОГАТ ОПИТ С ТАКИВА!
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде вече това недоразумение да го уволнят. Ама тя никога не е чула нищо. Ама тя винаги е настроена толкова бодряшки и положително, че не е в състояние да съзре нито един проблем в МВР. Стига вече!
29
1
 
4
 
! Отговори
Дидо преди 7 години
Бъчварова,за пореден път *** процепа!
28
0
 
2
 
! Отговори
Анти бойко преди 7 години
От новото т.нар. Управление ба ГЕРБ, не да вдигали заплатите в МВР, иначе боко се хвалил колко спечелил от борбата с контрабандата. Аре бе дай на хората, нали избори идват....
27
3
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
До АнонименКой бяхте Вие и кой интернет плащате,че нещо не разбрах...Омръзнало ми е от всичкомразещи хора като теб,които са ***,изказват се неподготвени,но си мислят,че тяхното мнение е най-правилно.Отиди да пазиш границата и да залавяш бежанци в гората,през ноща.Сигурен съм,че ще се на...реш от страх...
26
0
 
0
 
! Отговори
до 12 преди 7 години
Ми те нали са Дс само че не смеят да сменят статута и дават някакви си гратис до 2018.С параграфите 49-50 от преходните и заключителни разпоредби на ЗИДКСО СЕ СЪЗДАДЕ ДОПЪЛНИТЕЛНА ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ по ч.69 отКСО.И ТЕ ГО ПОЛЗВАТ ОТ 01.01 2016. ВЪПРЕКИ ПОЛЗВАТ НЕ МАЛКО СОЦ.ПРИВИЛЕГИИ.мвр СЪОБЩИ ЗА 600 ПЕНСИНИРАНИ ЗА ШЕСТМЕСЕЧИЕТО НО РЕАЛНО ТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДАслужат без да напущатПенсия и заплата.
25
0
 
1
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 7 години
Навярно много е Странно при толкова протести срещи и настояване за реформи чрез ЗИДЗМВР А ЩЕ СТАНЕ ЦЯЛА ГОДИНА И ВСЕ НЕМОГАТ ДА СЕ РЕШАТ ДА СЕ ПРИЕМЕ.Може би ще го оставят след президентските избори на следващото правителство.
24
1
 
7
 
! Отговори
12 преди 7 години
А какво стана с реформата в мвр? Ще ви кажа какво стана. Оказа се, че ако служителите в мвр минат по закона за държавния служител на приравнени категории, ще се наложи да им увеличат заплатата с около 1/3, и при това им отпадат сума ограничения наложени по сега действащия закон за мвр, и стават непоклатими до 63 годишна възраст. А не като сега- бегом тук бегом там това ти е забранено онова ти е незаконно я ми се яви в 3 сутринта защото си по закона за мвр, я марш на границата в палатката....
23
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА ИЗЛЕЗЕМ НА НА КОНТРА ПРОТЕСТ И ДА ИЗМЕТЕМ УШЕВИТЕ И ДА ГИ ИЗРАВНИМ С ЧАСТНИЯ СЕКТОР И ДА СИ ПЛАЩАТ ОСИГОРОВКИТЕ
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като незнае Тъкмо сега научи Да си СтягаДзвинката
21
0
 
1
 
! Отговори
12 преди 7 години
отрязва трите w и точката преди адреса, добавете си ги и гледайте.
20
0
 
1
 
! Отговори
12 преди 7 години
dhr.mvr.bg/Competition/Entrance/default.htm
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ай сиктир беИ аз не знам как се търпиш, но си го признаваш барем. А нас питаш ли ни колко ни е писнало от разбирачествотот тихахахахаххааха
18
5
 
5
 
! Отговори
12 преди 7 години
Понеже работата т.е. лежането в полицията е все по приятно и платено, броят незаети места в мвр сериозно нараства, а кандидати няма. Ако това ви говори нещо, добре. Ако не.... dhr.mvr.bg/Competition/Entrance/Chl.142_T1/default.htmЗа тия които говорят как в мвр е купон и лежане за много пари в условията на криза- моля четете, изберете си "легло" и заповядайте.
17
1
 
6
 
! Отговори
ай сиктир бе преди 7 години
До АнонименТогава си гледай твоята работа и недей да даваш акъл за неща за които гледаш само по телевизията .Омръзнало ми е от хора които само не са раждали ,разбирачи от всичко .
16
2
 
4
 
! Отговори
Бъчвата преди 7 години
Какъв протест, в мойта статистика го няма. Всичко е по мед и масло. В статистиката не сме го учили това протеста
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неуважаема г-жо Бъчварова, след като не можете да изпълнявате функциите, налагани от длъжността която заемате, а именно Министър на Вътрешните работи на Република България, редно е да подадете оставка! Такава вопиюща некомпетентност като вашата не е оправдана дори за чистачка на обществени тоалетни, камо ли за министър!
14
0
 
11
 
! Отговори
сам преди 7 години
ТОЯ ИЗОБЩО ЗНАЕ ЛИ НЕЩО.