От Благоевград до Бургас – само по магистрала!

Премиерът откри 2-ия участък от Западната дъга на софийското околовръстно
167
От Благоевград до Бургас – само по магистрала!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов откри втория участък от Западната дъга на Софийския околовръстен път. На откриването присъстваха министри и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Концепцията е свързана с по-бързо преминаване на трафика и съкращаване на пътя от връзката между АМ "Хемус" по новото трасе на Северната скоростна тангента и връзката с Околовръстното, където движението по Западната дъга е с четирилентов път с безконфликтно преминаване.

Изградени са и кръстовище на три нива при ж.к. "Люлин" и връзката с Калотина и директно включване към АМ "Люлин" и АМ "Струма".  По този начин се съкращава времето за преминаване на трафика до Благоевград и Кулата. Проектът за втория участък от Западната дъга беше изпълнен предсрочно за девет месеца.

При откриването премиерът коментира, че преди две години това е бил един провален, зачеркнат от Брюксел проект.

"Парите трябваше да се върнат - е безпощадната истина", коментира още той и допълни, че са положени огромни усилия, прехвърлени са средства за следващ период, за да се стигне до днешния ден.

По думите на Борисов с новия пътен участък на практика "тангентата и дъгата" вече са свързани и от Благоевград до Бургас "ще караме само по магистрала". "Надявам се в скоро време да стигнем от двете страни на Кресненското дефиле, там ще го мислим", каза премиерът.

Борисов "помоли" и да не се крадат мантинелите, защото спасяват човешки живот. Той коментира още, че преди магистралите били 10 км и можело да бъдат пазени, но вече няма как и затова сега се разчита на хората да подават сигнали, ако видят нещо нередно.

Той честити на хората от кварталите в близост до Западната дъга, защото сега "от тук до квартал "Младост" те ще отидат за 7-8 минути". Затова според Борисов има "мъка голяма и се чудят какво да измислят". Думите ми ще отлетят, направеното от нас ще остане за десетилетия, подчерта той.

"Западната дъга е придобивка не само за София, но за нашия град тя има изключително голямо значение, защото заедно със строителството на метрото и с подмяната на градския транспорт изграждането на Околовръстния път е основен фактор за облекчаване на трафика в София", заяви кметът Йорданка Фандъкова. Тя припомни, че за последните 10 години са изградени заедно със Северната скоростна тангента близо 35 км първокласни обходни маршрути.

Тя каза, че ще разчита на колегите си районни кметове за последователно и планирано развитие на северните и на западните територии на града. Тя пожела безаварийно пътуване, защото "хубавите пътища предразполагат към по-високи скорости".

"С този участък завършихме окончателно последната част от пъзела на разширяването на софийското околовръстно от Западната дъга - връзката със Северната тангента - и по този начин свързахме три магистрали - входа и изхода от столицата ни, в който да минава целият тежкотоварен транзитен трафик във всички направления към Европа", посочи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Тя каза още, че над 20 хил. превозни средства на денонощие преминават през това натоварено трасе и е изключително важно те да бъдат извадени от града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Минах днес от Люлин чак до Ботевградско. Перфектно е. За има няма 8 мин стигнахКараш и пееш. Браво на ГЕРБ. Да направят и връзката на Южната дъга с Тракия и ще останат наистина в историята.
51
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евала на Лиляна. Пак пооткрадват ама само 5%...........С останалото строят. При Гагауза беше пбратното -5% строителство и 95% кражби.
50
8
 
5
 
! Отговори
заралия преди 7 години
Цялата магистрална мрежа на България трябва да има едно общо име---"Бойко Борисов",и на всички начални и крайни точки да има негов паметник. Без него нямаше да имаме нито една магистрала,както всички знаем много добре. Господ здраве да му дава.
49
11
 
5
 
! Отговори
bob преди 7 години
Колкото направи Борисов никой до сега през последните 50 години не е направил. Магистрала "ТРАКИЯ" 30 години стоя на едно място за да крадат комунистите и фамилиите им.
48
11
 
5
 
! Отговори
ИВАН преди 7 години
Всичко това се дължи на Борисов и екипа му...на ГЕРБ. Поклон на всички тях. Браво на премиера. Да е жив и здрав .
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа дава парите,фирмите на Пеевски строят, защото без ДПС не минава никоя власт..."Демократът" Бойко е живковист и ***....Каква демокрация, на кои *** го бил върнал тъпкано заради дядо си?
46
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
червените тролчета газ пишкат.....хихихихихи! ай шлякайте минуси! хихихихи!
45
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей лентичка не остана на тоя свят, която Бойко да не е отрязал.
44
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА БОРИСОВ САМО ТОВА МУ ОСТАНА ДА СЕ ХВАЛИ . ТОЛКОВА ГАФОВЕ НАПРАВИ НАПОСЛЕДЪК ,ЧЕ НЕ ЗНАМ КАТО СРЕЖЕ ОЩЕ НЯКОЯ И ДРУГА ЛЕНТИЧКА ЩЕ КОМПЕННСИРА ЛИ БЕЗБРОЙНИТЕ СИ ГАФОВЕ КАКТО С НЕЛЕПИ ИЗКАЗВАНИЯ ТАКА И С ДЕЛАТА СИ. ОСОБЕННО КАТО СЕ СЕТЯ КАК НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ СЕ ВИДЯЛИ С ПАРИ........?
43
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ddВсичко в и около София ще се оправи, шопе, не се притеснявай.Селяните от провинцията, майната им.Ваш, Боко
42
2
 
6
 
! Отговори
номера на китайката преди 7 години
Правилно се е сетил ние отлитаме ама мутрата остава , да улеснява източния трафик на бежанци , най бедната община в ес софийската и софиянчета даже и на море трябва да ви забранят да ходите ***.
41
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Орешарски щяхте да го разкъсате, че се опита да изтегли почти милиард за да закърпи дупката в Здравния и Пенсионния фонд, откраднати от Борисов и Дянков.А сега само за половин години, Борисов изтегли 23 милиарда, които ще плащат и правнуците ни и нито гък, нито мък."Това е защото бяха организирани от евроатлантическите ни "приятели". Да не припомням спрените еврофондове, само защото Орешарски не им е марионетка и фактът, че френския и немския посланици участваха в протестите, груба намеса.
40
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 59До катастрофата да караме по двулентови пътища с коловози построени преди 30 години.
39
0
 
10
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Стандарта на живот се вдига, когато има върховенство на закона и икономиката е във възход , с много външни пазари, а средната класа е гръбнака на процесите!!!Агент Джеронимо Паткинсън!ЦРУ!!!
38
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКато са парите от ЕС ти защо не построи тези магистрали?
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въжето му окъсява на тоя.
36
2
 
14
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Кога започват ремонтите практиката е доказала ,че няма да чакаме много ("Марица","Струма" и т.н.) .
35
3
 
9
 
! Отговори
Дани преди 7 години
Ако ленторезът има малко акъл, ще се оттегли да си харчи милиардите и няма повече да се пъха там, където нищо не разбира. Но, уви, Господ го е лишил от това благо- акълът.
34
0
 
7
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Българският бизнес не може да воюва *** международните пазари, защото не е подготвен за битка!Агент Даръл Меркав!ЦРУ!!!
33
2
 
9
 
! Отговори
Неда преди 7 години
До ПрофесорПий си редовно лекарствата, професоре. Хем си смешен, хем си жалък.