Бежанците у нас: В ограничена зона за движение!

Петя Първанова: Ако мигрант не бъде интегриран, става заплаха
19 сеп 2016 14:07,
62
Бежанците у нас: В ограничена зона за движение!
Снимка: БТА

Движението на бежанците у нас ще се ограничи в определена зона и няма да е възможно в цялата страна както е в момента. Това обяви председателят на Агенцията за бежанците Петя Първанова, която участва в конференцията "Бежанската криза - национални рискове, регионални измерения и мерки за овладяването й".

Новият режим на движение ще бъде установен с промени в Закона за убежището и бежанците.

Още по темата

"Миналата година бежанците от Сирия не създаваха такива проблеми както сега кандидати за убежище от други националности", каза още Първанова, цитирана от БТА.

Тя обясни, че ролята на Агенцията за бежанците е да помага на тези хора и да гарантира сигурността на българските гражданите.

"Не можем да гарантираме, че лицата, искащи международна закрила, ще създадат проблеми или не", каза още Първанова.

Тя припомни, че от 10 септември вече съществува първото помещение от затворен тип за кандидати за убежище. Там се настаняват хора само в определени случаи, когото лицето може да се укрие, или при нарушение на обществения ред.

Служители на Агенцията редовно правели и срещи с бежанците и им обяснявали редът в страната, защото често те са и неграмотни.

"Вече има 36 деца на бежанци, които учат български език в три училища. В момента кандидатите за убежище могат да работят след деветия месец на пребиваването си, но може би е добре да се върне старият срок от три месеца", каза още Първанова.

Тя обясни, че ако един мигрант не бъде интегриран, той неминуемо ще отиде в "един контингент, който създава проблеми на националната сигурност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
35
 
! Отговори
ДА ВЕ ??? преди 7 години
Нали Германия, Белгия и Франция ги ''ИНТЕГРИРАХА'' !Е, И ?Е , И ?Е , И ?
25
0
 
39
 
! Отговори
И КАКВО СТАа ? преди 7 години
В България кои имат ПРАВА ?--ПОЛИТИЦИТЕ,РОМИТЕ , А СЕГА И БЕЖАНЦИТЕ .За българите , задължения и унижения ,....от горе изброените ''МИРОПОМАЗАНИ''.
24
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама тези продължават да си пеят песните за "бежанци", за "интеграция" и за тем подобни. Не им ли стана ясно, че тези хора нямат работа тук ни в отворени, ни в затворени лагери. Тяхното място е вън от границите на България/и на всяка подобна държава, на чиито граници са нарушители/.
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бежанците на Белене да си се разхождат колкото си искат - имат си общежития вече. По градове и села си имаме други проблеми!
22
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
dnes.bg - вместо да цензурирате съвсем номрмални думи, вземете да си публикувате списъка със забранените, за да види ясно отчаяното ви даване на орган, който се намира отзад.
21
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Петя Първанова - завършва немска филология в СУ и право в НБУ! Това ли ни е министърът??? Вижте й биографията на тая! Оставка! Вън!
20
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес е каза, че 70% били Афганци. Абе България цала Ал-Кйда ли чака на гости.
19
0
 
38
 
! Отговори
Ние сме колония преди 7 години
Българският пенсионер живее с 200-300 лева. По селата върлуват римляни, а полицията "няма възможности" да пази възрастните хора там. Нелегалният мигрант получава 1300 лева на месец, прикриват престъпленията му и го пози жандармерия, полиция, армия и какво ли още не. СКАПАНА ДЪРЖАВА!
18
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** - нали фиктивно ще се запишат на курс по нещо се - език, готварство, ако ще за калайджии и това ще им дава свобода за движение! По-тъпо животно от български политик няма! На остров Белене да си се придвижват колкото искат!
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно ми е аз ако тръгна да минавам граница без виза какво ще ми се случи!? Не ми трябва кой знае какво интегриране, защото се справям добре на няколко езика. Явно не съм достатъчно *** за баба Меркел.
16
0
 
10
 
! Отговори
КОИ,... ПОЛИТИЦИТЕ? преди 7 години
До Анонимен-21Имат ДА-ЛА-ВЕ-РА ....!
15
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Политиците са заплаха, защото те пуснаха мигрантите в страната. Сега пък ще ги интегрират...пълна лудост!
14
2
 
27
 
! Отговори
май преди 7 години
Срещу 160млн Будата май е продал родината. Да гние в пъкъла този национален предател.
13
0
 
20
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Отварят нова вратичка за подкупи. Бежанците ще имат ограничена зона за движение, но ако си платят таксата, зоната ще бъде без ограничения!
12
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ли за интеграция мислят. Магаре не може да стане камила, също е важи за мигрантите. Спрете с тази дума интеграция , толерантност .... Няма да стане.
11
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Социална пенсия в БГ без стаж 126 лв.Дава се на бежанеца 126 лв. и да си плаща ток, вода,квартира и да си купува храна с тях и лекарства.Мисля че така е справедливо . Никой няма да се оплаква. Ако се оплаче, то той ще стане един от многото които се оплакват в БГ на които Брюксел не обръща внимание.В БГ по български. Тука е така.
10
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да благодарим на режима на Брюксел, че ни заплашва с тежки санкции ако не приемаме бежанци. Някак си оставаме с усещането, че имаме право на избор и не живеем под диктат...
9
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""Не можем да гарантираме, че лицата, искащи международна закрила, ще създадат проблеми или не""Като не можете, тогава ги депортирате и затваряте границите, а не да следвате заповедите на брюкселските олигоф.рени.
8
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За последните 20 години Европа изби милиони мюсюлмани в Близкия изток, и то предимно цивилни жени и деца. А сега когато съсипа икономиките на тези страни и населението е тръгнало на тълпи да се спасяват Европа се прави на ощипана. А ние нямаме нищо общо с това, но по заповед на Брюксел трянва да ги държим насила в България, където те изобщо не искат да остават и само търсят начин да избягат от България.
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За секунда да си представим, че всички Шведи и имигранти са образовани с по 2-3 висши. Къде и какво ще работят в България ?